Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 25090
Értékeld a videót:
42 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan finomítsuk a kijelölést Photoshopban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Photoshop trükkök (50)

 • Nyomtatás

  Hogyan finomítsuk a kijelölést Photoshopban?

  2008. január 24. 16:34:00 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  A Photoshopban, különböző kijelöléseket nagyon sokan el tudnak végezni, ám szépen kijelölni már jóval kevesebben tudnak. Van a kettő között egy kis különbség, és bizony a minőségi munkához is remek eszközöket biztosít a program.

  Hogyan finomítsuk a kijelölést Photoshopban? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Adobe Photoshop CS3
 • Jelöljünk ki úgy, mint eddig

  Többféle módon elvégezhetjük a kijelölést: a legegyszerűbb mód nyilván a Marque tool (M), amivel bonyolultabb alakzatokat már komplikáltabb kijelölni. Ott van még többek között a Magic Wand is (W), ami már majdnem tökéletes munkát végez. A CS3-mas Photoshopba bekerült a Quick Selection Tool (W), mellyel nagyon szép munkát végezhetünk.
 • Mit jelent, hogy "szőrös a kijelölés"

  Ha egy komplexebb alakot jelölünk ki egy képen, mondjuk egy hölgyet, és kitöröljük a nem szükséges képeket a DEL gomb megnyomásával, látszólag egész szép munkát végeztünk. Ha ezt a képet egy sötétebb háttér elé rakjuk, akkor viszont előjönnek a csúnya apróságok, melyeket a kijelölés széli szőröcskéknek nevezhetünk. Ezeken lehet finomítani a Refine Edge lehetőséggel.
 • A Refine Edge használata

  Jelöljük ki azt a részt, amit ki szeretnénk vágni a képből, mondjuk a Magic Wand Tool (W) segítségével. Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk a felső funkciósorban megjelent Refine Edge... gombra. A megjelenő ablakban sokmindent állíthatunk: előszöris állítsuk be, hogy milyen háttér előtt akarjuk nézni a kijelölt rész. Én a feketét szoktam használni, legtöbb esetben így láthatóak leginkább a problémák. A Radius a kijelölés mentén eszközölt elmosás nagyságát határozza meg. Ezt legtöbb esetben alacsonyra érdemes állítani. A Contrast az élességet módosítja, ez általában szintén alacsony érték lesz. A Smooth a hegyesebb részek eltűntetéséért felel. Ilyen lehet mondjuk a haj kijelölésének finomítása. Ha magasra állítjuk az értéket, akkor teljesen legörbíti még a legélesebb szögeket is. A Feather azt határozza meg, hogy a kijelölés széle mennyire legyen áttetsző, vagyis a möggöttes rétegek mennyire legyenek láthatóak. Végére maradt a Contract/Expand, mellyel a kijelölést bővíthetjük, vagy szűkíthetjük.
 • Tekintsünk meg a munkánkat

  A jobb oldalon található Preview pipa ki- és bekapcsolásával ellenőrizhetjük az eredeti, és a módosított kijelölési állapotot. Ha nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, finomítsuk tovább a beállításokat. Ezután már csak a bűvös CTRL+C, CTRL+V páros van hátra, mellyel új rétegre helyezhetjük munkánk gyümölcsét.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
Balazs00 (13 éve)
2011. május 9., 12:36:26 , kommentjeim száma: 1 db

6

Nagyon értékes videó pont hasonló munkát csinálok egy weboldalhoz és állandóan kinódtsm a szőrös felülettel.

nagyon köszi

lizaaliz (13 éve, 9 hónapja)
2010. július 30., 19:54:18 , kommentjeim száma: 2 db

5

inkább előbb megkéne mutati h h lehet ilyen jól kijelölni. próbálkozom de sehogy se megy h ilyen pontosan tudjak kijelölni!!!
nyesnye (14 éve)
2010. május 4., 11:47:10 , kommentjeim száma: 4 db

4

zsír
KaszaN (14 éve, 10 hónapja)
2009. július 7., 15:52:42 , kommentjeim száma: 5 db

3

Hi én kiakarok vágni egy figurát egy képből de így nemlehet mert itt nincs háttér és nemlehet azt sehogy. Hogyan tudnám megoldani?
szutyok (16 éve)
2008. május 7., 13:50:44 , kommentjeim száma: 11 db

2

téllelg klassz;-)
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 25090 Hozzászólások: 6
- VideoSmart.hu-n: 25090 Kedvencek között: 89
- Más oldalon: 0 Értékelések: 42
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

A Photoshopban, különböző kijelöléseket nagyon sokan el tudnak végezni, ám szépen kijelölni már jóval kevesebben tudnak. Van a kettő között egy kis különbség, és bizony a minőségi munkához is remek eszközöket biztosít a program. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)