Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 13 éve, 9 hónapja
Értékeld a videót:
4 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Honda Goldwing: Hidraulikus rúgós központi tag állítás" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Honda Goldwing: Hidraulikus rúgós központi tag állítás

  2010. február 7. 01:14:25 |

  Készítette: gold-wing.hu

  A Honda Goldwing motorkerékpár egy hidraulikus rúgós központi taggal van ellátva, amelynek helyes beállítása a motorozás szempontjából nagyon fontos.

  Honda Goldwing: Hidraulikus rúgós központi tag állítás részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Honda Goldwing
 • Hidraulikus rúgós központi tag állítás

  Helytelen beállítás esetén a motorkerékpár súlypontja hátrahelyeződik ami instabilitást és egyenlőtlen gumikopást okoz. A Honda ezt a rugós tagot 25 egységre osztotta, ezt kell optimálisan elosztani, figyelembe véve a motorra jutó terhelést.
  A beállítása egyszerű, de oda kell figyelni, hogy az alkatrészek ne szenvedjenek sérülést. Állítsuk a motort a fő sztenderre, így a hátsó kerék a levegőbe kerül, és a rugós tag teljes mértékben ki tud feszülni és megszűnik az összterhelés.
  Forgassuk a kulcsot rádióállásba, várjuk meg, hogy a digitális kijelzők megjelenjenek. Mindkét Goldwing motortípusnak a felszereltségtől függően eltérő helyen vannak a kapcsolói.
  A rugók feszítését egy ehhez tartozó kapcsolóval tudjuk elvégezni, illetve két memóriát tudunk rögzíteni, egy vagy két személyre vagy egy személy és csomag, stb.
  A kapcsoló ha előre mutat akkor növeljük, ha hátra akkor csökkentjük a feszítést a rugós tagon. Az állítógomb megnyomásával a monitoron megjelenik egy skála és 0-25-ig láthatjuk a terhelhetőséget. Ennek az állítását egy elektromos szivattyú biztosítja, ami olajat pumpál be a rugós tagba. Maximális érték 25, amit érdemes kb. 100 kg terhelés mellett 13-14-es egységre állítani. A kiválasztott memóriahelyet állítsuk be és tároltuk az értéket. Ajánlott egy plusz két személy esetén is beállítani, állítsuk be az értéket. A beállítás elvégzése után a memória 1-es vagy memória 2-es megnyomásával állítsuk be a kívánt értéket és máris használhatjuk a motort.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 4825 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 4825 Kedvencek között: 1
- Más oldalon: 0 Értékelések: 4
gold-wing.hu kicsi avatar gold-wing.hu

gold-wing.hu további videótippjei »

A Honda Goldwing motorkerékpár egy hidraulikus rúgós központi taggal van ellátva, amelynek helyes beállítása a motorozás szempontjából nagyon fontos. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)