Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 11989
Értékeld a videót:
34 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Ismerkedés a dobolással: a cinek használata" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Dobolás kezdőknek (13)

 • Nyomtatás

  Ismerkedés a dobolással: a cinek használata

  2008. február 10. 19:43:59 |

  Készítette: w3nd1g0

  Most következnek az úgynevezett crash, azaz beütő cinek, amelyek többek között a dobgroove-ok színesítésére szolgálnak, például akkor, ha játszunk egy kíséretet.

  Ismerkedés a dobolással: a cinek használata részlet

 • Amire szükségünk lesz

  dobfelszerelés
  dobütő
 • A crash (beütő) cinek használata

  A cineket különböző súlypontokon lehet megütni, és kicsit más a megütése, mint a pergőciné, noha a szerkezete hasonló, például ennek is van kúpja. Amikor játék közben csapkodjuk a beütőt, a legtöbbször úgy ütjük meg, ahogy a pergőcinnél a szőrösebb hangokat állítottuk elő. Tehát a dobverő felső harmadával a crash cin szélét ütjük meg, ha lehetséges nem merőlegesen a cinre, mert ettől egy idő után megreped a cintányér, hanem úgy, hogy amikor a tányért megütjük, és a cin lefelé hajlik, az ütő feküdjön rá a cintányér területére nagyjából végig. Utána az ütőt a természetes rugózástól és a csuklómozgás miatt visszahúzzuk, mert ha az ütőt a cinen hagyjuk, egy tompa hangot fogunk kapni, ha pedig elvesszük, szépen lecseng. Természetesen lehet játszani ezekkel is a kíséretek közben, például, ha máshogy állítjuk be az ütés szögét amikor hozzáérünk a cintányérokhoz, akkor lehet az ütő végével is játszani.
 • A ride (kísérőcin) használata

  Most áttérünk a kísérőcinre, a ride-ra, ami hasonló mint a beütők, csak teljesen más a funkciója. Ugyanolyan kísérő funkciót lát el, mint a korábban bemutatott pergőcin. Ez egy szintén hatalmas, általában 18-tól egészen 22-24 inch átmérőjű tányér, ami ugyanúgy rendelkezik kúppal és egy hatalmas, lecsengő felülettel. Szintén úgy ütjük meg, mint a pergőcint, az ütő végével. Minél közelebb ütünk a kúphoz, annál csengőbb hangot kapunk. Ezt szokták játékstílusonként is változtatni, tehát lehet kombinálni, hogy a kúphoz közel vagy a tányér szélén ütögetünk, és máris kapunk egy groove-ot.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 11989 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 11989 Kedvencek között: 18
- Más oldalon: 0 Értékelések: 34
w3nd1g0 kicsi avatar w3nd1g0

w3nd1g0 további videótippjei »

Most következnek az úgynevezett crash, azaz beütő cinek, amelyek többek között a dobgroove-ok színesítésére szolgálnak, például akkor, ha játszunk egy kíséretet. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)