Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 9 hónapja
Megtekintve: 78510
Értékeld a videót:
69 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan gyorsítsuk fel a Windowst?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan gyorsítsuk fel a Windowst?

  2007. október 1. 15:58:22 |

  Készítette: VideoSmart.hu

  Mindannyian tapasztaltuk már, hogy minél régebben telepítettük fel a Windowst, és minél több alkalmazást telepítettünk azóta, annál lassabban működik. Ezért aztán néha ajánlatos újratelepíteni - megkímélhetjük magunkat a fáradságos munkától, ha mielőtt e döntésre jutnánk, elvégzünk néhány Windowst gyorsító karbantartást.

  Hogyan gyorsítsuk fel a Windowst? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  1 db windows xp operációs rendszer
  + a hozzá mellékelt windowsos alkalmazások
 • Felesleges fájlok törlése

  Mielőtt nekilátnánk a tényleges munkának, ürítsük ki a Lomtárat, és töröljük az egyéb felesleges állományokat is. Egy jó tanács: azon a merevlemezen, amelyen a Windows fut (általában a C: meghajtó), lehetőleg ne tartsunk sok, főleg ne sok apró fájlt! Lehetőség szerint külön, elkülönített partíciót adjunk a Windows rendszernek, dokumentumainkat pedig egy másikon tartsuk!
 • A lemez struktúrájának ellenőrzése

  Kattintsunk kétszer a Sajátgép (My Computer) ikonra, hogy lássuk a merevlemezeket. Jobb egérgombbal kattintsunk annak a meghajtónak a nevén, amelyiken az operációs rendszer van (esetünkben a C:), majd válasszuk a Tulajdonságokat (Properties). Az Eszközök (Tools) fülre kattintva válasszuk a Hibakeresést (Error checking), pipáljuk be a felső négyzetet, majd nyomjuk meg a Start-ot. A rendszerlemez esetén figyelmeztetést kapunk, hogy a javítást csak akkor tudja elvégezni, ha újraindítjuk a Windowst - legközelebb egy speciális képernyő fogad majd bennünket, amely tudatja velünk, hogy áll a lemez struktúrájának átnézése. Ha készen van, ismét betöltődik a Windows, mintha mi sem történt volna.
 • Felesleges állományok eltüntetése

  Ha az előző procedúra talált elveszett fájl-darabkákat a merevlemezünkön, azokat a "FOUND.000" elnevezésű könyvtárba elmenti a merevlemezre. Rendszerint akkor jönnek létre efféle töredékek, ha lefagy a Windows vagy valamely alkalmazás, esetleg áramszünet miatt nem tudtunk rendesen kilépni az operációs rendszerből. Ezért ezeket az állományokat ajánlott most törölni.
 • TEMP könyvtár ürítése

  Akad még egy hely, ahol rengeteg felesleges, apró állomány halmozódhat fel. A Windows XP (és az alkalmazások is) egy tárolóban tartja az átmenetileg szükséges fájlokat. Ezek azonban sok esetben nem törlődnek, feleslegesen foglalva a helyet. Ez a könyvtár szintén a C: merevlemezünk "Documents and Settings" könyvtárában, a nevünk alatt, a Local SettingsTemp alkönyvtárban található. Alaphelyzetben ez egy rejtett mappa, ezért először az Eszközök/Mappa beállításai (Tools/Folder Options) ablak Nézet (View) füle alatt engedélyeznünk kell a rejtett mappák láthatóságát. Először zárjunk le minden futó alkalmazást, majd nyugodtan töröljük az itt található fájlokat - néhányat esetleg a Windows nem enged majd törölni, ezeket ne bántsuk.
 • Töredezettség-mentesítés

  Ismét kattintsunk kétszer a Sajátgép (My Computer) ikonra, jobb egérgombbal annak a meghajtónak a nevén, amelyiken az operációs rendszer van, majd válasszuk megint a Tulajdonságokat (Properties), de az Eszközök (Tools) fülre kattintva ezúttal a Töredezettség-mentesítést indítsuk el. Az elindult alkalmazásban válasszuk ki a Windowst is tartalmazó rendszerlemezünket, és indítsuk el a töredezettség-mentesítést - ez akár órákig is eltarthat! Ha végzett vele, indítsuk újra gépünket, amely remélhetőleg immáron érezhetően gyorsabb lesz!

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
VideoSmart.Team (11 éve, 7 hónapja)
2012. november 29., 17:59:39 , kommentjeim száma: 115 db

56

...válasz hexen042 55. kommentjére:
Szia, nem kell hozzá.
hexen042 (11 éve, 7 hónapja)
2012. november 29., 17:54:10 , kommentjeim száma: 1 db

55

ehez kell a Windows XP telepítő CD-je is?
adam887 (11 éve, 11 hónapja)
2012. augusztus 16., 11:05:57 , kommentjeim száma: 78 db

54

A chkdsk nekem nem is jön elő a gépen
adam887 (11 éve, 11 hónapja)
2012. augusztus 16., 11:04:56 , kommentjeim száma: 78 db

53

lehet a win 7 ben is gyorsítani néud meg ehhez zerocool.hu ezen videóját
adam887 (11 éve, 11 hónapja)
2012. augusztus 16., 10:59:10 , kommentjeim száma: 78 db

52

Lehet bár azt a registry database-ban lehet gyorsítani, de nem érdemes babrálni nézd meg ehhez nézd meg zerocool.hu ezen videóját
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 78510 Hozzászólások: 56
- VideoSmart.hu-n: 72364 Kedvencek között: 72
- Más oldalon: 6146 Értékelések: 69
VideoSmart.hu kicsi avatar VideoSmart.hu

VideoSmart.hu további videótippjei »

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy minél régebben telepítettük fel a Windowst, és minél több alkalmazást telepítettünk azóta, annál lassabban működik. Ezért aztán néha ajánlatos újratelepíteni - megkímélhetjük magunkat a fáradságos munkától, ha mielőtt e döntésre jutnánk, elvégzünk néhány Windowst gyorsító karbantartást. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)