Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 4 hónapja
Megtekintve: 25407
Értékeld a videót:
21 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Ismerkedés a dobolással: A dob hangolása" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Dobolás kezdőknek (13)

 • Nyomtatás

  Ismerkedés a dobolással: A dob hangolása

  2008. január 25. 17:47:00 |

  Készítette: w3nd1g0

  Mielőtt elkezdenénk dobolni, nem árt a hangszert hangolni. Bizony, semmi komolytalanság nincs ebben az állításban, a dobot is hangolni kell. Vegyük át, pontosan mi a menete ennek.

  Ismerkedés a dobolással: A dob hangolása részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Dobfelszerelés
  Dobkulcs
 • Miért kell hangolni?

  Több dolog miatt is érdemes dobolás előtt a hangolással kezdeni. Előszöris egyértelműen azért, mert, ha nincs megfelelően behangolva a hangszer, bizony erősen csökkenthetjük az élettartamát. Egész egyszerűen hamarabb tönkremennek a bőrök és természetesen az sem utolsó szempont, hogy hamisan szólhatnak.
 • A szerszám lehet hétköznapi is

  A legfontosabb, amire a művelethez szükségünk lesz, egy dobkulcs. Ebben egy ici-picit lehet csalni, ha mondjuk nem áll rendelkezésünkre éppen egy dobkulcs. Keressünk egy olyan csavarkulcsot, melynek négyszöges a profilja - dobkulcsot egyébként majdnem minden zeneboltban lehet kapni, de minke vegyünk, ha vannak alternatívák nem?
 • A dob felépítése

  A dob testek úgy épülnek fel, hogy a körkörös testre feszítik a bőrt (ami egyébként műanyag), méghozzá úgy, hogy néhány ponton hosszáfogják a testhez a négyszöges babákkal. Ezt egy karám fogja körül, ami minél jobban szorul a testre, annál jobban feszül a dob bőr, következésképpen annál magasabb lesz a hangja. Ahhoz, hogy ne menjen tönkre a bőr, behangolásnál figyelnünk kell, hogy mindegyik ponton ugyanannyira húzzuk meg. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a dob bőrt a legszélén, a rögzítési pontoknál megütjük, és mindegyik ilyen pontnál ugyanúgy kell szólnia. Ha a hangmagasság valahol nem stimmel, szorítsunk, vagy lazítsunk rajta. Ha meg vagyunk elégedve, jöhet a dobolás.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
ridazsu (14 éve, 5 hónapja)
2009. december 21., 13:49:37 , kommentjeim száma: 1 db

6

Üdvözlöm Most vettünk a 8 éves fiúnknak egy Junior szerelést. Nagyon jók a videók. Végig próbálgassa. Minden jót. Egy 3 gyerekes anyuka
ipzsilonzenegy (14 éve, 11 hónapja)
2009. június 19., 20:55:51 , kommentjeim száma: 1 db

5

énis elkezdtem dobolni tanár nélkül és én csak innen tanulok(tanultam*) mindent mert még ma is néha visszahallgatom , hogy mit hogyan kell jah és ma már ojan zenéket jáccok mint pl.: syste of a down - toxicity ez a videósorozat nekem nagyon sokat segített ha ez nincs én még mögéülni sem tudnék
kriszdrums (15 éve, 5 hónapja)
2008. december 23., 13:31:24 , kommentjeim száma: 5 db

4

jah én is meg szeretnék tanulni. nemsokára veszek egy dobfelszerelést s majd azzal zúzom . Ezek a videók szte is nagyon hasznosak ! köszi
novakt (15 éve, 9 hónapja)
2008. augusztus 24., 20:13:39 , kommentjeim száma: 4 db

3

Én már 4 éve dobolok, tizenkét évesen kezdtem, de nem tanárnál, hanem magamtól, és az ágyamat használtam gyakorlásra, ma már olyanoktól játszok számokat mint az Iron Maiden... de ezek a videók nagyon hasznosak, azt nem tudtam h minden dobolás előtt be kell hangolni a dobot... kösz az információt!
Khazad-dum (16 éve, 2 hónapja)
2008. április 2., 21:55:28 , kommentjeim száma: 1 db

2

Kösz az infókat! Végignéztem az egész sorozatot, király! Nemsokára én is dobolni fogok, úgyhogy mostmár van egy kis előnyöm!
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 25407 Hozzászólások: 6
- VideoSmart.hu-n: 22370 Kedvencek között: 27
- Más oldalon: 3037 Értékelések: 21
w3nd1g0 kicsi avatar w3nd1g0

w3nd1g0 további videótippjei »

Mielőtt elkezdenénk dobolni, nem árt a hangszert hangolni. Bizony, semmi komolytalanság nincs ebben az állításban, a dobot is hangolni kell. Vegyük át, pontosan mi a menete ennek. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)