Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 18718
Értékeld a videót:
25 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készíts saját tipp-videót a VideoSmart.hu-ra?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készíts saját tipp-videót a VideoSmart.hu-ra?

  2008. május 14. 23:01:22 |

  Készítette: VideoSmart.hu

  Saját tippvideót készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: egy olcsó videokamerával, de akár digitális fényképezőgéppel, egy kamerás mobiltelefonnal vagy webkamerával is elkezdheted! Csak kövesd útmutatónkat, és tanácsaid máris a nagyvilág elé tárhatod!

  Hogyan készíts saját tipp-videót a VideoSmart.hu-ra? részlet

 • Alapok

  A VideoSmart.hu oldalain 510x408 (régebben 360x270) pixel méretűek a videók, tehát ennél kisebb felbontásban nem érdemes felvenned a tippedet, különben nézhetetlen, pixeles lesz a felvétel. Fontos, hogy jó minőségű, megfelelően tiszta hangot is tudj rögzíteni. Törekedj arra, hogy a lehető legegyszerűbben, egy menetben fel tudd venni a mondandódat.
 • Témaválasztás

  Az élet minden olyan területéről választhatsz témát, amelyben profi vagy - persze lehetőleg olyat keress, amely sokakat érdekel és izgalmas. Pár dologra mindenképp ügyelj:
  - egy videó legfeljebb 3-5 perces legyen, ennél hosszabb már nem köti le a néző figyelmét. Ha komolyabb, hosszabb tanácsod van, inkább vágd el több részre.
  - a videó alatt nem lehet semmiféle zene, még a háttérből kiszűrődő rádióé sem! Ezeket szerzői jogi okokból nem tudjuk közzétenni.
  - a videón nem lehet obszcén vagy másokat bármilyen formában sértő tartalom.
 • Mielőtt belevágnál

  Kutasd át a VideoSmart.hu-t, nincs-e már efféle tanács - használd a "Keresés" funkciónkat is! Persze ha te jobban csinálsz valamit, ne habozz megmutatni, miért jobb a te módszered!
  Először vázold egy szövegszerkesztőben, mit akarsz mondani - bontsd fel lépésekre a mondanivalód. Tervezd meg, hogyan és milyen helyszíneken fogod bemutatni a tanácsaidat! A jó téma mellé válassz jól csengő, beszédes címet!
  Frappánsan, röviden mutasd be a témát, hogy mások is könnyen megértsék! A legjobb segítségül hívni a családot, és velük lemérni, vajon célba talál-e a mondandód. Lazán magyarázz - ha nem tudsz a kamerába nézni vagy belezavarodsz a szövegbe, kérd meg egy ismerősödet, hogy üljön közvetlenül a kamera mellé és az ő szemébe nézve mondd el a tanácsod.
  Ha végképp nem megy így, akkor csak "szereplőként" mutogasd a teendőket. Ilyenkor ne beszélj (különben látni fogják a nézők, hogy mozog a szád), és a hangot utólag rögzítsd mikrofonnal - mint egy természetfilm narrációjánál.
 • Felvétel indul!

  Hogy egészen profi felvételeket készíthess, fogadj meg még néhány apró tanácsot:
  - Használj több nézőpontot, készíts közeli vágóképeket is a filmezésnél, úgy sokkal izgalmasabb lesz a látvány.
  - Ügyelj, hogy jól meg legyen világítva, amit be akarsz mutatni.
  - Gondosan válassz helyszínt: a háttér rendezett és izgalmas legyen.
  - Kapcsold ki a digitális zoom funkciót, és egyébként se közelíts rá túlságosan a tárgyra, mert homályos lehet a kép!
  - Figyelj, hogy a felvételen ne látszódjanak olyan személyes dolgok, amelyeket később megbánhatsz, ha kikerül a világhálóra.
  - Szerezz be egy állványt! Még a legolcsóbb is szilárdan tartja a kamerát, míg a kezedben kicsit mindig remegni fog.
  - Gondolj arra is, hogy kültéri forgatásnál a mikrofon felveheti a környezet zajait. Lakásban a mosógép, a fűtés vagy számítógép ventilátora csap nagy zajt.
  - Ne ess a "boldog apuka" hibájába, aki össze-vissza mozgatja a kamerát csak azért, hogy le ne maradjon egyetlen pillanatról sem!
 • Rendezte: én!

