Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
3 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Gyors könyvtárkeresés a Total Commanderben!" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Gyors könyvtárkeresés a Total Commanderben!

  2007. november 6. 23:27:13 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Nyilván találkoztunk már azzal a problémával a Total Commander használata közben, hogy nagyon sok fájlunk és könyvtárunk van, és képtelenek vagyunk eligazodni bennük. Mit tehetünk, ha tudjuk a keresendő fájl nevét, de nem akarjuk még az ABC-t sem végignézni?

  Gyors könyvtárkeresés a Total Commanderben! részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Total Commander
 • Keressünk először egy nagyobb listát

  A példa kedvéért lépjünk be a Program Files könyvtárunkba. Itt is - ha már feltelepítettünk jó néhány programot - lesz egy szép nagy listánk. Ha meg akarunk találni valamit, az ABC-t alkalmazva is kutathatunk egy adott könyvtár után, de jó esetben előcselhatunk egy egészen egyszerű kis könnyítést, ami felgyorsíthatja a munkamenetet.
 • Állítsuk át egy funkciót

  A Configuration menü Options pontjára kattintva kapunk egy nagyobb konfigurációs ablakot, melynek bal oszlopában keressük ki a Quick Search feliratot. Erre rányomva megjelennek a gyorskeresés beállításai. Ez alapból Disabled módra van téve. A legáltalánosabb beállítás az ALT+, mivel ez fog legkevésbé zavarni más programokat. Ha megnyomtuk az OK gombot, látszólag semmi nem történt. Ha viszont megnyomjuk az ALT gombot és miközben folyamatosan nyomjuk elkezdjük gépeln iaz általunk keresett fájl, vagy könyvtár első karaktereit, máris ahhoz a bizonyos részhez ugrik majd a program. Ha megtaláltuk, amit kerestünk, az ENTER megnyomásával már be is léphetünk a könyvtárba, vagy fájl esetén azonnal futtathatjuk is azt.

  Ezt a beállítást ebben az állásban is hagyhatjuk, nem fog semmit sem zavarni, sőt, olyannyira hasznos kis gyorsító funkció ez, hogy a Total Commander telepítése után azonnal érdemes aktiválni!

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 6192 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 6192 Kedvencek között: 6
- Más oldalon: 0 Értékelések: 3
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Nyilván találkoztunk már azzal a problémával a Total Commander használata közben, hogy nagyon sok fájlunk és könyvtárunk van, és képtelenek vagyunk eligazodni bennük. Mit tehetünk, ha tudjuk a keresendő fájl nevét, de nem akarjuk még az ABC-t sem végignézni? (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)