Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 13 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 14719
Értékeld a videót:
15 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan szerkesszünk hangot az ingyenes Audacity segítségével? 2. rész" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan szerkesszünk hangot az ingyenes Audacity segítségével? 2. rész

  2008. június 27. 08:08:53 |

  Készítette: Textmanus

  Az alábbi tippből megtudhatjuk, miképp tudunk néhány egyszerű trükk segítségével változtatni a hangfájlon az Audacity segítségével.

  Hogyan szerkesszünk hangot az ingyenes Audacity segítségével? 2. rész részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Audacity
 • Néhány hangmódosítási tipp

  Nyissuk meg a módosítani kívánt hangfájlt, láthatjuk, hogy a hangot hullám formájában jeleníti meg. Ha ki szeretnénk vágni egy részt, egyszerűen jelöljük ki és törlődik az adott kijelölt hangrész. A hanghullámot megváltoztathatjuk a General/Chirp menüpontnál, ahol adjuk meg a frekvencia tartományt és máris kapunk egy sípoló hangot, amivel pl. a káromkodásokat ki tudjuk szűrni.
  Hangot mélyíteni az Effect menüpontnál, a hangmagasság változtatása fülnél tudunk, a csúszkát balra vagy jobbra húzva tudjuk változtatni a hangot. A hangot természetesen magasíthatjuk is.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
rettop (10 éve, 2 hónapja)
2011. augusztus 5., 20:47:30 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

6

Sziasztok ! Az lenne a kérdésem , hogyan lehet beállítani az Audacity 1.3 at, hogy ne legyen visszhangos a felvétel ? A bemeneti jelszint szabályozásával hiába próbálkozom , teljesen vissza kell venni , hogy ne gerjedjen . Ekkor azonban nagyon halk lesz a felvett hang . Köszi a segítséget !
musician (11 éve, 9 hónapja)
2009. december 31., 10:50:23 , kommentjeim száma: 213 db

0  +1  -1 

5

Hello!
Ha valaki tudna segíteni abban hogy hallottam hogy ezzel a programmal be lehet állítani hogy alapból a gépen lévő dolgokat vegye fel tehát valahogy rákötni a hangkártyára de nekem nem sikerül!PLS ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
isti861 (12 éve, 9 hónapja)
2009. január 8., 00:59:06 , kommentjeim száma: 9 db

0  +1  -1 

4

...válasz Tantobacsi 2. kommentjére:
ha mp3 formátumba szeretnéd menteni a hangot , elvileg kér egy .dll fájlt az exportálásnál ... ami az emlékeim szerint lame_enc.dll a neve .. ezt a fájlt ha fenn van a winamp lejátszod annak a mappájából ki tudod keresni téhát mentés file/exportálás/ ki választod az mp3 formátumot . ekkor kéri ezt a dll fájlt te megkeresed a winamp mappájában ha meg van rá kattintasz . és már menti is ..
Textmanus (12 éve, 12 hónapja)
2008. október 26., 10:06:15 , kommentjeim száma: 81 db

0  +1  -1 

3

Szia, ha egy fájlt ki akarsz menteni, kizárólag exportal tudod mp3-ba, az exportnál ki tudod választani a neked kedvező hangformátumot is. Ha ezt tetted, akkor esetleg keresgélj valami plugint, ami jó hozzá. Esetleg a médiaplayeredben lehet a gond vagy vaalmi kodek problémád van.
Tantobacsi (12 éve, 12 hónapja)
2008. október 25., 20:01:31 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

2

Szia Textmanus!
Segítséget szeretnék kérni tőled! Felvettem egy szöveget a Windows hangrögzítőjével (wav file), mivel hirtelen nem volt más. Aztán rábukkantam az Audacity-re. Beolvastam a fenti file-t, csináltam vele ezt-azt, majd le akartam menteni mp3 formátumba. A kiírás szerint ez sikerült is, de a Windows Media Player lejátszás esetén azt írja ki, hogy nem támogatja ezt a file-típust, vagy azt a programot, ami ezt konvertálta. A jövőben igen fontos lenne, hogy egy ilyen programmal tudjak ügyeskedni, ezért kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszi:
Sarvajcz Tamás
E-mail: sarvajcz.tamas@gmail.com
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 14719 Hozzászólások: 6
- VideoSmart.hu-n: 14719 Kedvencek között: 3
- Más oldalon: 0 Értékelések: 15
Textmanus

Textmanus további videótippjei »

Az alábbi tippből megtudhatjuk, miképp tudunk néhány egyszerű trükk segítségével változtatni a hangfájlon az Audacity segítségével. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)