Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 7 hónapja
Megtekintve: 28627
Értékeld a videót:
22 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan rendezzünk be terráriumot?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Leguán a terráriumban (3)

 • Nyomtatás

  Hogyan rendezzünk be terráriumot?

  2007. október 27. 15:25:22 |

  Készítette: Leguan

  Most egy terrárium berendezését fogom megmutatni. Az egyszerűség kedvéért, illetve helyhiány miatt "two-in-one" rendszerben a terrárium egyik felét egy sivatagos állatnak, a másikat pedig egy dzsungellakónak rendezem be. A terráriumról fontos tudni, hogy elsősorban látványelem - a hosszúsága és a magassága meghatározó, a mélységén lehet kicsit csalni, ha nincs elegendő helyünk.

  Hogyan rendezzünk be terráriumot? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Sivatagi állatoknak:
  1 db üveg terrárium
  3-4 zacskó homok vagy apró kavics
  2-3 nagyobb kő vagy szikla
  itató edény
  lámpa
  fűtőszikla vagy - kábel
  hőmérő
  Dzsungel lakóknak:
  1 db üveg terrárium
  3-4 zacskó kókuszrost
  fakéreg vagy száraz, erősebb levél
  vastagabb faágak
  igazi vagy műnövény
  itató edény
  lámpa
  fűtőszikla vagy - kábel
  párásító
  hőmérő
 • Sivatagi állatok

  Ha kiválasztottuk az állatot, vágjunk bele: mondjuk leopárd gekkó. Imitáljunk sivatagot homo, apró kavics, ízlés szerint folyami homok segítségével, én most apró kavicsot választottam. Mindig vastagon kell berakni a talajt, ezen nem szabad spórolni. Az állat lába "elkophat", szeret ásni, illetve a vastagabb rétegnek tisztító hatása is van - 2 centi legalább legyen. Dekorációnak mindenképpen sziklákat javaslok, de nagyon figyeljünk, hogy ne billegjen, véletlenül se tudjon az állat alá szorulni - akkor sem, ha esetleg aláás. A szikla mindig az üvegen álljon! Ha búvóhelyet építünk, próbáljuk meg úgy építeni, hogy a későbbiek folyamán se változzon a formája, az ingatag köveket inkább egymás mellé helyezzük, ne egymásra! Figyeljünk a berendezésnél arra, hogy a terráriumnak legyen olyan része, hogy ha több állatot helyezünk be és netán összevesznének, legyen olyan terület, ahol a gyengébb állat el tud bújni. Ne felejtsünk el vizes tálkát is elhelyezni!
 • Erdei hüllők

  Az erdei résznél - mondjuk, legyen baziliszkusz vagy zöld leguán -, itt aztán jöhetnek a csodák! Én a kókuszrostot szeretem talajnak, ad egy alapjelleget, párásít és elszívja a szagokat. Jellegét tekintve olyan, mint a dzsungel, bár az egy kicsit tőzegesebb - aki akar, az tőzeget is használhat. A virágföldet nem javaslom, abban túl sok élősködő meg tud telepedni. Ha nem szeretnénk, ha az állatunk magára hordja ezt a réteget, befedhetjük például fenyőkéreggel. Nagyon jól néz ki a keményebb fák levelei, például a platáné, békákhoz szoktam használni, vagy a tölgyfáé, amit kisebb gyíkokhoz javasolok. Ha készen vagyunk az alap talajjal, jöhetnek a díszítések.
 • Díszítés

  Mivel most fán lakó állatokról beszélünk, mindenképpen kellenek bele kellő vastagságú faágak, amiket úgy helyezzünk be, hogy legyen napozós rész, ami közelebb ér a lámpához, illetve alatta el is tudjon bújni. Érdemes behelyezni egy műnövényt, ami nekünk zöld érzetet ad, az állatnak pedig bújó helyet - biztonságérzetet ad neki, így jobban érzi magát. Ami még nagyon fontos, hogy vizes tálkája legyen. Ha nem látjuk, hogy iszik az állat, hadd döntse el szegény jószág, hogy szomjas-e vagy sem.
 • Az állatok igényei

  Amikor kiválasztottunk egy állatot, mindenképpen tudnunk kell, hogy vannak speciális igényei, amelyeket maximálisan ki kell elégítenünk. Elsősorban hőmérsékleti igényekről és páratartalomról beszélünk. Előbbit a legjobban és legegyszerűbben egy lámpával tudjuk megemelni, de plusz kiegészítőket is alkalmazhatunk, mint például a talajfűtő, a fűtőlapok, a fűtőkábelek, a fűtősziklák. Ezeket mind a kétféle terráriumban alkalmazhatjuk, a sivatagosban és a dzsungelesben egyaránt. A dzsungeles állat magasabb páratartalmat igényel, mint amilyen a lakás klímája, ilyenkor használhatunk párásítót. A megvilágításnál azt ajánlom, hogy olyan izzót válasszunk, amelynek van UV-B fénytartalma, 8-12 órát kell az állat igényeinek megfelelően világítani (ezt egy Praktikerben vagy OBI-ban 2000 forint alatt megvásárolható időkapcsolóval szabályozhatjuk). Mindenképpen mérjük a terrárium hőmérsékletét, hiszen ez egy zárt környezet, amely könnyen túlmelegedhet. Nagyon fontos, hogy a terráriumnak jó szellőzése legyen, függetlenül attól, hogy sivatagos vagy dzsungeles - a szellőzőt dróthálóval fedjük be, hogy az állatunk és az eledel állatok se tudjanak kiszökni.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Gekko... (8 éve, 2 hónapja)
2014. március 20., 20:57:18 , kommentjeim száma: 2 db

0  +1  -1 

5

...válasz Fannboy 1. kommentjére:
Budapest alkotás utca 25(a délinél)
Gekko... (8 éve, 2 hónapja)
2014. március 20., 20:55:26 , kommentjeim száma: 2 db

0  +1  -1 

4

Az összes videód szuper Ez is!!!!
Nagyon jó a bolt is!!!
obiwan.99 (11 éve, 10 hónapja)
2010. augusztus 1., 19:19:25 , kommentjeim száma: 2 db

0  +1  -1 

3

mennyibe kerül egy hím gekkó , vagy egy kaméleon??????????
VideoSmart.Team (13 éve, 7 hónapja)
2008. október 14., 13:49:54 , kommentjeim száma: 115 db

+2  +1  -1 

2

...válasz Fannboy 1. kommentjére:
Szia,

Nem tudom, válaszolt-e neked a srác, de itt találsz hozzájuk elérhetőséget:
Leguan.hu
Fannboy (14 éve, 1 hónapja)
2008. április 2., 17:37:37 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

1

Szia! Hol van ez a bolt? Válaszod kérlek a fannboy@msn.com email címre küld. Előre is köszönöm. Üdv: Robi

Statisztika

Megtekintések száma: 28627 Hozzászólások: 5
- VideoSmart.hu-n: 26010 Kedvencek között: 10
- Más oldalon: 2617 Értékelések: 22
Leguan kicsi avatar Leguan

Leguan további videótippjei »

Leguán díszállat-kereskedés
1125 Budapest, Alkotás utca 25
www.leguan.hu

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)