Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 5 hónapja
Értékeld a videót:
9 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan irányíthatjuk a Firefoxot billentyűzettel?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan irányíthatjuk a Firefoxot billentyűzettel?

  2007. november 6. 22:21:55 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  A Firefox böngésző remekül használható egérrel is, ám vannak olyan, nem annyira közismert billentyűkombinációk is, amikkel lényegében meggyorsíthatjuk a kezelését. Nézzek meg néhányat a fontosabbak közül.

  Hogyan irányíthatjuk a Firefoxot billentyűzettel? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
  Billentyűzet
 • Egyszerűtől a nagyszerűig

  Ha megnyitunk egy honlapot, legyen az egy Google keresés találati oldala, vagy egy bármilyen portál, ami hosszabb annál, mint amennyit az akutális képen meg tudnánk jeleníteni, akkor például a SPACE gomb megnyomásával ugorhatunk lefelé egy nagyobbat az oldalon. Természetesen itt az egeret teljesen kihagyhatjuk, nem kell használnunk sem a görgőt, sem pedig megfognunk a scrollbart, és azt tekergetnünk. A SHIFT+SPACE kombinációval felfelé tudunk mozogni, vagyis mindkét irány könnyedén megvalósítható. Ha mondjuk az adott oldalt újra szeretnénk tölteni, mert egy hír portál nézegetünk és kiváncsiak vagyunk arra, hogy frissült-e, akkor az F5 billentyű megnyomásával újratölthetjük az oldalt.
 • Kereshetünk bármilyen kifejezést

  Ha egy adott weboldalon vagyunk, és megnyomjuk a CTRL+F kombinációt, a böngésző alján megjelenik egy keresési mező. Itt máris megjelenik a legutóbb keresett kifejezésünket, ez a Firefox indításakor természetesen üres lesz. Ha elkezdjük begépelni az adott oldalon keresett kifejezést, a program máris elkezdi kijelölni ezt a szót, ha éppen van az oldalon találat. Ha bennemaradunk a keresőmezőbe, és elkezdjük nyomogatni az ENTER-t, akkor a következő találatokat is megkapjuk, ezzel is segítve a munkánkat. Ha kijöttünk ebből a mezőből, tehát már nem a keresőmezőben vagyunk, akkor az ENTER-rel már nem megy tovább a keresési találat. Ilyenkor még mindig nem kell visszamennünk a mezőbe, vagy éppen a lent található "Next" feliratot nyomogatni. Csupán az ALT+N kombinációt kell "elővenni" és újfent megkapjuk a következő találatokat. Ha mondjuk egy teljesen új keresést szeretnénk alkalmazni, akkor megnyomhatjuk a CTRL+K kombinációt, ami a böngésző jobb felső részében található kereső dobozba viszi a kurzort. Itt máris elkezdhetjük begépelni az új keresendő kifejezést, és az ENTER lenyomásával a böngésző az alapértelmezésbe beállított kereső motorral neki is lát a letöltésnek.
 • Továbbra sem használjuk az egeret!

  Ha egy új weboldalt szeretnénk begépelni, de még mindig nem akarjuk az egeret használni, nyomjuk meg a CTRL+L billentyűkombinációt, és máris a linksorban találhatjuk a kurzorunkat. Itt máris begépelhetjük az újabb honlapot, amit látni szeretnénk, és az ENTER ismételt megnyomásával elkezdődik a letöltés. Ha be szeretnénk zárni az éppen aktuális fület, akkor a CTRL+W kombinációval ezt bármikor megtehetjük. Végül, de nem utolsó sorban, ha az ALT+HOME kombinációt nyomjuk meg, akkor a böngészőben korábban beállított Home Page oldal jelenik meg előttünk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
ZeroCool.hu (15 éve, 6 hónapja)
2008. szeptember 30., 09:14:45 , kommentjeim száma: 1385 db

3

...válasz germol 1. kommentjére:
Nos igen, én nem állítottam, hogy az összes billentyűkombinációt bemutatom Amúgy amit kérdeztél, arra sajna nem nagyon tudom a választ. Bocsi
germol (15 éve, 6 hónapja)
2008. szeptember 28., 19:17:23 , kommentjeim száma: 29 db

2

Hogyan lehet 10-20 lapot berakni egy meglévő könyvjelzőbe, anélkül, hogy egy ÚJ MAPPÁBA tenné, úgy mint a "Minden lap egy könyvjelzőbe" parancs.
germol (15 éve, 6 hónapja)
2008. szeptember 28., 19:13:37 , kommentjeim száma: 29 db

1

FF 2.0.0.14-ben (+ TabMix Plus)
F6 - cimsorba ugrás (CTRL+L)
AltGr+T - aktív lap megduplázása új "fülön" (altGr = jobb alt ;-) )
Ctr+U, Ctr+TAB, Ctr+1..9, Ctr+D,
Kombinációk - AllHotkey

Statisztika

Megtekintések száma: 5866 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 5866 Kedvencek között: 6
- Más oldalon: 0 Értékelések: 9
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

A Firefox böngésző remekül használható egérrel is, ám vannak olyan, nem annyira közismert billentyűkombinációk is, amikkel lényegében meggyorsíthatjuk a kezelését. Nézzek meg néhányat a fontosabbak közül. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)