Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 13 éve, 10 hónapja
Értékeld a videót:
6 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk üveggömb hatást ingyenes rajzolóprogrammal?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk üveggömb hatást ingyenes rajzolóprogrammal?

  2008. március 26. 14:52:45 |

  Készítette: djpety

  Valószínűleg mindenki látott már az interneten üveggömb effekttel ellátott logókat. Ennek az elkészítéséhez bármilyen Photoshop-jellegű program alkalmas, jelen esetben a Paint.net nevű ingyenes programot fogjuk alkalmazni (www.getpaint.net).

  Hogyan készítsünk üveggömb hatást ingyenes rajzolóprogrammal? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  rajzolóprogram
 • Válasszuk ki az alapszíneket

  Hozzunk létre a New gombbal egy új képet, a szélesség-magasság értéket lehetőleg egyformára állítsuk be. Jelen esetben egy 400x400 pixeles képet fogunk készíteni. Válasszunk ki két különböző színt, majd a Toolsnál a Rectangle ikont válasszuk ki, amit az O billentyűvel is elérhetünk. A fenti menücsíkon a második ikonnál a Draw File Shaped-et válasszuk ki, és húzzuk le a képünkön kb. a feléig. A másik kiválasztott színünkkel ismételjük meg ugyanezt.
 • Hozzuk létre a gömböt

  Ezután az Effetct menüpontnál a Blurs, Gaussian Blur pontot válasszuk ki, a pixelszámot állítsuk 200-ra és okézzuk le, és várjuk meg míg elkészül. Utána a Toolsnál az Ellipse Select ikont jelöljük ki (S gyorsbillentyű), és hozzunk létre egy kört. Az Edit menüpontból az Invert Selectiont válasszuk ki, a felesleges részeket a Delete gombbal törölhetjük.
 • Hozzuk létre a fényfoltot a gömb tetején

  A Layersnél hozzunk létre egy új réteget, kapcsoljuk ki a Backgroundot. Az előzőeket fogjuk újra megcsinálni, csak most fekete-fehér színekkel, illetve a Rectangle kiválasztása után a fekete színnel csak egy kis részt töltsünk ki, a maradék legyen fehér. Újra mossuk el Gaussian Blurral, és kapcsoljuk vissza a Backgroundot a rétegeknél, és a kettes layert a lenti nyíl ikonnal rakjuk lejjebb. A Toolsnál az Ellipse Select ikon kiválasztásával a gömb tetejére csináljunk egy fényfoltnak tűnő kijelölést, majd az Edit menüpontban válasszuk ki az Invert selectiont, és a maradékot töröljük ki. A rétegeknél helyezzük vissza a kettes layert felülre, majd a bal szélső Properties ikonra kattintva válasszuk ki a Mode-ot, ízlés szerint, majd az átlátszóságon is finomíthatunk.
 • Írjuk rá a szöveget a gömbre

  Hozzunk létre egy újabb réteget a szövegnek, a réteget tegyük középre, majd írjunk be tetszőleges szöveget, állítsuk be a méretés. Finomításképpen a kettes layert a Magic Wanddel jelöljük ki, és az Effects menüpontnál a Blurs, Radial Blurt válasszuk ki, az értéket állítsuk kb. 35-re, ezt a backgroundon is megismételhetjük, de elég 10-es értéket beállítani és el is készült a gömb logónk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
djpety (13 éve, 2 hónapja)
2008. november 9., 08:43:51 , kommentjeim száma: 406 db

0  +1  -1 

3

Jó, most már én is photoshop-ot használok amivel tényleg lehet jobbat, de ekkor kezdtem még bele ezekbe Majd lehet csinálok ilyet photoshoppal is
KaszaN (13 éve, 2 hónapja)
2008. november 8., 19:38:09 , kommentjeim száma: 5 db

0  +1  -1 

2

Ja nemrosz. De én jobbat tudok . Ezzel most nem kritizálni akartam csak mondtam
Shakur (13 éve, 7 hónapja)
2008. június 18., 16:36:40 , kommentjeim száma: 29 db

0  +1  -1 

1

Nem rossz :-)

Statisztika

Megtekintések száma: 6339 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 6339 Kedvencek között: 1
- Más oldalon: 0 Értékelések: 6
djpety kicsi avatar djpety

djpety további videótippjei »

Valószínűleg mindenki látott már az interneten üveggömb effekttel ellátott logókat. Ennek az elkészítéséhez bármilyen Photoshop-jellegű program alkalmas, jelen esetben a Paint.net nevű ingyenes programot fogjuk alkalmazni (www.getpaint.net). (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)