Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 4 hónapja
Értékeld a videót:
7 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Firefoxos feladatkezelő kiegészítés Gmailhez!" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Firefoxos feladatkezelő kiegészítés Gmailhez!

  2007. december 29. 21:05:00 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Már nagyon sok, igen érdekes Firefox kiegészítőt láthattunk, de itt van most egy, - nem is annyira új - még béta állapotban lévő kiegészítés. Ez a Gmail postafiókunkat, naptárunkat tudja egyesíteni, és mindezt egy igen jól kezelhető feladatkezelővel teszi.

  Firefoxos feladatkezelő kiegészítés Gmailhez! részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Internet
  Firefox böngésző
 • Nyissuk meg Gmail fiókunkat

  Alapvető dolog, hogy ez a bizonyos kiegészítés csak akkor hajlandó működni, ha előszöris van Gmail postafiókunk, illetve, ha Firefox böngészőt használunk. Most külön nem térünk ki ezek létrehozására és telepítésére, ezt tekintsd meg másik tippekben. Alapból a postafiókunk jobb oldalán nem látunk semmi szokatlant, ám hamarosan majd ott kell keresni az érdekességet.
 • Telepítsük a kiegészítést

  Nyissunk egy új fület, a CTRL+T billentyűkombináció megnyomásával, majd írjuk be a címsorba, hogy www.rememberthemilk.com. Ezen az oldalon egy gyors, és ingyenes regisztrációs procedúrán kell résztvenni - nem kell aggódni, az oldal Magyar nyelven szól hozzánk - legalábbis a legtöbb része. A még be nem lépett felhasználók a jobb felső részen találhatnak egy Blog feliratot. Erre kattintva keressük ki az a bejegyzést, mely úgy kezdődik, hogy RTM+Gmail. Erre kattintva tekerjünk le a legaljára (itt leírva láthatjuk az összes funkcióját a kiegészítésnek) és nyomjunk rá a "Get Remember The Milk for Gmail" gombra. Ezután telepedik is ez a kis program.
 • Ismerkedjünk az újdonsággal

  A telepítés után belépve a Remember The Milk rendszerébe, majd a Gmail postafiókunkba, a jobb oldalon megjelenik egy plusz program. Alapból ebben semmilyen bejegyzés sem lesz, de ez nem jelent problémát. Új feladatot úgy vehetünk fel, ha a felső sorba beírunk bármit. ENTER-t nyomva meg is jelenik az új bejegyzés. Az egeret felé mozgatva megjelennek a további lehetőségek is. A cím mellett balra lévő kis pipára mutatva beállíthatjuk a fontosságot, a piros lesz nyilvánvalóan a legégetőbb. A dátumot is itt módosíthatjuk, és még sok mást.
 • További remek funkciók

  Lehetőségünk van az alsó "Options" gombra kattintva napi szinten, fontossági sorrendben és egyéb módon is felsorolni a rögzített teendőinket. Érdekesség, hogy a Gmail saját beállítási (Settings) része is kiegészült egy Tasks füllel. Itt csak néhány dolgot állíthatunk egyelőre, ám ezek eléggé fontosak! Ha például az elsőt kipipáljuk, majd elmentjük, akkor az ezután megcsillagozott Gmailes leveleinkből azonnal teendő is lesz. Ez azért is jó, mert ehhez a bizonyos teendőhöz kapcsolódik ez a levél - ha rávisszük az egeret a bejegyzésre, a bal oldalt megjelenő kis ablak jobb részén lesz egy Gmail ikon. Arra kattintva azonnal megjelenik a hozzá csatolt levél is.
 • Helyhez is köthetjük a feladatokat

  Szintén nagyon hasznos és remekül kivitelezett lehetőség, hogy az egyes feladatokhoz helyszíneket is rendelhetünk. Az alap programban még nem lesznek előre definiált helyek, de ez teljesen érthető. Látogassunk el a www.remeberthemilk.com oldalra, ahol a "Helyek" fülre kattintva megjelenik egy Google térkép. A jobb oldalon található "Új hely" nevű gombra kell kattintani, majd a térképen arra pozícióra, amit menteni szeretnénk. Megadjuk a nevet, mentés, majd visszatérve a Gmailbe (és frissítve a beállításokat) máris elkészült a rögzített helyszínünk.
 • Még bővül a felhozatal!

  Igazából még én sem foglaltam össze mindent, amit ez a kis program tud, ám az is biztos, hogy folyamatosan bővülnek a lehetőségek. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kiegészítést, mely egy egészen apró ausztráliai - két fős - csapatnak a munkája!

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
DjCsabi (13 éve, 10 hónapja)
2010. július 10., 05:23:25 , kommentjeim száma: 203 db

5

otvolt Upgrade to Pro account az ingyen van?
gregus021 (15 éve, 1 hónapja)
2009. április 19., 19:41:56 , kommentjeim száma: 21 db

4

am azt akartam írni hogy dzsímél nem azt h dszímél
gregus021 (15 éve, 2 hónapja)
2009. március 16., 17:46:25 , kommentjeim száma: 21 db

3

mind1 de kedvellek mert tök jók a videóid
ZeroCool.hu (15 éve, 2 hónapja)
2009. március 15., 14:19:36 , kommentjeim száma: 1385 db

2

...válasz gregus021 1. kommentjére:
Bizonyos kultúrákban biztos
gregus021 (15 éve, 2 hónapja)
2009. március 14., 21:52:35 , kommentjeim száma: 21 db

1

gmailt azt dszímélnek kell kiejteni ha kijavíthatlak

Statisztika

Megtekintések száma: 7294 Hozzászólások: 5
- VideoSmart.hu-n: 7294 Kedvencek között: 11
- Más oldalon: 0 Értékelések: 7
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Már nagyon sok, igen érdekes Firefox kiegészítőt láthattunk, de itt van most egy, - nem is annyira új - még béta állapotban lévő kiegészítés. Ez a Gmail postafiókunkat, naptárunkat tudja egyesíteni, és mindezt egy igen jól kezelhető feladatkezelővel teszi. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)