Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 4 hónapja
Megtekintve: 17947
Értékeld a videót:
21 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan kezdjünk origamizni?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Origami kezdőknek (9)

 • Nyomtatás

  Hogyan kezdjünk origamizni?

  2008. január 23. 21:01:00 |

  Készítette: okina

  Az origami az egy japán ősi művészet, amely eredetileg Kínából származik, a II. században már foglalkoztak a kínaiak ezzel. Azért tulajdonítjuk inkább a japánoknak, mert ők használták tradicionálisan, és egy gyönyörű művészeti ággá fejlesztették. Kínában a szerzetesen nagy titokban foglalkoztak hajtogatással, díszítésre használták. Abban az időben a papír értéke az aranyéval vetekedett.

  Hogyan kezdjünk origamizni? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  papír
  kézügyesség
  origami minták
 • Ori-gami = papír hajtogatás

  Az origami vágás és ragasztás nélküli modell készítés: egy sík, kétdimenziós lapból egy háromdimenziós csodát készíthetünk. Az origamizás első lépése, hogy kezünkbe vegyünk egy papírt. Akár színes, akár mintás vagy egyszínű, a lényeg, hogy nekünk tetsző méretet válasszunk. Az origami alapja, hogy mindig nagyon pontosan hajtsunk. A néhány lépésből álló modellnél még nem olyan érdekes, ám ha pontatlanok vagyunk, egy közel százlépéses alakzatnál milliméterről milliméterre csúszhat a hajtás.
 • Papírrepülővel is kezdhetjük

  Ha már hajtogattunk papírrepülőt, akkor előnyben vagyunk, hiszen tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Mindössze néhány alaphajtást kell megtanulnunk, amikor például a papírt hosszában kettéhajtom, azt hívjuk átlós hajtásnak (a papírlapot úgy hajtjuk össze, hogy a négyzet két, átlósan szemben lévő sarka pontosan találkozzon). A másik alaphajtás a felező, amikor a lap szemben lévő oldalait hajtjuk egymásra, tehát megfelezzük a négyzetet.
 • Levegőben hajtunk

  Aki komolyan origamizni szeretne, az a levegőben hajtogat. Kezdetben segítségül hívhatjuk az asztalt is, egy ideig jól jön. Amikor azonban bonyolultabb hajtásokról van szó, az asztalt nem tudjuk meghajtani :), érdemes kézben megtanulni. Ez minden ujjunkat fejleszti, sőt az agyunkat is. Nincsen más, olyan tevékenység, amely egyformán edzi mind a két agyféltekét. A papír folyamatosan forog, hajlik, az origami nagyon jól fejleszti a térlátást.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
dzseni2000 (13 éve, 10 hónapja)
2010. július 25., 19:57:04 , kommentjeim száma: 1 db

1

nagyon ötletes kis hajtogatások!

Statisztika

Megtekintések száma: 17947 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 17947 Kedvencek között: 13
- Más oldalon: 0 Értékelések: 21
okina kicsi avatar okina

okina további videótippjei »

Az origami az egy japán ősi művészet, amely eredetileg Kínából származik, a II. században már foglalkoztak a kínaiak ezzel. Azért tulajdonítjuk inkább a japánoknak, mert ők használták tradicionálisan, és egy gyönyörű művészeti ággá fejlesztették. Kínában a szerzetesen nagy titokban foglalkoztak hajtogatással, díszítésre használták. Abban az időben a papír értéke az aranyéval vetekedett. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)