Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 1 hónapja
Megtekintve: 19874
Értékeld a videót:
9 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Nemezgolyós karkötő készítése" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Nemezgolyós karkötő készítése

  2008. december 9. 15:55:29 |

  Készítette: MadeByYou

  Az alábbiakban megtanulhatjuk, miképp kell nemezgolyós karkötőt készíteni. A karkötő alapanyaga a gyapjú, amit hobbiboltban vagy népművészeti boltban lehet megvásárolni.

  Nemezgolyós karkötő készítése részlet

 • Amire szükségünk lesz

  nemez
  víz
  szappan
  damil gumi
 • Nemezkarkötő készítése

  A gyapjú lényege, hogy melegvíz és szappan segítségével, dörzsöléssel összenemezelődik. Válasszuk ki a színeket, tépjünk le azonos darabokat. Fogjuk a gyapjút, húzogassuk szét, hogy lazább legyen, majd óvatosan formáljunk kemény golyókat belőle. Ha ez megvan, mártsuk bele a meleg vízbe, hogy átnedvesedjen, de ne veszítse el a golyó formáját, majd szappanozzuk be, hogy épphogy csússzon. Kezdjük el dörzsölgetni, kb. 2 percig. Ha összeállt a golyó, kezdjük el sodorni a tenyerünkhöz. Ha száraz, akkor vizezzük be újra, majd szappanozzuk, ha nem csúszik. Figyeljünk oda, hogy ne nyomjuk össze a golyót. Ahogy a gyapjú kezd összenemezelődni, egyre erősebben lehet formálni. Ha elég kemény a golyó, öblítsük le tiszta vízzel, és nyomkodjuk ki, majd picit hengergessük át, hogy nyerje vissza a golyó formáját.
  A száradási idő elég hosszú, de akár hajszárítóval is fel lehet fűzni a golyókat. Damil gumira és színes, nagyszemű gyöngyökre, valamint egy nagyobb tűre lesz szükségünk. Fűzzük fel ezek segítségével a nemezgolyókat.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
gaboka98 (14 éve, 1 hónapja)
2008. december 26., 22:11:23 , kommentjeim száma: 58 db

1

Nagyon jó. De nem csak szerintem :P Amit kaptam hírlevél szerint a szerkesztőségnek is egyik kedvence Már nem azért... De én csináltam ilyet... ott 30 Percig kellet azt a sz*** forgatni végül klaptam egy téglalapot

Statisztika

Megtekintések száma: 19874 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 19874 Kedvencek között: 9
- Más oldalon: 0 Értékelések: 9
MadeByYou kicsi avatar MadeByYou

MadeByYou további videótippjei »

Az alábbiakban megtanulhatjuk, miképp kell nemezgolyós karkötőt készíteni. A karkötő alapanyaga a gyapjú, amit hobbiboltban vagy népművészeti boltban lehet megvásárolni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)