  Ha kész a felvétel, át kell vinned a számítógépre. Ha gondolod, kivághatod a felesleges jeleneteket és használhatsz effekteket - de vigyázz, ne ess túlzásba, a túl csicsás film unalmas is lehet!
  Az utolsó lépés feltölteni a filmet a VideoSmart.hu oldalra. Regisztrálj, jelentkezz be, majd a "Videó feltöltés" menüpontra kattintva add meg a tipped címét, egy 2-3 mondatos ismertetőt, és pár kulcsszót, ami alapján a rendszerünk a hasonló videókhoz tudja majd párosítani. Nyomd meg a "Tovább a feltöltéshez" gombot, válaszd ki a feltöltendő videofájlod, majd nyomd meg a "Feltöltés indítása" gombot. Várj türelmesen: a feltöltés az internetsebesség és a fájl méretétől függően hosszú percekig is eltarthat! Ügyelj rá, hogy maximum 100 megabájt méretű videót tudsz feltölteni! Fontos még azt is tudnod, hogy a videó nem fog automatikusan kikerülni a weboldalra, előtte szakértőinknek jóvá kell hagyniuk, ami akár napokig is eltarthat!

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
adam887 (11 éve, 4 hónapja)
2013. március 15., 19:18:26 , kommentjeim száma: 78 db

66

...válasz S_martlus333 64. kommentjére:
Egyébként ezt felesleges volt ide írni, mert ha letekersz az oldal aljára látod, hogy ez már nem az 1. 0.5 verzió, hanem a 2.0.5 és ha más a verzió, vannak persze css és php változások.
[u]Itt megnézheted az én weboldalamat[/u]
ittkezd

VideoSmart.Team (11 éve, 8 hónapja)
2012. november 19., 13:18:02 , kommentjeim száma: 115 db

65

Igen, ezért nem volt kedvünk újra felmondani a szöveget.
S_martlus333 (11 éve, 8 hónapja)
2012. november 19., 13:08:53 , kommentjeim száma: 86 db

64

A videoban azt mondjak hogy 100 megabajtos lehet a max. videomeret de mostmar 200mb
adam887 (11 éve, 8 hónapja)
2012. november 17., 19:56:46 , kommentjeim száma: 78 db

63

...válasz skybot 28. kommentjére:
Általában 2 3 nap figyeld a következő tárgyű videót "videosmart.hu-videó" ha ez nincs 2-3 napon belül akkor várj türelmesen.
adam887 (11 éve, 8 hónapja)
2012. november 10., 19:22:18 , kommentjeim száma: 78 db

62

...válasz ttoommppii 12. kommentjére:
Csak mondjuk, ha például én az oldalamon nem az én zenéimet használom, akkor jogi problémába ütközhetünk kérünk értsd meg ez egy oktatóvideós közösség, így itt ez a mottó Élethű válaszok videón
nem pedig az hogy zene mindenek felett.
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 18718 Hozzászólások: 66
- VideoSmart.hu-n: 18718 Kedvencek között: 23
- Más oldalon: 0 Értékelések: 25
VideoSmart.hu kicsi avatar VideoSmart.hu

VideoSmart.hu további videótippjei »

Saját tippvideót készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: egy olcsó videokamerával, de akár digitális fényképezőgéppel, egy kamerás mobiltelefonnal vagy webkamerával is elkezdheted! Csak kövesd útmutatónkat, és tanácsaid máris a nagyvilág elé tárhatod! (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)