Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 12 éve
Értékeld a videót:
2 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Programozás Pascalban: Standard String kezelő eljárások használata" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Programozzunk Pascalban (109)

 • Nyomtatás

  Programozás Pascalban: Standard String kezelő eljárások használata

  2010. augusztus 31. 15:59:26 |

  Készítette: FlamingClaw

  A tippben négy eljárást nézünk meg, amelyek segítségével a stringek tartalmát lehet megmásítani. Delete, Insert, Str, és a Val eljárásokat vesszük górcső alá.

  Programozás Pascalban: Standard String kezelő eljárások használata részlet

 • Amire szükségünk van

  Pascal
 • Standard String kezelő eljárások használata

  A Delete feladata a részkarakter törlése egy karakterláncból. A deklarációja egy változó paramétert, illetve két értékparamétert a formális paraméterlistában. Ahhoz, hogy ezt az eljárást meghívhassuk, a főprogramban egy változót létre kell hozni.

  Az Insert eljárás segítségével részkarakterláncot tudunk beilleszteni egy karakter sorozatba vagy karakterláncba. A paraméterlistában először meg kell adnunk egy string típusú értékparamétert (source), majd egy változó paramétert, a végén pedig, hogy hányadik karaktertől szeretnénk beilleszteni az adott karakterláncba a karaktersorozatot.

  Az Str eljárás feladata a numerikus érték konvertálása stringgé. Nem kötelező, de meg lehet adni a mezőszélességet, illetve hány decimális jegyig írja ki a program a számokat. A konvertálás egy változó paraméterben tárolódik el, tehát a főprogramban kell lennie egy string típusú változónak.

  A Val eljárás paraméterlistájában van egy s paraméter, ami lehet egy karaktertömb vagy karaktersorozat és előjeles, egész számot tárol. A következő is egy típus nélküli paraméter, lehet integer vagy valós típusú, és kell egy másik változó, amelyben eltároljuk a code nevű paraméter értékét.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 2768 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 2768 Kedvencek között: 0
- Más oldalon: 0 Értékelések: 2
FlamingClaw kicsi avatar FlamingClaw

FlamingClaw további videótippjei »

A tippben négy eljárást nézünk meg, amelyek segítségével a stringek tartalmát lehet megmásítani. Delete, Insert, Str, és a Val eljárásokat vesszük górcső alá. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)