Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 9 hónapja
Megtekintve: 28268
Értékeld a videót:
39 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Dobolás kezdőknek 2/7: a pergő és a lábdob" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Dobolás kezdőknek (13)

 • Nyomtatás

  Dobolás kezdőknek 2/7: a pergő és a lábdob

  2008. február 15. 22:05:28 |

  Készítette: w3nd1g0

  Eljutottunk odáig, hogy a két kezünkkel már ügyesen játszunk egy négy negyedes groove-ot. Most megyünk tovább a lábdobra.

  Dobolás kezdőknek 2/7: a pergő és a lábdob részlet

 • Amire szükségünk lesz

  dobfelszerelés
  dobütő
 • Miképp játsszuk el az alap kíséretet: a lábdob

  A lábad rajta van a lábgépen, a lábujjaiddal és az első párnával próbálod ütni, a sarkad pedig nincs lent a földön. A feladat a következő: a négy negyedes groove-ba az egyes ütemnél belerakjuk a lábdobot. A hármasnál a pergő, az egyesnél a pergő és közben rendületlenül ütjük jobb kézzel a négyeket. Egyelőre ne színezzünk bele semmit, az a lényeg, hogy próbáljunk ütemben maradni, és próbáljunk meg mindent a helyén megütni. Itt sem baj, ha van egy metronóm mellettünk vagy bármi, ami ütemet szolgáltat, amivel fejleszthetjük a pontosságunkat.
 • Hogyan találjunk vissza az ütemhez

  Leállás után nagyon fontos, hogy visszataláljunk az ütemhez. Próbáljuk meg az elején felépíteni az ütemet, először megütjük a négyeket, háromra hozzuk a pergőt, egyre a lábdobot, és máris újra felépítettük az egészet. Próbáljunk meg úgy gondolni minderre, mint egy puzzle-ra, először felépítjük az alapokat, és utána rakunk bele minden mást. Most már az alap függetlenítést három végtaggal megcsináltuk, amire bármilyen popnótát el lehet képzelni, pl. Michael Jacksontól a Billie Jeant.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 Következő oldal
liladam (11 éve, 4 hónapja)
2011. augusztus 2., 18:06:53 , kommentjeim száma: 1 db

+2  +1  -1 

14

...válasz marciTool 13. kommentjére:
Miért kell akadékoskodni marciTool? Ez a videó nem a 60 éves konzervatív öregembereknek készült hanem a "fejlődő fiatalság" számára.Amúgy a videó nagyon hasznos és tisztelem azokat akik munkát fordítottak rá... és ha nem tetszik, ne nézd!
marciTool (12 éve)
2010. november 20., 23:59:09 , kommentjeim száma: 1 db

-2  +1  -1 

13

nagyon szomorú...mondhatnám,hogy botrány.
jöhetnek a kommentek,hogy ha ezt mondom,akkor mutassam meg,hogy én mit tudok.sajnos,nekem ehez nincsen pofám.és azt sem mondom,hogy több a tudásom,de azt tudom,hogy ez faszság.mint az összes többi videója...olyan kifejezéseket használ,amik a földön nem léteznek az adott hangszerre nézve.pergőcin.olyan nincsen.a dobütő is inkább dobverő.olyan fogás,hogy habverő,pedig nincs.az vagy tradicionális vagy asszimetrikus.és sorolhatnám a sok ezer példát,gyakorlatilag minden szavába belehetne kötni,akkora baromságokat mond.4 éve ütőzöm(igen,ütőzöm)de látom,hogy hogyan lehet hülyíteni a népet.
inkább elkellene végezni egy konzit,aztán az után oktatgatni.ugyanis az ürge olyan dolgokra mondja,hogy hülyeség,amit iskolákban,hatalmas zenészek tanítanak,kiknek technikai szintjük sokszor a csillagos eget veri,zeneiségben pedig össze sem lehetne hasonlítani az adott emberünkkel.
persze,aki baszkodni akar megtanulni,meg hogy is mondta...csépelni,vagy püfölni a dobot...tehát aki ezt szeretné megtanulni,az nézze csak a videókat,és tanuljon.aki zenélni szeretne megtanulni,vegye a fáradságot,és járjon el esetleg zeneiskolába,vagy magántanárhoz,aki minimum konzit végzett.persze lehet olyan jó magán tanár is,aki autodidakta módon tanulta az ütőzést,de ilyenre kevés a példa.köszönöm!kövezzetek meg.
winkert12 (12 éve, 2 hónapja)
2010. október 6., 19:35:49 , kommentjeim száma: 3 db

0  +1  -1 

12

én is igy szeretnék dobolni
winkert12 (12 éve, 2 hónapja)
2010. október 6., 19:35:10 , kommentjeim száma: 3 db

0  +1  -1 

11

szeriontem nagyon jóóóóóóóóóó
azax (13 éve, 8 hónapja)
2009. április 3., 23:06:07 , kommentjeim száma: 4 db

+2  +1  -1 

10

köszönöm a videót!

múlt héten kezdtem el dobolni / dob órákat venni és a videók nagyon sokat segítetek már az első órán mert tudtam hogy mit csináljak hogy üljek be nem kellett szerencsétlenkedni...

Szóval köszi szépen minden videót most a 3/7 nél tartok
1. oldal 2 3 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 28268 Hozzászólások: 14
- VideoSmart.hu-n: 28268 Kedvencek között: 25
- Más oldalon: 0 Értékelések: 39
w3nd1g0 kicsi avatar w3nd1g0

w3nd1g0 további videótippjei »

Eljutottunk odáig, hogy a két kezünkkel már ügyesen játszunk egy négy negyedes groove-ot. Most megyünk tovább a lábdobra. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)