Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 6 hónapja
Értékeld a videót:
6 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan állítsuk be a programok kompatibilitását Vista alatt?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan állítsuk be a programok kompatibilitását Vista alatt?

  2007. november 24. 19:32:00 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Még manapság is sokan gondolkoznak azon, hogy leváltsák-e XP operációs rendszerüket Vistára, vagy sem. Ennek legfőbb oka, hogy többen úgy hiszik, a programok nem fognak tökéletesen futni - nos, ez részben előfordulhat, de akkoris van lehetőség korrigálni.

  Hogyan állítsuk be a programok kompatibilitását Vista alatt? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • Megkavarhatjuk a programot

  Legyen bármilyen programról szó - felhasználói, játék, vagy bármi egyéb - lehetőségünk van egy korábbi Windows verziós környezetet szimulálni. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a program azt érzékelje, mintha mondjuk nem Vista, hanem Windows 95 alatt futna.
 • Nézzük meg a lehetőségeket

  Bármely program ikonjára kattintsunk rá, és válasszuk a legalsó, tulajdonságok menüpontot. Itt keressük meg a Kompatibilitás részt, és nyomjunk rá egyszer. Itt a legfelső kis négyzetet kell kipipálni ahhoz, hogy emuláljunk egy bizonyos környezetet. A kívánt operációs rendszert a legördülő menüből kiválasztva érhetjük el, legyen ez mondjuk a példa kedvéért a Windows XP (Service Pack 2). Ha ezt beállítottuk, esetleg még alul, a jogosultságok résznél található pipát is érdemes bejelölni - ez nem kötelező, csak, ha nem pipáljuk ki, a Vista a szokásos módon megerősítést kér majd indításkor. Az OK megnyomásával már hozzá is rendeltük ehhez a programhoz megfelelő környezetet.
 • Egyéb lehetőségek

  Az előbbi ablakon azt is be tudjuk állítani, hogy az adott szoftver 640x480-as módban fusson, esetleg 256 színben, és így tovább - miért lehet ez jó? Mondjuk egy réges régi játékdemót akarunk megnézni, vagy egy ezer éves könyvelőprogramot, vagy bármi hasonló okból.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Drider (15 éve, 4 hónapja)
2009. január 24., 15:44:13 , kommentjeim száma: 24 db

4

Egyébként kipróbálnám, hogy futna Win95-ös módban egy DOS felület, mert nekem Vistán még nem sikerült olyat előhoznom. Az XP sok régebbi DOS-os alkalmazást képes futtatni, de a Vistán reménytelen. Ez a funkció, ha jól tudom minden win32 (Windows 2000-től) alatt van, viszont szerintem Win98/95/ME móddal próbálkozni felesleges... A DOS-os játékokhoz a DOSBox-t ajánlom, az fut minden platformon, és ingyenes!
JInging (15 éve, 4 hónapja)
2009. január 18., 19:38:54 , kommentjeim száma: 334 db

3

ez télleg hasznos mert nekem már sok olyan progi volt ami egysezrűen nem ment mert vistám van erre ha lehetne 10*-ot is adnék de bekell érned 5-el is :P
ZeroCool.hu (16 éve)
2008. május 11., 09:25:17 , kommentjeim száma: 1385 db

2

...válasz Br4z1L 1. kommentjére:
Esetleg érdemes lenne frissíteni az S3-mas grafikuskártyát
Br4z1L (16 éve, 4 hónapja)
2008. január 2., 09:42:17 , kommentjeim száma: 3 db

1

nálam ez soha nem sikerült
ha allitok neki 640*480-at akkor max felbontást vált egyszer

Statisztika

Megtekintések száma: 8564 Hozzászólások: 4
- VideoSmart.hu-n: 8564 Kedvencek között: 6
- Más oldalon: 0 Értékelések: 6
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Még manapság is sokan gondolkoznak azon, hogy leváltsák-e XP operációs rendszerüket Vistára, vagy sem. Ennek legfőbb oka, hogy többen úgy hiszik, a programok nem fognak tökéletesen futni - nos, ez részben előfordulhat, de akkoris van lehetőség korrigálni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)