Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 5 hónapja
Értékeld a videót:
7 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Adobe Photoshop CS4 - A Korrekciós panel" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Adobe CS4 újdonságok (6)

 • Nyomtatás

  Adobe Photoshop CS4 - A Korrekciós panel

  2008. november 10. 09:01:48 |

  Készítette: szoftver.hu

  Az Adobe Photoshop előző verzióiban már a legtöbb felhasználó hozzászokott a korrekciós rétegek használatához, hiszen ezeknek segítségévek könnyedén visszafordítható változtatásokat hozhatunk létre egy dokumentumon. Ennek köszönhetően az Adobe Photoshop CS4-ben egy külön korrekciós panelt kaptunk, ahol az összes korrekciós lehetőségeinket pillanatok alatt elérhetjük.

  Adobe Photoshop CS4 - A Korrekciós panel részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS4
 • A korrekciós panel kis csodái

  Nyissuk meg a programos és egy fotót. A korrekciós panelen nézzük meg jelen esetben a Görbék, azaz a Curves opciót. Ehhez már nem kell egy menübe sem belépnünk, hanem csak kiválasztjuk és létrehozhatjuk a kívánt változtatásokat. Akár a görbén, akár a képre kattintva, egy adott területet is módosítani tudunk. Mivel mindez egy külön korrekciós rétegként jön létre, ezért akár az előtte-utána állapotot is meg tudjuk tekinteni.
  A korrekciós panelen egy kis nyilat is láthatunk, amellyel könnyedén vissza tudunk lépni, de azokat a módosításokat amellyel elértünk, rendkívül gyorsan visszahozhatunk, azaz, ha kétszer rákattintunk a görbék korrekciós rétek ikonjára, akkor az rögtön az Adjustments panelben lesz látható.
  Ugyanezzel a módszerrel adjunk még egy korrekciós réteget a képhez, legyen ez egy újdonság, a Vibrance, amely színtelítettséget változtat. A korrekciót használva látható, hogy a korábbi Saturation és a Vibrance között mi a lényeges különbség. Nem csupán a csúszkával tudjuk a beállításokat változtatni, hanem magára a feliratra kattintva is megtehetjük ezt. Ha nem vagyunk elégedettek, kétszer kattintva a nulla értéket állítjuk vissza. Állítsuk a Saturationt pl. 50-re, majd a Vibrance-szel is. A Saturation túlégeti a színeket, ellenben az új beállítás csupán szépen telíti a színeket, mivel más algoritmust használ, tehát a kevésbé intenzív színeket módosítja jobban.
  Hasznos, hogy ezekből a korrekciós lehetőségekből előre definiált beállításokat is használhatunk, pl. a Hughes-Saturationból nézzük meg az egyik előre beállított korrekciót.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
ZeroCool.hu (15 éve, 3 hónapja)
2008. december 26., 12:12:03 , kommentjeim száma: 1385 db

2

...válasz sziliczai.martin 1. kommentjére:
Az Image Size beállításnál játssz egy kicsit a Resample Image alatt található legördülő menü beállításaival. Zárójelben oda van írva, hogy melyik milyen torzítást eredményez. De olyan eljárás nincs, amivel nem létező pixelek nagyításkor előkerülnek. Mindenképpen mosottas lesz a kép, de azon lehet kicsit javítani más effektekkel.
sziliczai.martin (15 éve, 3 hónapja)
2008. december 25., 21:22:17 , kommentjeim száma: 3 db

1

Csáó
Én azt szeretném kérdezni h van egy kis ( 640x 480) méretű képünk és azt akarjuk 1280x1024-es felbontásba akarjuk rakni de akkor aminőség romlik erre van eljárás h tiszta képet kapjunk??

Statisztika

Megtekintések száma: 6819 Hozzászólások: 2
- VideoSmart.hu-n: 6819 Kedvencek között: 12
- Más oldalon: 0 Értékelések: 7
szoftver.hu kicsi avatar szoftver.hu

szoftver.hu további videótippjei »

Trans-Europe Kft.
1026 Budapest, Torockó utca 4
Telefon: 06-1-392-0700
www.szoftver.hu

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)