Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 5 hónapja
Értékeld a videót:
11 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan korrigáljuk a fotó fényerősségét Photoshopban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan korrigáljuk a fotó fényerősségét Photoshopban?

  2007. november 20. 21:08:00 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Fotózás közben, az egyik, talán legkönnyebben elkövethető hiba, hogy a fényeket nem jól állítjuk be. Akármennyire is jó, vagy rossz a gépünk, ha a fényerősség nem megfelelő, akkor maga a kinyomtatott, vagy előhívott kép sem lesz olyan, amilyennek szerettük volna.

  Hogyan korrigáljuk a fotó fényerősségét Photoshopban? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • Gyors Photoshop segítség

  A Photoshop legújabb, CS3-as változatában már tényleg pofon egyszerűen lehet korrigálni az efféle problémákat, mindössze néhány apró funkciót kell ismernünk. Ezek alkalmazása persze képenként változhat, de bízzunk bátran a szemünkben, és adagoljuk majd azokat az értékeket, ami nekünk a legjobban megfelel.
 • Fényerősség és kontraszt

  Nyissuk meg előszöris azt a képet, aminek a fényével nem vagyunk teljesen kibékülve. Válasszuk ki az Image menüpont alatt lévő Adjustments fülén előhívható Brightness/Contrast... funkciót. Ez a funkció, a CS3-ban teljesen újra lett írva, megjegyzem nagyon hosszú idő után. A jobb alsó sarokban található Use Legacy fület kipipálva a régi eljárást használhatjuk, de mi, most mindenképpen maradjunk az új módszernél - vagyis ügyeljünk arra, hogy ez ne legyen kipipálva. Kezdjük kicsit növelni a Contrast értéket, ezzel némileg mélységet adunk a színeknek, jóval teltebb lesz az egész kép. A Brightness csúszkát is feljebb taszigálhatjuk kicsit - ne feledjük, egészen addig állítsuk mindkettőt, amíg az adott kép szerintünk a legmegfelelőbb hatást kelti.
 • Árnyékok mindenütt

  Az előző beállításokat jóváhagyva hívjuk elő a második funkciót, mely szintén az Adjustments alatt található. Ezúttal a Shadow/Highlight részre lesz szükségünk. Ez alapból egy 50 százalékos értéket határoz meg, ami legtöbb esetben teljesen irreális hatást kelt. Ne essünk pánikba, állítsuk nullára az Amount részt, majd apró léptekkel kezdjük meg a növelését. Jól látható, hogy csak a tényleg árnyékos részek kezdenek kivilágosodni, és ettől jóval részletgazdagabb képet kapunk, mint a kiinduláskor volt. Ha megvagyunk, nyugtázzuk a változtatásokat, és már el is menthetjük a képünket.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
JInging (15 éve, 3 hónapja)
2009. január 10., 18:19:59 , kommentjeim száma: 334 db

1

Okos okos így télleg szebb 5*

Statisztika

Megtekintések száma: 7228 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 7228 Kedvencek között: 29
- Más oldalon: 0 Értékelések: 11
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Fotózás közben, az egyik, talán legkönnyebben elkövethető hiba, hogy a fényeket nem jól állítjuk be. Akármennyire is jó, vagy rossz a gépünk, ha a fényerősség nem megfelelő, akkor maga a kinyomtatott, vagy előhívott kép sem lesz olyan, amilyennek szerettük volna. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)