Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 11 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 10703
Értékeld a videót:
7 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Külföldi munkavállalás - 6. rész, Szárazföldi munka" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Külföldi munkavállalás (6)

 • Nyomtatás

  Külföldi munkavállalás - 6. rész, Szárazföldi munka

  2009. szeptember 28. 16:41:13 |

  Készítette: Hajopincer

  Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.

  Külföldi munkavállalás - 6. rész, Szárazföldi munka részlet

 • Szárazföldi munka

  A szállodaipari munkáknál azt kell tudni, hogy minden munkavállalót olyan munkakörbe tudnak elhelyezni, ahova a nyelvtudása elegendő. Ha valakinek gyengébb, akkor konyhai kisegítőnként vagy szobalányként alkalmazzák. Mindenki egységes fizetést kap, ami jelen pillanatban az angliai minimál órabér.
  A munkavállaló eldöntheti, hogy mennyit dolgozzon, és javasoljuk, hogy ne dolgozzon az első hónapban heti öt nap, 8 óránál, amivel kb. 1000 fontos fizetés fog összejönni, ami az aktuális árfolyam függvényében picit kevesebb vagy több is lehet. Ha valaki adott esetben azt mondja, hogy tudna dolgozni 6 napot, napi 10 órában, akkor több fog összejönni. Hátrány, hogy a szállásköltséget levonják a munkavállaló béréből, és Londonban nem olcsó a szállás, kb. heti 20ezer ft a költség.
  A hajókkal szemben nagy előny, hogy van heti két szabadnap, lehet előre tervezni, baráti társaságot kialakítani. A bérlet, buszjegy, étkezés még további költség, de a fizetés felét, 60%-át fel fogja élni a munkavállaló. De így is félre lehet tenni havi 100-150ezer ft-ot, ami a hazai viszonyokkal összehasonlítva kiemelkedő. Az első 3-4 hónapban ennyit lehet keresni, a következő hónapoktól emelik meg az órabért.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
narancs85 (10 éve, 9 hónapja)
2010. február 20., 14:13:39 , kommentjeim száma: 6 db

0  +1  -1 

4

Üdvözletem !

Jelenleg BsC mérnök informatikus diplomával szeretnék kimenni Angliába dolgozni. Első körben csak 3 hónapra, nyári szakmai gyakorlat címén, majd ha lehetőség nyílik kint folytatnám tanulmányaimat, illetve munkámat. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi az esélye, hogy itthonról sikeresen felvegyenek egy céghez (referencia , cv kiküldéssel) , illetve ismer -e olyan weblapokat, ahol hozzám illő álláshirdetések vannak ?
zholee (11 éve, 2 hónapja)
2009. szeptember 29., 13:31:22 , kommentjeim száma: 2 db

0  +1  -1 

3

Rendkívül hasznos,és jó videók. Csak így tovább...
Hajopincer (11 éve, 2 hónapja)
2009. szeptember 29., 10:28:44 , kommentjeim száma: 3 db

0  +1  -1 

2

...válasz adorka 1. kommentjére:
Tisztelt Adorka!
Kérdéseidre választ haphatsz a www.hajopincer.hu weboldalon vagy az oldalunkon található elérhetőségek egyikén.

Üdv: Hajópincér
adorka (11 éve, 2 hónapja)
2009. szeptember 28., 17:55:12 , kommentjeim száma: 5 db

0  +1  -1 

1

Nagyon jok ezek a videok. Annyi lenne a kerdesem, hogyha egyetemi vegzetseget szerzek, akkor azzal hogyan tudok elhelyezkedni..?

Statisztika

Megtekintések száma: 10703 Hozzászólások: 4
- VideoSmart.hu-n: 8995 Kedvencek között: 5
- Más oldalon: 1708 Értékelések: 7
Hajopincer

Hajopincer további videótippjei »

Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)