Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 6 hónapja
Megtekintve: 51105
Értékeld a videót:
42 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan töltsünk le zenét a Google segítségével?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Google trükkök (11)

 • Nyomtatás

  Hogyan töltsünk le zenét a Google segítségével?

  2007. november 6. 22:59:13 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Manapság nyilván már nagyon sokat használjuk a Google szolgáltatásokat, illetve annak ilyen-olyan lehetőségeit, az viszont nem egészen publikus, hogy ténylegesen mi mindenre képes a kereső rendszerük.

  Hogyan töltsünk le zenét a Google segítségével? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Böngésző
  Számítógép
  Google
 • Keressünk zenéket!

  Ha mondjuk beírunk egy, adott esetben népszerűbb zenész csapatot, vagy személyt, a rendszer megtalálja a keresett kifejezést. Ezek persze legtöbb esetben olyan oldalak lesznek, mint a Wikipedia, mivel jelen esetben a Metallica-szóra kerestem rá, értelemszerűen megjelenik a csapat hivatalos oldala, YouTube oldalak is érkeznek, és még sorolhatnánk. De mi van akkor, ha meg akarok találni egy konkrét zeneszámot? Ha az eredeti kifejezés mellé odaírjuk, hogy MP3, többségében ekkor is csak számunkra jelen esetben teljesen használhatatlan linkeket fogunk kapni. Ennek magyarázata, hogy a kereső alapból nem zenekeresésre van kitalálva, nem ezt az igényt szolgálja ki.
 • Bármit megtalálhatunk

  Mondjuk nézzük meg a Danubius oldalán, hogy ki az aktuális toplista bármely tagja. Jelen esetünkben éppen Akon: Don't matter című száma volt az első helyen - lássuk, mire megyünk ezzel a Google-ban. Egyszerű, parancssori beírásokkal operálunk, melyeket a Google szépen fel fog dolgozni. Kezdjük el beírni azt, hogy "initile:" - ez azt jelenti, hogy a címnek tartalmaznia kell az adott keresési értékünket. Ezt folytassuk két idézőjellel, melyek közé beírva az "index.of" kifejezést, a Google már csak az adott oldal gyökér könyvtárában fog kutatni. Ezt lehet, hogy előbb-utóbb le is tiltja majd a Google, jelenleg viszont még működik, ezért bátran használhatjuk.
 • Szűkítsük a találatokat

  A pontosabb keresési találat érdekében szűkíthetjük a találati listát, mert mondjuk nem akarunk mindenféle speciális formátumot megtalálni, írjuk be zárójelbe közé, hogy mp3, illetve, ha több fájl kiterjesztés után is kutatunk, akkor egy függőleges vonnallal elválasztva szépen soroljuk fel ezeket - legyen mondjuk "mp3|mp4". Ezek után kell beírnunk a korábban kiszemelt előadót és a szám egy részét: "akon matter". Ha ezen a ponton ENTER-t ütnénk, máris lenne egy csomó találatunk, de ennyivel azért még ne elégedjünk meg!
 • Takarítsuk el a nem kívánt tartalmakat

  Hogy még pontosabb találatokat kaphassunk, az előbbi sor végére, minusz jelekkel elválasztva elkezdhetjük felsorolni azokat a fájlformátumokat, amiket ki szeretnénk hagyni mindenképpen a listából. Ilyen lehet a html, a htm, a php, asp, js, swf és még sorolhatnánk. A mi kis végleges parancsunk tehát úgy néz ki, hogy:

  intitle:"index.of" (mp3|mp4) akon matter –html –htm –php –asp –js –swf.

  Ezután már csak egy ENTER megnyomása választ el minket a találati listától, mely nagy valószínűség szerint - ha tehát mondjuk nem túlságosan ritka egzotikumokra kerestünk rá - ki fogja dobni az MP3 pontos lelőhelyét. Az adott találati oldalon persze már számok is felbukkannak majd, ilyenkor a böngésző beépített keresőjét érdemes még pluszban használni.
 • A letöltés teljesen legális!

  Mivel a törvény is kimondja, hogy a magáncélú letöltés minden formában legális, így egészen addig, amíg a Google nem tiltja le ezt a keresési lehetőséget, addig ezt a funkciót nyugodtan használhatjuk zenék, vagy akár filmek letöltésére is.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal
BelaKatona (8 éve, 7 hónapja)
2015. október 22., 23:18:02 , kommentjeim száma: 17 db

22

Ez nagyon jó. Én csak azt írtam be, hogy "index.of" (mp3) és különböző zenei albumokat találtam . Köztük egy Beatles-t . Érdekes...
Rudolf789 (12 éve, 11 hónapja)
2011. június 26., 13:52:59 , kommentjeim száma: 13 db

21

És mit nyertél???????????? Az oldalon, azt írja, hogy nyertél
MartonZoli (13 éve, 2 hónapja)
2011. március 9., 19:01:48 , kommentjeim száma: 3 db

20

én az mp3-mat és a mp4-et egy nagy I-vel választottam el
Venom85 (14 éve, 9 hónapja)
2009. szeptember 1., 10:06:24 , kommentjeim száma: 2 db

19

Hello Mindenki!!!!

Ez nagyon tuti!!!!
Köszi a tippet

YEAHHHHHH!!!!!!

Bye!!!
picisuly13 (14 éve, 11 hónapja)
2009. június 23., 13:26:52 , kommentjeim száma: 23 db

18

Én felmentem az egyik torrent oldalra és letöltöttem egybe a metallica összes albumát
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 51105 Hozzászólások: 22
- VideoSmart.hu-n: 44487 Kedvencek között: 81
- Más oldalon: 6618 Értékelések: 42
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Manapság nyilván már nagyon sokat használjuk a Google szolgáltatásokat, illetve annak ilyen-olyan lehetőségeit, az viszont nem egészen publikus, hogy ténylegesen mi mindenre képes a kereső rendszerük. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)