Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 28915
Értékeld a videót:
22 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan vásároljunk a Steamen bankkártya segítségével?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: A Valve féle Steam rendszer praktikus használata! (3)

 • Nyomtatás

  Hogyan vásároljunk a Steamen bankkártya segítségével?

  2008. február 11. 23:42:09 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Ha feltelepítettük gépünkre a Steam rendszert, akkor többek között játékokat is vásárolhatunk. Sokan még mindig bizalmatlanok a webes vásárlással kapcsolatban, főleg ha bankkártyával kell fizetni.

  Hogyan vásároljunk a Steamen bankkártya segítségével? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  internet
  feltelepített Steam
 • Az első lépések

  Töltsük be a Steamünket, adjuk meg a belépési adatainkat, majd a "Store" menüpontba lépjünk be - ha esetleg másik menüben lennénk. Érdemes a házikó ikont megnyomni, így visszakerülünk a home-ba. Mivel ez egy online piactér, ezért elég sok játékot láthatunk itt. Ha nem tudjuk még, hogy milyen játékot akarunk, hanem csak nézelődni szeretnénk, akkor a jobboldalon látható "Games" gombra kattintva láthatunk egy listát, ahol az aktuális termékek árát is láthatjuk. Felül átrendezhetjük kategóriánként a játékokat. Ha konkrétan tudjuk, hogy melyik játék érdekel, akkor a jobb felső sarokban látható keresést is alkalmazhatjuk.
 • A játék kiválasztása

  Jelen esetben válasszuk ki a Kane & Lynch-et. Megjelenik a játék adatlapja, ahol a "Purchase" gombot kell megnyomnunk, amely felett az árat is láthatjuk - bár ez nem a végleges ár, erre jön még az áfa. Ezután feljön egy ablak, ahol megkérdezi a Steam, hogy ajándék lesz-e vagy sem. A Steamen lehetőségünk nyílik ajándékvásárlásra is, ami nem a mi regisztrációnkhoz fog kapcsolódni, hanem az ajándékozottéhoz. Itt már láthatjuk, hogy mi jön még rá az előző árra. Nyomjuk meg a "Next" gombot, itt el kell fogadnunk a vásárlási feltételeket, kattintsunk az "I Agree"-re.
 • A hitelkártya kiválasztása, a nevünk megadása

  A következő ablakban kiválaszthatjuk azt a hitelkártya típust, amivel vásárolni szeretnénk. Ez egy érdekes pont: nem mindegyik hitelkártyát fogadja el a rendszer, de ahelyett, hogy most összeszedném, hogy melyikeket fogadja el biztosan, érdemes kipróbálni a saját kártyát, ha az éppen nem alkalmas a vásárlásra, azt kiírja a rendszer. Érdemes később újra megpróbálni, mert rendszerfrissítéskor lehet, hogy belekerül az a kártya is, amit addig nem fogadott el.
  A példa kedvéért válasszuk a MasterCardot. A következő oldalon meg kell adni először a vezeték, majd a keresztnevünket. A "First name" mezőbe a keresztnevünket, a "Last name"-be pedig a vezetéknevünket kell megadnunk. Ide ékezetes karaktereket nem írhatunk - ez az a név, ami a hitelkártyánkon látható.
 • A hitelkártya száma, egyéb adatai

  A következő ablakon a kártya számát kell megadni, ami lehet dombornyomású, sima vagy virtuális kártya. A számot space-ek nélkül kell beírni. Ha elrontottunk valamit vagy nem megfelelő a kártyánk a vásárláshoz, a Steam ezen a ponton jelezni fog. A "Card expiration" mezőbe azt kell bírnunk, hogy mikor fog lejárni a kártyánk, amit a kártyaszám alatt láthatunk. Esetünkben 12/04-et látunk, az első szám a hónapot a második az évet jelzi. Nyomjunk a "Next" gombra, és a következő oldalon meg kell adnunk a kártyánk biztonsági számát, amit a kártyánk hátoldalán találhatunk meg, az aláírási résznél. Bármilyen hosszú is ez a szám, a lényeg, hogy mindig az utolsó 3 számot kell megadnunk.
 • Személyes adataink megadása

