Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve
Megtekintve: 73632
Értékeld a videót:
32 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 1. rész - XP beállítások" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Windows XP telepítése (4)

 • Nyomtatás

  Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 1. rész - XP beállítások

  2008. július 20. 12:03:05 |

  Készítette: alfonz

  Három részes tippünk első felvonásában bemutatjuk, milyen előkészületeket célszerű elvégezni új rendszer feltelepítése előtt a számítógépen.

  Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 1. rész - XP beállítások részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Windows XP
 • Előkészületek

  Csak saját felelőségre javasoljuk, aki még nem telepített Windows XP-t az először próbáljon ki egy virtuális operációs rendszere való telepítését. A Microsoft ingyenes Virtual PC 2007-et, vagy a magyarul tudó és ingyenes másik programra, a VirtualBox-ot. Ez a tipp nem tér ki a bios többi beállítására mert azt bízzuk inkább szakembere, és ez vonatkozik az újonnan vett alaplapokra is. Ez a tipp azoknak készült akiknek már fent van egy operációs rendszer, vagyis a biosban a többi beállitást már nem kell elvégezni, és egy új XP-t akarnak telepíteni.
  A Windows XP Home vagy Professional változatot is egyaránt feltelepíthetjük a következő tippek segítségével.
  Jelen esetben a Phoenix Bios XP beállításait mutatjuk be. A géphez csak egy merevlemez legyen csatlakoztatva, és egy partíció legyen, hogy a telepítésnél ne érjen meglepetés. A többi partíciót rejtsük el.
  A kábelek eltávolításához és csatlakoztatásához áramtalanítsuk a gépet, és óvatosan húzzuk le vagy helyezzük vissza a kábeleket a merevlemezbe. Ahol a gépbe nyúlunk, figyeljünk, hogy ne legyen semmi, a kezünkön se legyen semmi és figyeljünk arra, hogy a kábeleket ugyanoda rakjuk vissza a telepítés befejezése után.
  Az XP-t érdemes a C partícióra telepíteni, mert egyes játékprogramok csak a C meghajtóról hajlandóak indulni. Keressük elő a számítógéphez kapott hardver telepítő CD-ket ahhoz, hogy tudjuk, milyen eszköz meghajtó programokra van szükség. Keressük meg a telepített eszközök listájában ezeket. Legrosszabb esetben a számítógépbe kell belenéznünk és a feliratokról meg tudjuk állapítani az eszközök pontos típusát. Nem árt a DVD írók vezérlő szoftvereit frissíteni, mely DVD író esetében az írható lemezeknek az ismert lemezformátumok paraméterei alapján való megírásának a módját is ez a chip tárolja. Ha a behelyezett lemeznek nincs paramétere, akkor előfordulhat, hogy egy hét után eltűnnek róla az adatok.
  Húzzuk ki a hálózati kábelt a számítógép hálózati kártyájából, amire azért van szükség, hogy telepítés után a frissen telepített, védelem nélküli rendszerünket ne érje támadás az interneten keresztül.
 • Rejtsük el a használaton kívüli partíciókat

  Ha már telepítve van a Windows, érdemes a partíciónknak nevet adni, hogy telepítés során véletlenül se keverjük össze, ha több partíció van a gépünkön. Nyissuk meg a Saját gépet, kattintsunk rá jobb gombbal és írjunk be tetszőleges nevet. Ezután Partition Magic-kel rejtsük el a C-n kívüli összes partíciót, kivéve ha a telepítővel törölni akarjuk a partíciókat.
  Ha másféleképpen szeretnénk ezt megtenni, akkor töltsük le a http://cdburnerxp.se/ oldalról a CD író programot, majd telepítsük. A további programoknál is töltsük le a kiegészítőket. Letöltés után telepítsük a programot és a hozzávalókat.
  Az alábbi oldalt is látogassuk meg: http://partitionlogic.org.uk/ A letöltéseknél válasszuk a CD-Rom versiont. Mentsük el, majd keressük meg az iso fájlt, kattintsunk rá, ami elindítja a CD író programunkat. Kezdjük meg a CD írást.
  Indítsuk újra a gépet, hagyjuk benne a boot CD-t. Azt a partíciót, amit el szeretnénk rejteni, válasszuk ki, majd indítsuk újra a gépet, de vegyünk ki a boot CD-t.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
adam887 (8 éve, 8 hónapja)
2015. november 13., 11:07:23 , kommentjeim száma: 78 db

152

...válasz pusztafi 122. kommentjére:
Valószínűleg nem kompatibilis az alaplap az XP-vel Ha kb 2009-es vagy az előtti akkor biztos hogy támogatja, de ha újabb (Pl Aspire E1-572G ) az már nem támogatja. Érdemes szétnézni az alaplap gyártó honlapján.
alfonz (12 éve, 2 hónapja)
2012. május 13., 13:07:21 , kommentjeim száma: 319 db

151

-Igen, virtuális xp. De ugyan így kell bármelyik gépre telepíteni.
-Volt vázlat is, és leírtam amit feltétlenül el akartam mondani. Ha bakiztam akkor újravettem akkor már tudtam mit akarok mondani, így már megvolt a mondat vége. Így utólag ezt a partíciós elrejtő részt már nem raktam volna bele, de újdonságnak nem rossz.
Themer (12 éve, 2 hónapja)
2012. május 12., 21:59:05 , kommentjeim száma: 60 db

150

Nem vagyok biztos benne,de lehet,hogy virtualizáltál!
Eléggé úgy tűnik!
hrgta (12 éve, 5 hónapja)
2012. február 3., 15:08:40 , kommentjeim száma: 6 db

149

//////////////////////////////////////
alfonz (13 éve)
2011. június 24., 16:32:13 , kommentjeim száma: 319 db

148

...válasz hrgta 147. kommentjére:
Mind a 2 hang én vagyok A VideoSmart kérése volt hogy legyenek kisebbek a videók mert eredetileg hosszabbak voltak, és mivel kivágtam a szüneteket kicsit felgyorsítottam itt ott, és még egy két helyre beraktam egy két hozzá fűzést (de itt már unott a hangom mert, meguntam) Így a videó minősége is jobb mert minél hosszabb annál rosszabb lenne. Ez volt a 2. videóm ilyen lett, most már nem csinálnék ilyen hosszú videót.
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 73632 Hozzászólások: 152
- VideoSmart.hu-n: 65741 Kedvencek között: 35
- Más oldalon: 7891 Értékelések: 32
alfonz kicsi avatar alfonz

alfonz további videótippjei »

Három részes tippünk első felvonásában bemutatjuk, milyen előkészületeket célszerű elvégezni új rendszer feltelepítése előtt a számítógépen. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)