Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 12 éve, 8 hónapja
Megtekintve: 90827
Értékeld a videót:
5 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk kocsonyát?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk kocsonyát?

  2007. szeptember 24. 05:00:00 |

  Készítette: VideoSmart.hu

  Már a hűtőszekrény előtti időkben ehettünk kocsonyát, Magyarországon tipikus karácsonyi eledel. Korábban az olcsó étkezési lehetőségek között tartották számon, és kicsit veszített csáberejéből - pedig igazán finom fogás!

  Hogyan készítsünk kocsonyát? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  8 db köröm
  1 db csülök
  1 db füstölt csülök
  2 kg lapocka
  1 kg bőrke
  4 fej foghagyma
  2 fej vöröshagyma
  2 csomag zselatin
  1 csomag bors egészben
  1 csomag babérlevél
  só ízlés szerint
  1 db kés
  1 db fazék
  1 db szűrő
 • Pucolás, tisztítás

  A nagybevásárlás után nekiláthatunk a nyersanyagok megtisztításának. Figyelmesen mossuk le a csülköt, a lapockát, a bőröket és a körmöket. Ügyeljünk arra, hogy a körmök mindenképpen át legyenek vágva, úgy főzés közben sokkal jobban érvényesülnek az ízek.
 • Ízesítés előkészítése

  Egy késsel tisztítsuk meg a vöröshagymákat, majd nekiláthatunk a fokhagymáknak is. Ne aggódjunk attól, hogy túl sok lesz ez utóbbiból, hiszen főzés közben nagyon sok erőt veszít majd magából - ízfokozónak viszont elengedhetetlen. Készítsünk ki 4-5 babérlevelet, és körülbelül 5 dekagramm egész borsot is.
 • Az első főzés

  Első körben a bőrős részekre öntsünk annyi vizet, hogy az kényelmesen ellepje az egészet. Ne felejtsük, hogy a színhúst még nem szabad beletenni! Tegyük fel nagy lángra a fazekat - körülbelül egy órán keresztül kell főznünk, egészen addig, amíg a lé teteje el nem kezd habosodni.
 • Adjunk hozzá minden mást

  A víz felszínén keletkezett habos réteget kanállal emeljük le. Ha ezt elmulasztjuk, zavaros lesz a kész kocsonya. Ha megvagyunk, adagoljuk a maradék finomságokat: a színhúst, a hagymákat, a fokhagymát, a babérleveleket, a borsot (kb. a csomag egy harmadát), 3-4 babérlevelet és jó két kanál sót. Főzés közben néha belekóstolhatunk, vajon ízlésünknek megfelelően sós-e. Két és fél, három óra múlva nézzük meg, hogy kellően megpuhult-e már a hús.
 • Szűrjük le a majdnem kész kocsonyát

  Ha úgy érezzük, jó a hús, elzárhatjuk a gázt. Merjük ki külön tálakba a sűrűjét, majd a levet szűrjük le, hogy tisztább lehessen a kocsonya. Vegyünk elő egy kisebb főzőedényt, és merjünk rá a két csomag zselatinra egy kevés levet. Kis lángon forraljuk csomómentesre. Ha kész, kevergetés közben adjuk hozzá a már leszűrt léhez.
 • Adagolás és hűtés

  Ha mindennel megvagyunk, már csak az adagolás és a hűtés van hátra. Kis tálakba rakjuk szét a húsokat, lehetőleg úgy, hogy mindenből jusson egy kevés mindegyikbe. Merjük rájuk az eddigre már kellően lehűlt levet. Télen tegyük ki a teraszra vagy ablakba, meglátjuk, hamar lehűl és megszilárdul a kocsonya. Ha nyáron készítettük, tegyük a hűtőbe és hidegen táljuk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Leandros (8 éve, 5 hónapja)
2011. december 25., 22:01:25 , kommentjeim száma: 1 db

0  +1  -1 

3

Zselatin? Ez beteg. A video arra jó, hogy megtudjuk, miként NE készítsünk kocsonyát.
Lappland (9 éve, 5 hónapja)
2010. december 31., 19:18:50 , kommentjeim száma: 2 db

0  +1  -1 

2

Nagyon jó recept,de én sem tennék bele zselatint.
davidorcsik (9 éve, 6 hónapja)
2010. november 7., 19:08:25 , kommentjeim száma: 42 db

0  +1  -1 

1

A recept hibás mert a jó elkészített kocsonyához kellő alapanyagból össze állított kocsonyához nem kell szelatin mert magától is megalszik.

Statisztika

Megtekintések száma: 90827 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 88372 Kedvencek között: 15
- Más oldalon: 2455 Értékelések: 5
VideoSmart.hu

VideoSmart.hu további videótippjei »

Már a hűtőszekrény előtti időkben ehettünk kocsonyát, Magyarországon tipikus karácsonyi eledel. Korábban az olcsó étkezési lehetőségek között tartották számon, és kicsit veszített csáberejéből - pedig igazán finom fogás! (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)