  A következő oldalon a személyes adatokat adjuk meg: utcanevet és házszámot, várost, majd meg kell adni a megyét, ami esetünkben Budapestnél szintén Budapest. Az ország és az irányítószám következik. A alattuk lévő szöveg azt jelenti, hogy ott is élünk amilyen címet megadtunk, tehát ezt pipáljuk ki ha így van, ez csupán statisztikai jellegű adat.
  A telefonszámunkat a következő formában kell megadni: nem kell sem plussz, sem space, de mivel nemzetközi módon kell megadnunk a számot, ezért 36-tal kell kezdeni, ami Magyarország hívószáma. Utána a 06-ot nem kell beírni mobilszám esetén.
 • Az adatok ellenőrzése, mit tegyünk, ha hibát talált a rendszer

  A következő oldalon láthatunk egy összefoglalót arról, hogy mit írtunk be eddig, ha ez rendben van, nyomjuk meg a "Purchase" gombot. A rendszer elkezd dolgozni, és ha bármilyen hibát csináltunk, nem fogadja el a vásárlást a Steam, tehát nincs gond, nem vontak le semmilyen összeget, nem zárolták a hitelkártyánkat, stb., hanem csak ellenőrizték az adatokat. Ha bármit elrontottunk, a "Back" gombbal visszalépkedhetünk, ellenőrizhetjük az adatainkat, és kijavíthatjuk, ha mi rontottunk el valamit.
 • A program letöltése, telepítése

  Ha mindent jól csináltunk, a vásárlás után rögtön nem hibaüzenetet kapunk, hanem kiírja a program, hogy telepíteni szeretné esetünkben a Kane & Lynch-et: az első adat azt jelzi, hogy mekkora helyre van szüksége a programnak, a második, hogy mekkora hely van az adott meghajtón (ami mindig az, ahova a Steamet eredetileg telepítettük), és tippel egy letöltési időt. A "Next" gombra kattintva két dolgot még kiválaszthatunk: az első, hogy a start menüben legyen-e ikon az adott programnak a második pedig, hogy a desktopon csináljon-e ikont neki. Bármelyiket is jelöljük be, mehetünk tovább, és szépen lassan elindul a fájlok letöltése. Amint ezzel megvagyunk, nincs is más teendőnk, mint rákattintani a letöltött program nevére és el is indul a játék.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
norbi545 (11 éve, 9 hónapja)
2012. augusztus 9., 19:06:57 , kommentjeim száma: 9 db

45

Bemutatnád a Team Fortress-ben a vásárlást?Én konkrétan a PREMIUM ra gondolok
racsa (12 éve, 10 hónapja)
2011. július 14., 21:22:30 , kommentjeim száma: 90 db

44

PL ha veszek cs 1.6-ot és nincs aktiválva a steam-em akkor eredetis leszek vagy nem?
martin7 (13 éve, 3 hónapja)
2011. február 22., 19:16:33 , kommentjeim száma: 40 db

43

én cs 1.6-ot akarom megvenni, de hitelkártyám nincs,csak bankkártyám. azzal nem lehet?
geemoment (13 éve, 5 hónapja)
2010. december 26., 02:16:36 , kommentjeim száma: 55 db

42

Tényleg jól jön ha ismered a valve igazatóját. ;D Kiváncsi lennék arra hogy ő magyar e?
gldm111 (13 éve, 5 hónapja)
2010. december 24., 15:15:09 , kommentjeim száma: 15 db

41

Én hogy tudom átváltoztatni azt 7:48 nál hogy ott a szabad terület mondta hogy C de én monnuk a D t akarom azt hogyan?
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 28915 Hozzászólások: 45
- VideoSmart.hu-n: 28915 Kedvencek között: 5
- Más oldalon: 0 Értékelések: 22
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Ha feltelepítettük gépünkre a Steam rendszert, akkor többek között játékokat is vásárolhatunk. Sokan még mindig bizalmatlanok a webes vásárlással kapcsolatban, főleg ha bankkártyával kell fizetni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)