Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 4 hónapja
Értékeld a videót:
7 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan olvassunk be DV-kazettát Pinnacle Studio-ba?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan olvassunk be DV-kazettát Pinnacle Studio-ba?

  2007. december 28. 14:07:00 |

  Készítette: zimi

  DV-kameráról töltünk át jeleneteket a számítógépünkbe Pinnacle Studio szoftver segítségével.

  Hogyan olvassunk be DV-kazettát Pinnacle Studio-ba? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  videokamera
  Pinnacle Studio szoftver
  firewire kábel
 • Kábelezés

  Csatlakoztassuk kameránkat a számítógéphez a firewire kábel segítségével (természetesen számítógépünkön is kell, hogy legyen ilyen bemenet) és kapcsoljuk is be lejátszás állásban. A Windows érzékelni fogja a kamera jelenlétét, és alaphelyzetben felajánlja a már előre feltelepített Pinnacle Studio indítását.
 • Beszedés

  A Studio indulása után váltsunk át Rögzítés üzemmódba. Itt megjelenik az alapértelmezett eszköz sematikus rajza (ami most egy DV-kamera). Csakúgy, mint a kamerán lévő gombokkal, itt is csévélhetünk, pozícionálhatunk a szalagon és elindíthatjuk a lejátszást. Jobboldalon az MPEG rögzítés az alapértelmezett, ez a formátum tökéletesen megfelelő akár DVD-készítéséhez is. A szabad lemezterület 10 GB-tól már elég, ezzel már el tudunk készíteni egy korongot. Pozícionáljunk a kamerán a megfelelő helyre, majd a Rögzítés indításával kezdjünk hozzá a felvételhez. Először is adjunk meg egy nevet, illetve állítsuk be, hogy mikor álljon le a rögzítés - a szabad terület elfogytával vagy a megadott idő után. Legyen ez most, mondjuk, fél óra. Ha kívánjuk, automatikus vágás is történik, csak be kell jelöljük a SmartMovie opciót.
 • Automatikus jelenetek és szerkesztés

  A rögzítés során apró bélyegnézet kockákkal jelzi a program, hogy hol kezdődnek a videó egyes jelenetei. Kézzel is leállíthatjuk a folyamatot a Rögzítés leállítása nyomógombbal. Ezt követően álljunk vissza Szerkesztés állásba - a szerkesztőterület egyelőre üres, klipjeink azonban fent megtalálhatóak. A kijelölt videorészeket csak rá kell vontatnunk a szerkesztőterületre, és kezdődhet máris a munka.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Blade79 (12 éve, 4 hónapja)
2012. január 10., 21:32:00 , kommentjeim száma: 1 db

1

Ha valaki szeretné a timecode-ot vagyis a dátum/idő sávot is lementeni szinkronba az anyaggal, annak röviden leírom.
Akár a Pinnacle vagy más programok is automatikusan belerakják az avi-ba csak elő kell tudni hívni. Ha feliratként akarjuk a videó mellé rakni akkor a DvSubMaker progi a legalkalmasabb rá. Amennyiben pc-n szeretnénk visszanézni, fel kell telepítenünk egy DV Player programot, ez lejátszás közben folyamatosan megjeleníti az infókat.

Statisztika

Megtekintések száma: 5056 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 5056 Kedvencek között: 3
- Más oldalon: 0 Értékelések: 7
zimi kicsi avatar zimi

zimi további videótippjei »

DV-kameráról töltünk át jeleneteket a számítógépünkbe Pinnacle Studio szoftver segítségével. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)