Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 5 hónapja
Megtekintve: 32227
Értékeld a videót:
10 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan hajtsuk meg első origami alakzatunkat?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Origami kezdőknek (9)

 • Nyomtatás

  Hogyan hajtsuk meg első origami alakzatunkat?

  2008. január 23. 21:03:00 |

  Készítette: okina

  Ha origamizni szeretnénk és senki nem segít, könyvekből nagyon jól megtanulhatunk. Nagyon fontos megtanulni azokat az alaplépéseket, amellyel minden modell elkezdhető.

  Hogyan hajtsuk meg első origami alakzatunkat? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  papír
  kézügyesség
  origami minták
 • Jelzések és jelentéseik

  Négy alapvető jelzést fontos ismernünk: a szaggatott vonal mindig azt jelenti, hogy a papírt magam felé, befelé hajtom. A meglévő hajtást mindig egyenes vonallal jelzi a könyv. Ha hátrafelé kell hajtani a papírt, azt két pont és vonal jelzi, illetve egy hátrafelé mutató nyíl. Mutatok egy példát: egy doboz hajtogatásakor például - akárcsak egy szabásminta - lépésről lépésre ábrák jelzik, mikor mit kell hajtanunk.
 • Alap alakzatok

  Készítünk két felező hajtást - minden hajtás után visszanyitjuk a papírt eredeti állapotába. Megfordítjuk a papírt, majd készítünk két átlós hajtást is, amikor a csúcsokat illesztjük egymásra. Ha most megnézzük a papírt, akkor láthatjuk, hogy az átlós hajtások úgynevezett völgyhajtásként jelentkeznek, a felező hajtások pedig hegyhajtásokként jelentkeznek. Így könnyebb összefogni a papírt, hiszen minden hegyhajtás közé egy völgyet simítunk be. Ez egy alap bázis.
 • Ujjunk a csipesz

  Ha nem ezen az oldalon hajtom, hanem a másikon, tehát az átlós hajtás lesz a fehér oldalon, a mintások pedig a felező hajtás. Érdemes már az elején megtanulnunk, hogy a levegőben a kéz kezünk mutató- és középső ujja csipeszként működik, míg a hüvelykujjunkkal pedig fel tudjuk hajtani a papírt. Amikor minden pont oda ér, ahova kell, akkor lenn, egy függőleges vonalban megcsípjük, hogy ne mozdulhasson el a papír, és innen jobbra és balra "leélezzük". Visszatérve a második bázis hajtásra, most az átlós hajtások kerülnek hegyhajtásként - ekkor egy másik formát kapunk. Ebből a két alap bázisból nagyon sok formát el lehet készíteni.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
bohoc (15 éve, 2 hónapja)
2009. május 4., 19:55:22 , kommentjeim száma: 2 db

2

Nagyon tetszenek, szeretnék rózsát hajtogatni,de csak nagyon bonyolultakat találtam,itt tetszik hogy mindent kommentáltok,így sokkal egyszerűbb.Jó lenne ha a rózsát is feltöltenétek,köszönöm.
Csak így tovább!
jgyorgyusz (16 éve, 5 hónapja)
2008. február 13., 11:21:26 , kommentjeim száma: 1 db

1

Nagyon tetszettek a hajtogatások! Könnyen elkészítették gyermekeim is. Nagyon szeretik a papírhajtogatást, s szeretnének még több figurahajtogatást megtanulni. Remélem, hogy hamarosan tanulhatunk újabb formákat, hajtogatásokat! Köszönöm, hogy ilyen alapossággal készült a videófelvétel!

Statisztika

Megtekintések száma: 32227 Hozzászólások: 2
- VideoSmart.hu-n: 32227 Kedvencek között: 13
- Más oldalon: 0 Értékelések: 10
okina kicsi avatar okina

okina további videótippjei »

Ha origamizni szeretnénk és senki nem segít, könyvekből nagyon jól megtanulhatunk. Nagyon fontos megtanulni azokat az alaplépéseket, amellyel minden modell elkezdhető. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)