Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 7 hónapja
Megtekintve: 10202
Értékeld a videót:
31 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 1.rész,Technológiák, kulcsszavak, linkek" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Weboldal optimalizálása (4)

 • Nyomtatás

  Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 1.rész,Technológiák, kulcsszavak, linkek

  2008. november 22. 14:58:09 |

  Készítette: dbogschutz

  Weboldal fejlesztésénél legtöbbször a fejlesztőcégek beleesnek abba a hibába, hogy tulajdonképpen nem figyelnek azokra a hatékonysági tényezőkre, amik későbbiekben gyakorlatilag a weboldalnak a profitját illetve hasznát fogja termelni.

  Hogyan optimalizáljuk weblapunkat? 1.rész,Technológiák, kulcsszavak, linkek részlet

 • A keresőoptimalizálás alapjai

  Az online marketing és a webfejlesztés között nagy a különbség, utóbbinál technikailag kell, hogy tökéleteset alkossanak, a marketingnek a hatékonyság a fontos. Két csoportra bonthatjuk a tényezőket, az egyik a keresőoptimalizálás, a másik az ergonómia, hogy a felhasználó mennyire tudja jól kezelni a felületet.
  Elsőként három rétegre lehet szétbontani a keresőoptimalizálást: a helyes technológia a legfontosabb dolgok egyike. Divatos a flashes vagy frame-es oldalak alkalmazása, ami használható és jó megoldás, de optimalizálás szempontjából nehézkes. Jelen esetben a Google-ról beszélünk és ez az egyeduralkodó kereső, így a többi keresővel lényegtelen foglalkozni. A jól bevált html, css alapokon érdemes megmaradni flashnél. Frame-es oldalaknál is hasonlóak az akadályok, a keresőpókok olyan háznak látják az ilyen oldalakat, amelynek nincs oldala.
  A második legfontosabb dolog a helyes kulcsszavak használata, és ehhez nagy körültekintés szükséges, hiszen le kell tesztelni, hogy a felhasználók valóban használják-e, illetve túl általános keresőszavakat alkalmazva beleeshetünk abba a hibába, hogy konkurens oldalakat talál meg a böngésző. Gyakorlatilag a Google első három találati oldalát szokták megnézni a felhasználók, ennek 70%-a nézi meg az első oldalt, a maradék 20 az első kettőt, a maradék pedig az első hármat. Szűkítsük a kulcsszavakat és keresőkifejezéseket a tevékenységünkhöz illően.
  A harmadik fontos dolog a linkkapcsolatok építése. Egy kereső annál hasznosabbnak ítél egy oldalt, minél több helyről megtalálható, ezért a linkkapcsolatokat kell és szükséges fejleszteni. Itthon ezt kevesen csinálják tudatosan, de hatékonyság szempontjából fontos. Egyirányú linkkapcsolatnak nevezzük, amikor beregisztrálunk katalógusokba az oldalunkat, kétirányú kapcsolatnak pedig hosszú távon pozitív hatású, mikor társcégekkel linkcsere épül ki.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
JInging (15 éve, 4 hónapja)
2009. február 17., 20:46:05 , kommentjeim száma: 334 db

3

Írtóra hasznos
ZeroCool.hu (15 éve, 7 hónapja)
2008. november 24., 22:22:34 , kommentjeim száma: 1385 db

2

...válasz puli122 1. kommentjére:
Igen, egyetértünk! Várjuk folyamatosan a többit!
puli122 (15 éve, 7 hónapja)
2008. november 23., 12:29:04 , kommentjeim száma: 7 db

1

Köszi! Nagyon hasznos, várom a többit :-)

Statisztika

Megtekintések száma: 10202 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 9909 Kedvencek között: 21
- Más oldalon: 293 Értékelések: 31
dbogschutz kicsi avatar dbogschutz

dbogschutz további videótippjei »

Weboldal fejlesztésénél legtöbbször a fejlesztőcégek beleesnek abba a hibába, hogy tulajdonképpen nem figyelnek azokra a hatékonysági tényezőkre, amik későbbiekben gyakorlatilag a weboldalnak a profitját illetve hasznát fogja termelni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)