Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 16536
Értékeld a videót:
25 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Ismerkedés a dobolással: Hogyan tartsuk az ütőt?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Dobolás kezdőknek (13)

 • Nyomtatás

  Ismerkedés a dobolással: Hogyan tartsuk az ütőt?

  2008. február 1. 18:52:36 |

  Készítette: w3nd1g0

  Most, hogy nagyjából elhelyezkedtünk a dobcucc mögött, előszöris folytatjuk az alapvető testtartással, és, hogy pontosan milyen dobtesthez hogyan érünk hozzá.

  Ismerkedés a dobolással: Hogyan tartsuk az ütőt? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Dobfelszerelés
  Dobütő
 • Az elhelyezkedés

  Konkrétan ugye az alap mindig az, hogy a dobütőt úgy fogjuk meg - természetesen a rock dobolásról van szó - hogy mindenképpen ruganyos legyen a tartás és csuklóból tudjunk dobolni. Ragadjuk tehát úgy meg, mintha csak három ujjunk létezne: a mutató, a "matató", és a hüvelykujj - gyakorlatilag egy háromszögben fogjuk meg, melyben ez a három ujj tartja az ütőt. Az egészet a tenyerünk alsó részéhez igazítjuk, a maradék két ujjunkat, egye fene rá lehet tenni, de ezek egyelőre egyáltalán nem fontosak.
 • Ne akarjuk túlspirázni

  Lényegében ennek a három ujjnak, valamint a csuklónak a mozgatásával mozdítjuk az egész dobütőt. Ez azért fontos, mert bár lehetne látványos egyéb mozgási trükköket bevezetni, de egy idő után iszonyatosan el fogunk fáradni.
 • Előkészületek

  Mindennek teljes tudatában beülünk a dob mögé: két lábunk a helyén, az egyik a lábgépen, a másik pedig a pergőcinnek a pedálján. Ezután mindkét ütőt fogjuk meg az ismertetett metódussal - tehát a háromszöget megcsináljuk az ujjainkkal, szépen behúzzuk a tenyerünk mögé és gyakorlatilag lassan készen is vagyunk arra, hogy az első ütést elhelyezzük a dobon.
 • Hagyd kibontakozni magad

  Előszöris mindig a közepén kell megütni a dobot. Ez használt felszerelés esetén remekül látható is, hiszen a közepe jobban el lesz kopva. Maga a folyamat úgy zajlik, hogy a dob megütésekor hagyni kell, hogy az visszaüsse a kezünket, nem szabad leszorítani. Ez ugyanis egy olyan plusz dinamikát ad a játékodnak, hogy sokkal kevesebb erőt kell befektetni.
 • A pergővel akár trükközhetünk is

  A pergő dobnál egy kicsit más a helyzet, hiszen ott alapból is igen alacsony szögben érkezik az ütő a felületre. Tehát ezt is meg lehet ütni normálisan középen, ilyenkor figyelni kell, hogy a kávához ne érjünk hozzá. Viszont van az úgynevezett kávás ütés, amit általában erősebb rock dobolásban használnak. Ennél gyakorlatilag egyszerre a káva, és a dobnak a közepe is megszólal - ez együtt egy sokkal erősebb hangot ad ki.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
kidcoffe (12 éve, 9 hónapja)
2011. augusztus 3., 21:13:04 , kommentjeim száma: 1 db

5

ez nem pontos! az dobverőt úgy fogjuk, hogy a tenyerünk mindig lefelé néz! ez azért fontos, mert ahogy a videón látható oktató mutatja is elfáradunk egy rövid idő után vagy fájni fog a kezünk, mivel megtörjük a kezünket. tehát ha jót akartok a csuklótoknak így ne játszatok ^^
kiscool17 (13 éve, 1 hónapja)
2011. április 14., 11:53:56 , kommentjeim száma: 1 db

4

matató ujj nagyon nagy
mate0814 (15 éve, 10 hónapja)
2008. július 10., 19:58:03 , kommentjeim száma: 82 db

3

Konkrétan melyik fajta pörgetésre gondolsz? Mert én akkor csinálok egy ilyen videót.
Fullchaos (16 éve, 1 hónapja)
2008. március 29., 20:29:51 , kommentjeim száma: 94 db

2

...válasz soony17 1. kommentjére:
Igen, ez engem is érdekel, pörgetni akarok!!!
soony17 (16 éve, 3 hónapja)
2008. február 20., 15:32:58 , kommentjeim száma: 1 db

1

olyan videót tudna valaki mutatni amiben azt mutatják be hogy hogyan is kell ezt a dobütőt forgatni az újjainkal vagy készítenétek egy olyan videót?! ::THX::

Statisztika

Megtekintések száma: 16536 Hozzászólások: 5
- VideoSmart.hu-n: 13645 Kedvencek között: 20
- Más oldalon: 2891 Értékelések: 25
w3nd1g0 kicsi avatar w3nd1g0

w3nd1g0 további videótippjei »

Most, hogy nagyjából elhelyezkedtünk a dobcucc mögött, előszöris folytatjuk az alapvető testtartással, és, hogy pontosan milyen dobtesthez hogyan érünk hozzá. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)