Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!

Felvéve: 6 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 100111
Értékeld a videót:
25 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!
 • Facebook
 • iWiW
 • Twitter
 • Startlap

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk Windows XP SP3-as telepítő CD-t? 2. rész, CD írása" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

  Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk Windows XP SP3-as telepítő CD-t? 2. rész, CD írása

  2008. július 4. 22:14:39 |

  Készítette: Payskin

  Az előkészített telepítő CD megírásához a sokak által ismert Nero CD-író programot fogjuk használni, csak most ügyelve arra, hogy nem sima adat CD-t, hanem bootolható CD-t kell létrehozni.

   részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Nero CD író
  Windows XP SP3
 • Írjuk meg a CD-t

  A Nero program elindítása után válasszuk ki a CD-Rom (Boot) ikont, majd kattintsunk rá. A bootolható CD azt jelenti, hogy a számítógép bekapcsolása vagy újraindítása után közvetlenül a CD-ről tudjuk elindítani a Windows telepítését anélkül, hogy bármilyen operációs rendszert elindítanánk. Ehhez szükségünk van egy boot szektorra, amely egy néhány kilobájtos kis állomány, ez fog gondoskodni a lemez bootolhatóságáról. Ezt letölthetjük a PC World weboldaláról (http://hopp.pcworld.hu/4846), ahonnan töltsük le a boot.img nevű állományt. Térjünk vissza a Nero-hoz, ahova az Image fájl mezőben keressük meg ezt a fájlt. Az emulációt állítsuk semmilyenre (No emulation), a lenti mezőben pedig a szektorok számát állítsuk négyre. Ezután kattintsunk a New/Új gombra.
  Ha valaki nem ismeri a Nero-t, a baloldali ablaktáblában a létrehozandó CD-nket látjuk, a jobboldalon pedig a merevlemezeinket. A Wincd mappa tartalmát húzzuk át a baloldalra, de vigyázzunk, hogy ne a mappát húzzuk közvetlenül át, mert ilyenkor olyan CD-t hozunk létre, amelynek a gyökerében csak ez a Wincd mappa lesz, és ez hiába tartalmazza a telepítéshez szükséges állományokat, maga a CD teljesen használhatatlan lesz. Lépjünk be jobboldalon a Wincd mappába, jelöljük ki a tartalmat és ezt húzzuk át balra. Nincs más dolgunk, mint rákattintani a Burn ikonra és máris írhatjuk a CD-t. Ha ez sikeres, olyan CD-t kapunk, amellyel SP3-at tudunk telepíteni a számítógépünkre.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
Payskin (1 éve, 1 hónapja)
2013. augusztus 15., 14:34:04 , kommentjeim száma: 46 db

0  +1  -1 

83

Hogy hogy nem találod? Kipróbáltam, tökéletesen működik.
kikacka (1 éve, 1 hónapja)
2013. augusztus 12., 21:07:55 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

82

szia azt szeretném meg kérdezni hogy hol tudok le tölteni boot.img ?? mert amit a videóban adtál oldalt nem találom :/
Payskin (1 éve, 2 hónapja)
2013. június 24., 09:45:06 , kommentjeim száma: 46 db

0  +1  -1 

81

Szia BenBenBen!

Ez azért érdekes, mert éppen az újabb Windowsok telepítő lemezei szoktak hasonló hibával elszállni a régebbi gépeken, ahol a BIOS nem támogatja az új boot szektorokat.

Első körben azt mondanám, hogy keress egy eredeti Windows XP telepítő CD-t, és próbálj meg arról bootolni. Ha ez működik, akkor nincs baj, és csak annyi a teendő, hogy arról a lemezről kell "leoperálni" a boot szektort. Keress rá a Google-ban arra, hogy extract boot from cd -- a szóba jöhető megoldások között az imgburn vagy az isobuster programokat ajánlanám. Ha sikerült, akkor írd ki újra az SP3-as CD-t ezt az új boot szektort használva.
BenBenBen (1 éve, 2 hónapja)
2013. június 24., 00:30:37 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

80

Kedves uram, minden sikeres volt, kovetve utasaitasaidat kiirtam a boot lemezt, de amikor berakom es telepitenem a szamitogep kiirja hogy nem tudja betolteni a boot lemezt, code 4. Jelenleg windows 7 van rajta, de lecserelnem xp-re mert anyunak boven megteszi az is, es talan egyszerubben kezelne. Nemtudom hogy talan a windows 7 akadalyozza a telepitest? elore is koszi
bilickin (1 éve, 8 hónapja)
2013. január 13., 18:40:48 , kommentjeim száma: 3 db

0  +1  -1 

79

Rendben értem!Azért kösz a videóban lévő az bevált és tényleg működik is üdv.
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 100111 Hozzászólások: 83
- VideoSmart.hu-n: 100111 Kedvencek között: 43
- Más oldalon: 0 Értékelések: 25
Payskin

Payskin további videótippjei »

Az előkészített telepítő CD megírásához a sokak által ismert Nero CD-író programot fogjuk használni, csak most ügyelve arra, hogy nem sima adat CD-t, hanem bootolható CD-t kell létrehozni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)