Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 13 éve, 6 hónapja
Megtekintve: 15396
Értékeld a videót:
6 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Külföldi munkavállalás - 3. rész, Óceánjáró hajók - Pozíciók, fizetések" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Külföldi munkavállalás (6)

 • Nyomtatás

  Külföldi munkavállalás - 3. rész, Óceánjáró hajók - Pozíciók, fizetések

  2009. szeptember 16. 15:17:50 |

  Készítette: Hajopincer

  Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.

  Külföldi munkavállalás - 3. rész, Óceánjáró hajók - Pozíciók, fizetések részlet

 • Pozíciók, fizetések hajókon

  Az óceánjáró- és a folyami hajókon betölthető pozíciók a legnépszerűbbek, hiszen itt nincs útiköltség, a keresetet félre lehet tenni. Ellenben rengeteget kell dolgozni, szabadnap nélkül 6-8 hónap, napi 10-12 óra a munkaidő. Az embereket kezdő munkavállalóként, kezdő pozícióba helyezik el, ami általában a segédpincéri munkakör. A segédpincér a pincérével együtt dolgozik, ketten vannak egy kb. 20 fős placcon. A pincér felveszi a rendeléseket, odaadja a segédpincérnek, az elmegy a konyhába, bárokba, stb. összeszedi, elviszi a rendelést, majd a szervizasztalra rakja a megrendelt ételeket, italokat. Feladata még a terítés, a vendégek ültetése, adott esetben a fogadásuk is.

  Az első szerződésben 1400-2000 dollárig terjedhet a fizetés, hajótársaságtól függően. A második szerződésben már felszolgálóként 3000-4200 dollárig kereshet. Egy hajópincér szerződés 4-8 hónapos lehet, átlagosan 6 hónapos, cégpolitikától függően. Felszolgálóként 3-4 szerződés szükséges az előléptetéshez, a következő a supervisori pozíció.

  A supervisor feladata a büfében, az italfelszolgálók, segédpincérek munkáját kell segíteni, az átlagfizetése 4-5000 dollár. Ezután következik a menedzseri pozíció, a főpincérek 6000 dollárt, az étteremvezető-helyettesek már 10ezer, vagy ennél több fizetésért dolgoznak.

  Ha valaki óceánjáró hajóban gondolkodik, 10 éves karrier alatt el lehet jutni egy menedzseri pozícióba, amihez csupán kitartóan, korrekten kell dolgozni. Ha jól végzi valaki a munkáját, biztosa előre fog jutni. Egy átlag magyar, vagy európai, átlagosan 5 évet dolgozik egy hajón. Ez az öt év kb. 25 milliós megtakarítást jelent a munkavállalóknak, amivel megteremtheti mindenki a saját egzisztenciájának az alapjait.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
csenkilaszlo (11 éve, 10 hónapja)
2011. április 28., 12:15:13 , kommentjeim száma: 1 db

2

szeretnék kérni vagy egy email címet vagy pedig egy telefonszámot ahol lehet érdeklődni ilyen munkák iránt.esetleg ha ön tudna adni valamilyen elérhetőséget azt meg köszönném.(csenilaszlo1968@citromail.hu)
segítségét ellőre is köszönöm.
descarga (13 éve, 3 hónapja)
2009. december 19., 13:18:54 , kommentjeim száma: 3 db

1

hmm, érdekes. én épp most megyek hajóra dolgozni zenészként. még sosem voltam.

Statisztika

Megtekintések száma: 15396 Hozzászólások: 2
- VideoSmart.hu-n: 11500 Kedvencek között: 7
- Más oldalon: 3896 Értékelések: 6
Hajopincer kicsi avatar Hajopincer

Hajopincer további videótippjei »

Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)