Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 72826
Értékeld a videót:
69 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan cseréljük ki fotónk hátterét Adobe Photoshop CS3-ban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Photoshop trükkök (50)

 • Nyomtatás

  Hogyan cseréljük ki fotónk hátterét Adobe Photoshop CS3-ban?

  2008. március 29. 14:25:06 |

  Készítette: szoftver.hu

  Bizonyára mindenki találkozott már a következő problémával: adott egy jól sikerült fotó valamelyik ismerősünkről, barátunkról vagy a családunkról, ám a háttér nem passzol a témához. Ezen könnyedén segíthetünk az Adobe Photoshop CS3 szoftver segítségével.

  Hogyan cseréljük ki fotónk hátterét Adobe Photoshop CS3-ban? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  CS3 Photoshop
 • Jelöljük ki az átmásolni kívánt témát

  Nyissunk meg egy fotót, aminek ki szeretnénk cserélni a hátterét. Keressünk egy másik képet, amit háttérként szeretnénk alkalmazni. Az eredeti képet a rétegeknél duplázzuk meg CTRL+J billentyűkkel. W billentyűvel a gyorskijelölő eszközt jelöljük ki, majd növeljük meg az ecset méretét a kép arányainak megfelelően. Ha a bal egérgombot lenyomva tartjuk, folyamatosan növekszik a kijelölésünk, keresve a téma szegélyeit. Ha közben csökkentem az ecset méretét, az apró részleteket is könnyebben hozzá tudjuk adni a kijelöléshez. Ha szeretnénk valamit kivonni a kijelölésből, akkor nyomjuk meg az ALT billentyűt a kijelölés közben.
 • Finomítsuk a kijelölést

  Ez a gyorskijelölő eszköz csak a CS3 verzióban található meg, az előzőekben nem. Nem tökéletes a kijelölés, de gyors és hatékony. A legjobb, ha kombináljuk mindezt a gyors maszk móddal, melyet bal oldalon az eszköztáron találhatunk meg, illetve a Q billentyűvel is elérhetünk. Ha ezt megnyomjuk, a kijelölésen kívüli részeket pirosan fogjuk látni. Ha ilyenkor az ecsetünkkel elkezdünk rajzolni, akkor láthatjuk, hogy a kijelöletlen részek területe növekszik. Ez azért van, mert jelen esetben a fekete szín van kijelölve az ecsetünkhöz. Ha átváltunk az X gombbal a másik színre, jelen esetben a fehérre, akkor tulajdonképpen visszahozzuk a kijelölést. Javítsuk ki a képünkön a hibákat az előbbi módszerek használatával. Ha a Q-val visszaváltunk maszk nélküli módban, láthatjuk, hogy a kijelölt területünk mennyivel finomodott.
 • Aktivizáljuk a maszkot

  Jelen esetben egy digitális rajztáblát használunk, ami ajánlott mindenkinek, akár hobbi szinten is, hiszen az egérrel nem tudunk igazán precíz, finom mozdulatokat végezni. Amint elkészültünk a kijelöléssel, hozzunk létre egy réteg maszkot a rétegeknél, így a háttér el is tűnt a képről, a rétegeknél láthatjuk, hogy mi lett kitakarva a képünkből. Ha arra a bélyegképre a SHIFT lenyomásával együtt kattintunk, deaktivizáljuk a maszkot. Ez azért hasznos, mert roncsolásmentes változtatásokat hozhatunk így létre a képen, valójában nem törlünk belőle, csak a maszk segítségével elrejtünk belőle részleteket. A SHIFT újbóli megnyomásával aktivizáljuk a maszkunkat.
 • Vigyük át a maszkot a háttérképre

  Fogjuk meg a kijelölt részt, és egyszerűen húzzuk át a másik megnyitott képbe. Valószínűleg még mindig láthatunk kisebb hibákat a szegélyeken. Ha feketével ráfestünk a maszkra, eltakarunk újra képrészleteket, az előbb megtanult módszerrel. A két képnek megfelelően a maszkolt rétegből kitörölhetünk helyenként pár részt, hogy jobban egyesítsük a két fotó együttes hatását. A minél szebb kép elérése érdekében használjunk nagyfelbontású fotókat.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
Kingames (13 éve, 8 hónapja)
2010. október 6., 21:14:50 , kommentjeim száma: 16 db

39

Nagyon jó a tipp!
Én is csak gratulálni tudok!
kac5amar (13 éve, 11 hónapja)
2010. július 18., 16:07:50 , kommentjeim száma: 10 db

38

...válasz gyufa 37. kommentjére:
Ctrl+T kombinációval szabadon tudod alakítani a képet. Ha ebben az állapotban a Shiftet is lenyomod, akkor a kép nem fog eltorzulni.

A másik eset pedig az, hogy kisebb hátteret használsz, vagy az eredeti képet próbálod meg nagyobb felbontásban elkészíteni.
gyufa (14 éve, 3 hónapja)
2010. március 21., 10:34:39 , kommentjeim száma: 2 db

37

Szia!
Nagyon jó a tutorial Ment az 5*****.
PHS CS4 et használok.
Minden sikerül csak mikor átviszem a kivágott képet a háttérképre akkor ilyen piciként adja be,hogy tudom megnagyítani a kivágott képet?
Potter510 (14 éve, 3 hónapja)
2010. február 23., 09:12:47 , kommentjeim száma: 1 db

36

@Qvic: Attól, hogy te olyan analfabeta vagy, hogy nem tudod használni a progit, még nem kellene fikázódni!
Jó ötlet és egyszrű magyarázat...Grat!
Qvic (14 éve, 4 hónapja) (mutat)
2010. február 18., 20:27:44 , kommentjeim száma: 1 db
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 72826 Hozzászólások: 39
- VideoSmart.hu-n: 72826 Kedvencek között: 156
- Más oldalon: 0 Értékelések: 69
szoftver.hu kicsi avatar szoftver.hu

szoftver.hu további videótippjei »

Trans-Europe Kft.
1026 Budapest, Torockó utca 4
Telefon: 06-1-392-0700
www.szoftver.hu

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)