Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 6 hónapja
Megtekintve: 13404
Értékeld a videót:
8 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan rejtsünk el fájlokat vagy könyvtárakat Windows alatt?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan rejtsünk el fájlokat vagy könyvtárakat Windows alatt?

  2008. január 3. 22:14:00 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Néhányszor már felmerülhetett, hogy miképpen tudunk elrejteni bizonyos fájlokat vagy akár teljes könyvtárakat Windows operációs rendszer alatt. Bármilyen fájlkezelő alatt van erre lehetőség.

  Hogyan rejtsünk el fájlokat vagy könyvtárakat Windows alatt? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows
  Total Commander
 • Több módon is eljárhatunk

  Először nézzük, miként tehetjük ez meg a sokak által használt Total Commanderben. Álljunk rá arra a könyvtárra vagy fájlra, amit el szeretnénk rejteni, majd nyomjunk rajta egy jobb gombot. Az itt megjelent menüsor legalján kattintsunk a Tulajdonságok sorra. A megjelent menüponton, ha kipipáljuk az alul található "Rejtett" részt, majd megnyomjuk az OK gombot. Megadhatjuk, hogy csak erre a mappára, vagy a mappa alatt található minden fájlra alkalmazzuk e a beállítást. Általában elég csak erre a mappára alkalmazni, és máris eltűnik. Úgy is előcsalhatjuk ezt a menüt, ha ráállunk a korábban kiszemelt fájlra vagy könyvtárra, majd megnyomjuk az ALT+ENTER kombinációt.
 • Hozzuk elő az eltűntetett állományt

  Alap helyzetben a rejtett állományokat nem jeleníti meg a Total Commander. Ezeket úgy jeleníthetjük meg, ha a felső menüsorban található Configuration menüpontban található Options, avagy beállítások részre kattintunk. Itt a bal oldali menüben a második sort kell választani, jobb oldalt pedig ki kell pipálni a "Show hidden/system files" részt. Ha visszatérünk a listánkhoz, akkor megjelennek a korábban rejtett állományok, melyek ikonja piros felkiáltójeles lesz.
 • Windows Intézőben kicsit más a helyzet

  Amennyiben azt szeretnénk, hogy a Windows Intézőben váljanak láthatóvá a korábban, hasonló módszerrel eltüntetett állományok, a következőt kell tennünk. A Start menü alatt található Vezérlőpultban kell kettőt kattintani a Mappa beállításai ikonra. A megjelent ablak felső részében található második fület válasszuk, mely a Nézet névre hallgat. Gördítsünk le a "Rejtett fájlok és mappák" részhez. Itt jelöljük be a megjelenítést, és alkalmazva a változtatást, máris láthatóvá válik a rejtett állomány.
 • Nem tökéletes megoldás, de egyszerű

  Tény, hogy ilyen módon nagyon könnyen akár más is megtalálhatja a rejtett könyvtárainkat. Érdemes ezért a fontosabb állományokat beletenni egy alkönyvtárba, és ott elrejteni, ahol már nem lesz annyira szemelőtt. Még egy fontos dolog: alapértelmezésben a Total Commander nem keres a rejtett fájlok között. Csak és kizárólag akkor, ha azokat láthatóvá állítjuk a fent említett módon!

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Daneesz (14 éve, 8 hónapja)
2009. október 26., 13:37:20 , kommentjeim száma: 111 db

1

Jó videó! 4* Mindössze annyi a gondom, hogy egy kicsit hosszú lett.Amúgy kipróbáltam és jó.

Statisztika

Megtekintések száma: 13404 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 13404 Kedvencek között: 10
- Más oldalon: 0 Értékelések: 8
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Néhányszor már felmerülhetett, hogy miképpen tudunk elrejteni bizonyos fájlokat vagy akár teljes könyvtárakat Windows operációs rendszer alatt. Bármilyen fájlkezelő alatt van erre lehetőség. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)