Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 10 hónapja
Megtekintve: 45264
Értékeld a videót:
15 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 3. rész - A telepítés menete" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Windows XP telepítése (4)

 • Nyomtatás

  Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 3. rész - A telepítés menete

  2008. július 28. 20:32:26 |

  Készítette: alfonz

  A Windows XP telepítésének harmadik tippjében azt mutatom be, hogyan folyik a telepítés tényleges menete.

  Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 3. rész - A telepítés menete részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Windows XP
  Partition Magic
 • A telepítés folyamata

  Helyezzük be a Windows XP telepítő lemezt, és indítsuk újra a számítógépet. Nyomjuk meg az első kérdésnél egy gombot, hogy elkezdődjön a telepítés. Ha nem találunk Windows XP lemeznél partíciókat, de tudjuk, hogy a Windows XP már rajta van, akkor a XP telepítésénél az F6 lenyomásával telepítsük a SATA drivert az alaplap kiskönyvében leírtak szerint. Ha nincs floppy meghajtónk, az Nlight nevű programmal beintegrálhatjuk a Windows-ba.
  A folytatáshoz nyomjuk meg az ENTER-t, fogadjuk el a licensz szerződést az F8-cal, majd nyomjuk meg az ESCAPE-et a telepítéshez. Az elrejtett partíciónk most E partícióként szerepel és inaktív.
  Menjünk a C partícióra, aminek törléséhez nyomjuk meg a T betűt, majd ENTER-t. A partíció törléséhez nyomjuk meg az L billentyűt. Most a C partíció helyén a „nem particionált terület” szerepel. Nyomjuk meg az L-t a partíció létrehozásához, a mérete legalább 2 gigabájt legyen. Ha egy partíciót szeretnénk, ennél a résznél nyomjuk meg az ENTER-t.
  Használjuk az NTFS fájlrendszert, gyorsabb és biztonságosabb, nyomjunk ENTER-t. Amikor újra megkérdezi, hogy nyomjon-e gombot a CD-ROM induláshoz, ne nyomjunk meg semmit, mert az XP telepítése már a merevlemezről folytatódik.
 • Beállítások

  Ha magyar billentyűzetünk van és az XP is magyar, mehetünk a Továbbra. A következő mezőket értelemszerűen töltsük ki, a következő mezőnél adjuk meg a termékazonosító kulcsot. A következő ablakon megadhatjuk a számítógép nevét, a rendszergazda jelszavát. A dátumot, időt is állítsuk be. A rendszer újraindul.
  A képernyő beállításához nyomjunk okét, az automatikus frissítést egyelőre ne kapcsoljuk be. Az internetkapcsolatot is hagyjuk még ki. A felhasználók neveit tetszés szerint adjuk meg.
  Átállíthatjuk klasszikus start menüre, ha úgy jobban tetszik.
 • A Partition Magic használata

  Tegyük újra láthatóvá a rejtett partíciónkat.
  Menjünk a particionálatlan részre, nyomjuk meg a jobb gombot, majd hozzunk létre új partíciót, de ne logikait használjunk.
  Az elsődleges partíciót általában operációs rendszerek részére szokás létrehozni, maximum négyet lehet létrehozni. Logikai vagy kiterjesztett partícióra akkor van szükség, ha több, mint négy partíciónk van az alaplemezen.
  Újraindítás után kivehetjük az XP CD-t, és ismét ne nyomjunk meg semmilyen gombot, míg a rendszer be nem állítja magát.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal
alfonz (11 éve, 6 hónapja)
2012. november 23., 00:16:47 , kommentjeim száma: 319 db

25

...válasz teletabi22 24. kommentjére:
Szerintem elfelejtetted a sata drivert beadni az xp-nek a bootolásnál. Bár ezt mondom a videóban Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 3. rész - A telepítés menete a 18 másodpercnél.
http://winportal.net/?id=11

Ha eddig xp volt rajta akkor esetleg az is valószínű lehet hogy a kábeleket mozgattad meg a gépben így nem érintkezik rendesen a merevlemezzel.

Más ötleten nincs. Esetleg a biosban álligatál el valamit.
teletabi22 (11 éve, 7 hónapja)
2012. október 28., 12:13:40 , kommentjeim száma: 1 db

24

helló! mit csináljak olyankor ha újra telepítésnél betölti a fájlokat, rámegyek hogy xp telepítése és utána azt írja kim hogy nincs telepített merevlemez vagy nincs bekapcsolva vagy pedig nincs rendesen csatlakoztatva :/ mert így nem tudom újra rakni a gépem :SSS a következő e-mail címre vki tudna eltudná küldeni hogy mit csináljak? akoska95@citromail.hu _Előre is köszönöm.
alfonz (12 éve, 10 hónapja)
2011. július 31., 11:09:04 , kommentjeim száma: 319 db

23

...válasz lacko117 22. kommentjére:
Ha betöltöd a Windowst és a Windwosból kezded el törölni(kijelölöd az windwos,programfiles, és amit a gyökérkönyvtárba másolt és shift del hogy ne a szemetesbe tegye) egy idő után ezt az üzenetet fogja kiadni mert teljesen nem tudod törölni főleg nem azokat a folyamatokat amit éppen futtat a Windwos. Tedd be az xp cd-t és onnan töröld le a c partíciót, vagy egy live linuxcd vagy dvd ről elindítod a linuxt, vagy live xp pl:Hirens.BootCD,RoadStarter Boot CD(ebből simán törölheted azokat a mappákat amit a windows feltelepített fájlkezelővel, vagy a boot cd-s windows saját partíciókezelőjével, vagy a linux saját particiónálójával valahogy így: http://www.youtube.com/watch?v=XkXATVq75IQ). Vagy kiírsz egy cd vagy dvd-re partition logic nevű particionáló programot mint a "Hogyan telepítsünk Windows XP-t? 1. rész" videóban.
lacko117 (12 éve, 10 hónapja)
2011. július 31., 00:39:00 , kommentjeim száma: 1 db

22

sziasztok valaki tud segiteni mert nekem nem engedi hogy töröljem a C-t vagyis a WINDOWS-ot
Azt irja hogy fontos telepitési fájlokat tartalmaz ezért nm törölhető
alfonz (13 éve, 7 hónapja)
2010. október 19., 10:02:28 , kommentjeim száma: 319 db

21

...válasz ruppmark 20. kommentjére:
A videóban sok helyen gyorsítottam. Meg ez egy virtuális xp kicsit gyorsabb is.
1. oldal 2 3 4 5 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 45264 Hozzászólások: 25
- VideoSmart.hu-n: 39349 Kedvencek között: 26
- Más oldalon: 5915 Értékelések: 15
alfonz kicsi avatar alfonz

alfonz további videótippjei »

A Windows XP telepítésének harmadik tippjében azt mutatom be, hogyan folyik a telepítés tényleges menete. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)