Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 12 éve, 9 hónapja
Értékeld a videót:
8 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Képkeret készítése 4 - Szélesvásznú képkeret" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Képkeret készítése 4 - Szélesvásznú képkeret

  2009. január 4. 07:37:34 |

  Készítette: dddfotozas

  Az alábbiakban szélesvásznú képkeretet fogunk készíteni, ami panorámaképeken lesz hatásos. Tehetünk rá egy feliratot, címet is.

  Képkeret készítése 4 - Szélesvásznú képkeret részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Képkeret készítése Photoshopban

  Nyissunk meg egy fotót, tegyük intelligensé a képet, nevezzük el. Hozzunk létre egy új réteget, legyen ez a háttérréteg. A háttér réteget tegyük alulra.
  Növeljük meg a kép méretét, tetszőlegesen, de panoráma hatást keltsünk vele, tehát a magasság legyen nagyobb, mint a szélesség.
  Válasszuk ki az Áthelyezés eszközt, majd ezt a réteget helyezzük át úgy, hogy a tetejétől és a szélétől fél centire legyen. Töltsük ki – jelen esetben feketével – a hátteret. Hozzunk létre fehér keretet a képen. A keret mérete a kép nagyságától függ. A kép aljára tetszőleges szöveget írhatunk. Olvasszuk össze a rétegeket.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
dddfotozas (11 éve, 1 hónapja)
2010. augusztus 28., 01:14:25 , kommentjeim száma: 33 db

0  +1  -1 

3

...válasz k3l3m3n 2. kommentjére:
Köszi, hogy szóltál. Még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, HOGY SZÓLTÁL.
k3l3m3n (11 éve, 1 hónapja)
2010. augusztus 27., 00:38:27 , kommentjeim száma: 71 db

0  +1  -1 

2

Egyetértek. Nem olvasszuk össze, hanem mentjük a Save for Web & Devices menüponttal. A PSD fájlt meg külön mentjük rétegekkel.

A másik, ami már harmadjára üti meg a fülemet: mi az, hogy intelligenssé tesszük a képünket? Csupán a nem szerkeszthető Backgroundot átkonvertáljuk szerkeszthető réteggé. Az intelligens teljesen mást jelent a Photoshopban, ugyanis intelligens objektummá is át lehet alakítani (Smart Object), de az teljesen mást jelent. Jó lenne tehát ezeket nem keverni.
LionElJonson (12 éve, 5 hónapja)
2009. május 12., 18:36:11 , kommentjeim száma: 16 db

0  +1  -1 

1

Tanácsok:

A pontosabb mérésekhez javaslom a segédvonalak és a vonalzók használatát, illetve mozgatáskor a shift billentyű használatát.
A végén azt mondtad, hogy olvasszuk össze a rétegeket. Erre miért van szükség? Így elveszik az utólagos módosítás lehetősége. Egy ekkora képnél, és ennyi rétegnél nem oszt nem szoroz az a + párszáz KB, amennyit a rétegek adnak hozzá, így csak kárt okoz, szerintem. Ha már minden áron kell az összes réteg összeolvasztva, használd a legfelső rétegen az alt+ctrl+shift+e bill. kombót. Ezzel új rétegen megjelenik az összes látható réteg, de megmaradnak az eredetik is.

Statisztika

Megtekintések száma: 6141 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 6141 Kedvencek között: 14
- Más oldalon: 0 Értékelések: 8
dddfotozas

dddfotozas további videótippjei »

Az alábbiakban szélesvásznú képkeretet fogunk készíteni, ami panorámaképeken lesz hatásos. Tehetünk rá egy feliratot, címet is. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)