Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 13 éve, 3 hónapja
Értékeld a videót:
4 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Tanuljunk dobolni! Alapkíséretek 1." című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Tanuljunk dobolni! Alapkíséretek 1.

  2011. március 5. 20:44:35 |

  Készítette: Korompay

  Részlet a ALAPISMERETEK NEM CSAK KEZDŐKNEK című doboktató-dvd-ről. http://www.korompayzsolt.hu -több mint 240 perc videóanyag -a dobfelszerelés, és összeállítása -ritmikai gyakorlatok -kéztechnikai gyakorlatok -lábtechnikai és kéz-láb koordinációs gyakorlatok -rock-funk kíséretek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-funk fillek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-blues kíséretek triolákkal -rock-blues fillek triolákkal -swing, rock n roll és jazz kíséretek -jazzkíséretek seprűvel -latin-amerikai ritmusok alapfokon -példák zenével -654 db kottapélda 22 oldalon, PDF formátumban, extrákkal.

  Tanuljunk dobolni! Alapkíséretek 1. részlet

 • Amire szükségünk van

  dobfelszerelés
 • Alapkíséretek 1.

  A mostani részben napjaink pop, rock, blues ritmusaival foglalkozunk.

  A legegyszerűbb ritmus negyedekre épül.
  Az előző gyakorlat részleteiből áll össze a kíséret. Negyedeket játszunk a lábcinnel, az első ritmusban a lábdob és a pergő felváltva játszik a jobb kezünkkel együtt. A másodikban a pergővel együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A nyolcadokra épülő ritmus.
  Nyolcadokat játszunk a jobb kezünkkel és az első nyolcadokon a lábdob és a pergő felváltva szólal meg, majd a pergővel együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A triolákra épülő ritmus.
  Triolákat játszunk a jobb kezünkkel, a triolák első hangjain felváltva szólal meg a lábdob és a pergő, majd a pergődobbal együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A tizenhatodokra épülő ritmus.
  Tizenhatodokat játszunk a jobb kezünkkel, az első tizenhatodokon első hangjain felváltva szólal meg a lábdob és a pergő, majd a pergődobbal együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  Megtehetjük, hogy a jobb kezünkkel csak a második nyolcadokon játszunk. A lábdob és a pergő felvátva szólal meg, vagy a pergő és a lábdob együtt szólal meg az első nyolcadokon.

  A tizenhatodokat játszhatjuk váltott kézzel is. Ebben az esetben a pergőt a jobb kezünkkel kell megütni. Az első változatban az első tizenhatodokon előbb a lábdob, majd a pergő szólal meg, a másodikban a pergővel együtt a lábdobot is megütjük.

  A triolákra épülő ritmus a shuffle. A triolák középső hangjait hagyjuk ki. Először a hiányos közepű triolák a pergő és a lábdob együtt fog megszólalni, utána a pergővel együtt megütjük a lábdobot is.

  A rockandrollban használt ritmus. A jobb kezünkkel swinget játszunk, ami egy negyedből és egy hiányzó közepű triolából áll.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 5312 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 5312 Kedvencek között: 2
- Más oldalon: 0 Értékelések: 4
Korompay kicsi avatar Korompay

Korompay további videótippjei »

Részlet a ALAPISMERETEK NEM CSAK KEZDŐKNEK című doboktató-dvd-ről. http://www.korompayzsolt.hu -több mint 240 perc videóanyag -a dobfelszerelés, és összeállítása -ritmikai gyakorlatok -kéztechnikai gyakorlatok -lábtechnikai és kéz-láb koordinációs gyakorlatok -rock-funk kíséretek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-funk fillek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-blues kíséretek triolákkal -rock-blues fillek triolákkal -swing, rock n roll és jazz kíséretek -jazzkíséretek seprűvel -latin-amerikai ritmusok alapfokon -példák zenével -654 db kottapélda 22 oldalon, PDF formátumban, extrákkal. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)