Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 5 hónapja
Értékeld a videót:
3 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan ellenőrizzünk helyesírást Gmail segítségével?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan ellenőrizzünk helyesírást Gmail segítségével?

  2008. február 10. 19:40:32 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Nagyon sokszor előfordul, hogy nem csak szavakat, hanem egész szövegrészeknek a helyesírását is szeretnénk ellenőrizni, de nincs hozzá megfelelő programunk. Megírtunk egy hosszabb irományt és nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy mindent rendben csináltunk. Ehhez nagyon jó szolgálatot tud tenni a gmail, melyhez szép lassan egyre több nyelven elkészítették a helyesírás-ellenőrző modult, amit majd egyre több Google alkalmazásban meg fogunk találni.

  Hogyan ellenőrizzünk helyesírást Gmail segítségével? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  internet
  Gmail regisztráció
 • Az ellenőrizni kívánt szöveg átmásolása a gmail fiókba

  Jelöljük ki a szövegből azt a részt, amit ellenőrizni szeretnénk, ami bármekkora lehet. A kijelölt részt tegyük vágólapra a CTRL+C billentyűkombináció megnyomásával, majd menjünk vissza a Gmail fiókunkba, és kezdjünk el írni egy levelet ("compose mail" vagy "levélírás" link). Nem kell semmit kitölteni, csak a szövegrészbe másoljuk be az előbb vágólapra helyezett szövegrészt a CTRL+V billentyűk segítségével.
 • A szöveg helyesírásának ellenőrzése

  A levélrész fölött jobboldalt található "check spelling" vagy "helyesírás-ellenőrzés" mellett látható nyílra kattintva előjön egy lista, amin állítsuk be azt a nyelvet, amit ellenőrizni szeretnénk, jelen esetben a magyart. A "check spelling" vagy "helyesírás-ellenőrzés" gombra kattintva azonnal megjelennek azok a szavak, amiket nem tud értelmezni a Google. Ez előfordulhat olyan szavaknál, mint esetünkben az NVIDIA. Ha valamit bejelölt az ellenőrző és rákattintunk az adott szóra, jelen esetben a "grafikuskártyák"-ra, a Gmail javaslatot is tesz, ha talál hozzá információt. Az NVIDIA esetében nem volt tippje, mivel lehet, hogy így írják a szót, csak a gmail nem ismeri. Az előbb említett "grafikuskártyák"-nál ha rákattintunk, rögtön ki is javítja az általa javasolt "grafikus kártyák"-ra.
 • Az ellenőrzés befejezése, és visszamásolása a dokumentumba

  Amikor úgy gondoljuk, hogy mindent kijavítottunk amiben nem voltunk biztosak, a többi kijelölt szót pedig helyesnek érezzük, rákattintunk még egyszer jobbra fent a "recheck" vagy "ellenőrizd újra" linkre, ami újra leellenőrzi a szöveget. Utána megnyomhatjuk a "done"-t vagy "kész"-t és eltűnnek a kijelölések, amivel a végére is értünk a helyesírás-ellenőrzési fázisunknak. Innentől már csak azt kell tennünk, hogy újra kijelöljük a szöveget, CTRL+C kombinációval vágólapra helyezzük, és visszamásoljuk CTRL+V-vel az eredeti dokumentumunkba a javított változatot.
 • További tippek

  Bármilyen szöveget bemásolhatunk a Gmailbe, a "check spelling" vagy "helyesírás-ellenőrzés" legördülő menüjében láthatjuk, hogy elég sok nyelvet meg lehet adni, mely lista folyamatosan bővül. Érdemes használni a Gmailt, amihez csupán egy ingyenes regisztráció szükséges.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
ZeroCool.hu (13 éve, 11 hónapja)
2010. augusztus 2., 17:29:36 , kommentjeim száma: 1385 db

2

Ja... most már. A videó két és fél éves
pasztord (13 éve, 11 hónapja)
2010. augusztus 2., 17:18:46 , kommentjeim száma: 1 db

1

Szerintem nem kell a Gmail-be másolni a szöveget, a Firefoxnak is van beépített helyesírás ellenőrzője.

Statisztika

Megtekintések száma: 9516 Hozzászólások: 2
- VideoSmart.hu-n: 9516 Kedvencek között: 6
- Más oldalon: 0 Értékelések: 3
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Nagyon sokszor előfordul, hogy nem csak szavakat, hanem egész szövegrészeknek a helyesírását is szeretnénk ellenőrizni, de nincs hozzá megfelelő programunk. Megírtunk egy hosszabb irományt és nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy mindent rendben csináltunk. Ehhez nagyon jó szolgálatot tud tenni a gmail, melyhez szép lassan egyre több nyelven elkészítették a helyesírás-ellenőrző modult, amit majd egyre több Google alkalmazásban meg fogunk találni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)