Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 7 hónapja
Megtekintve: 22326
Értékeld a videót:
25 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan szerezzünk zenéket legálisan az interneten?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan szerezzünk zenéket legálisan az interneten?

  2007. november 10. 15:36:11 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Manapság már ezer és egy módja van annak, hogy zenét hallgassunk az interneten, most nézzünk meg néhány teljesen legális módját annak, hogyan lehet többek között MP3-as zenélhez hozzájutni.

  Hogyan szerezzünk zenéket legálisan az interneten? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Internet
  Hangfal vagy fejhallgató
 • Kezdjük a kedvencnél

  Egyik hatalmas nagy kedvencem a www.seeqpod.com. Ha elmegyünk erre az oldalra, azonnal látható, hogy icipicit hajaz a Google-re a küllem. Lényeg természetesen az egyszerűségben rejlik, minek is bonyolítani, nemde? A beviteli mező alatt látható, hogy már odaérkezésünk után néhány másodperccel elkezdi automatikusan megjeleníteni azon zenéket, amiket éppen most talált a rendszer. Egy konkrét példával élve: írjuk be a keresőbe, hogy Linkin Park, és az ENTER-t megnyomva, máris megjelennek a találatok, oldalakra bontva. Ha bármelyik számra rámegyünk, a jobb oldalon megjelenő zöld nyilra kattintunk, máris átugrik a lejátszóba, és kis töltés után el is indul a lejátszás. Hatalmas poén, hogy a keresési találataink mellett van egy kis TV ikon, amire kattintva, nagy eséllyel az adott zene klipjét is megszemlélhetjük - Youtube és hasonló oldalakról lekeresve azt.
 • Haladjunk kicsit tovább

  Itt van még a szintén egyszerűségével magával ragadó www.jango.com, mely jelenleg még béta állapotban van. A keresőbe első alkalommal begépelve azonnali találatot kapunk, aztán később végig kell követni egy ingyenes regisztrációs folyamatot - ennyit azt hiszem megtehetünk.
  Következő versenyzőnk a hypem.com, vagyis a The Hype Machine. Ez főleg a mostanában hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő blogos rendszerekre hasonlít. Szép bejegyzéseket kapunk nap, mint nap, amik konkrétan zenék, és minden cím mellett ott az azonnali lejátszási lehetőség. A jobb felső részben található keresőbe, ha beírjuk, hogy Linkin Park, természetesen arról is kidob egy
 • Még mindig nincs vége

  Egy kis idő elteltével már egészen jól működik a www.ijigg.com mögött elrejtett rendszer is. Az előzőkhöz hasonlóan azonnali találatot is ad. A jobb felső részben található részbe Linkin Park-ot gépelve azonnal tele lesz a kép lejátszókkal, melyek lejátszás gombjára kattanva, rövid töltés után megindul a muzsika. Ezen lejátszókat akár beilleszthetjük saját honlapunkra, továbbküldjhetjük ismerősünknek, és így tovább. A www.jamendo.com oldal is egészen ígéretes, bár ez már sokkal inkább a Web 2.0 felé nyúl. A kornak megfelelő funkcionális lehetőségek eléggé szélesek, érdemes vele is megpróbálkozni.
 • A teljesség igénye nélkül

  Végére hagytam a www.deezer.com oldalt, melyre egy gyors és ingyenes regisztráció után juthatunk be. Érdekessége a "többiekhez" képest, hogy főbb menüpontjai akár magyarul is hozzánkszólhatnak!
  Természetesen ezek mellett is iszonyat sok lehetőség adott az internetes zenehallgatásra (itt most nem konkrét rádióadókra gondolok). Amennyi idő alatt ezt a tippet elolvastad, valószínűleg újabb ötletek születtek ebben a témában, sőt, akár új rendszer is indulhatott. Érdemes tehát próbálkozni, ez a néhány alternatíva tényleg csak a jéghegy csúcsa!

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal
djpety (9 éve, 8 hónapja)
2014. szeptember 29., 00:18:04 , kommentjeim száma: 406 db

25

Deezerhez megjelent egy letöltő oldal is, így már bárhol élvezhető a 320kbps MP3

Itt érhető el az oldal: Deezer.Link
fercsi11 (11 éve, 11 hónapja)
2012. július 6., 10:59:14 , kommentjeim száma: 5 db

24

kösz Zerocool!!nagyon tetszett a kis videód,,csak annyit,egyszerüen nagyszerű,,csaóó,,Feró,
alfonz (12 éve, 2 hónapja)
2012. április 8., 21:28:51 , kommentjeim száma: 319 db

23

http://www.deezer.com

Van hozzá androidos app, az mp3-mokat behúzhatod feltölti az oldalra, mobilról ha van wifid automatikusan letölti rá a playlistás zenéidet, ami lehet amit kerestél rajt hogy offline is tud hallgatni. Ha az oldalról keresett számokhoz borító is van. Használhatod offline módban a pc-re letöltött programmal az az letöltheted a playlisben hozzáadott számokat a gépedre borítóstul.
Win07 (12 éve, 7 hónapja)
2011. november 5., 17:50:28 , kommentjeim száma: 10 db

22

Jók az oldalak, csak kár hogy nem lehet letölteni. Hallottál már a zippyshare-ről? Itt csak annyi az egész hogy a keresőbe beírod a szerzőt a dal címét utána írod, hogy zippy és ingyen tölthetsz le zenét.
bade (12 éve, 12 hónapja)
2011. június 27., 16:38:14 , kommentjeim száma: 3 db

21

én a midori.com -ot szeretem aminek a jellegzetessége hogy dúdolásra és éneklésre is tud keresni.
de kösz
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 22326 Hozzászólások: 25
- VideoSmart.hu-n: 22326 Kedvencek között: 47
- Más oldalon: 0 Értékelések: 25
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Manapság már ezer és egy módja van annak, hogy zenét hallgassunk az interneten, most nézzünk meg néhány teljesen legális módját annak, hogyan lehet többek között MP3-as zenélhez hozzájutni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)