Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 6 hónapja
Megtekintve: 17067
Értékeld a videót:
10 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan szerkeszthetjük a Firefoxban az előzmények listánkat?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan szerkeszthetjük a Firefoxban az előzmények listánkat?

  2007. november 6. 20:31:22 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  A Firefoxban, bármilyen weboldalt is írunk be a, ez a bizonyos link eltárolódik benne. Ezt, a linksor jobb oldalán található lefele mutató nyílra kattintva tekinthetjük meg, ahol egy szép nagy lista van. Ez persze idővel kellően lassítani is tudja a gépünket, és ezzel együtt a Firefoxot, illetve az internetezést is. Van egy trükk, amivel elő lehet csalni a teljes előzmények listát, így akár könnyedén törölhetünk is belőle.

  Hogyan szerkeszthetjük a Firefoxban az előzmények listánkat? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
 • Hozzuk elő a rejtett konfigurációt

  Csupán annyi a teendőnk, hogy a linksorból adott esetben kitöröljük, ami éppen benne van, majd begépeljük a következő sort: chrome://browser/content/history/history-panel.xul. Egy ENTER-t ütve megkapjuk a szép kis listánkat, ami, ha friss Firefoxunk van, még eléggé aprócska lesz. Adott esetben csak mai, tegnapi, vagy legalábbis igen közeli múltból vett találatokat fogunk felfedezni benne. Ez a lista szépen növekszik, lesz majd sokkal több napra viszamenü listánk is, sőt, lesz olyan is, hogy "még korábbi" találatok.
 • Könnyedén törölhetünk

  Ha egy ilyen listát megnyitunk, szépen megjelenik az egész előzmények lista, amiből gyorsan keres a Firefox, ha elkezdünk valamit begépelni a linksorba. Ha éppen rajta vagyunk bármelyik nyitott listán, akkor a billentyűzeten lévő lefelé illetve felfelé nyilakat nyomogatva lépegethetünk ebben a listában. A DEL gombot megnyomva bármikor törölhetünk ebből a listából. Miért is jó ez nekünk? Lényegében azért, mert a böngészőben tovább javíthatjuk a gyorskeresés sebességét, pont azért, mert ebbe a listába tényleg minden automatikusan belekerül: minden link és oldal, ahova valaha eljutottunk.
 • Akár még egyszerűbben is dolgozhatunk

  Még egy érdekes kis trükk: ha a linksor végén található lefelé mutató nyilacskára kattintunk, ott is lejön az előzmények listánk. Ebbe a listába is belekerülhetünk a nyilak használatával, és itt szintén törölhetünk a listából a DEL gomb megnyomásával. Vagyis nem muszáj a korábban ismertetett, elsőre talán kicsit bonyolultabbnak tűnő linket beírni. Ha viszont egyszer már beírtuk, és meg is tekintettük ezt a bizonyos oldalt, az aktuális fület megragadva feldobhatjuk a könyjelzőink közé. Ezután, ha bármikor új Firefoxot nyitunk, vagy bármerre is böngésszünk, erre a gombra kattintva azonnal előjön az előzmények oldalunk - amit ezután újfent szabadon szerkeszthetünk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
pmv.agnes (11 éve, 9 hónapja)
2012. augusztus 21., 01:30:49 , kommentjeim száma: 5 db

7

Köszönöm! Kezdő felhasználó vagyok, kipróbálom !
Daneesz (14 éve, 4 hónapja)
2010. január 3., 15:02:14 , kommentjeim száma: 111 db

6

Király vagy zerocool!Te am ilyen firefox mester vagy?
ZeroCool.hu (15 éve, 7 hónapja)
2008. október 26., 21:32:54 , kommentjeim száma: 1385 db

5

...válasz Erniefromh 4. kommentjére:
Nem egészen értem a problémát. Nem azt mondtam, hogy csak így lehet szerkeszteni. Ez egy módja. Ha esetleg nem lenne biztos benne, nyugodtan nézze meg mégegyszer a videót
Erniefromh (15 éve, 7 hónapja)
2008. október 26., 21:27:47 , kommentjeim száma: 1 db

4

Ezt a videót megspórolhatta volna ha csak annyit ír hogy az előzmények szerkesztése/törlése az előzmények menü megnyitásával (CTRL-H -val ki-be kapcsolható) végezhető.

Ha esetleg valamiben nem lenne biztos, nyugodtan olvasson utána.
A Mozilla Firefox használata
laca008 (15 éve, 11 hónapja)
2008. június 7., 09:26:31 , kommentjeim száma: 7 db

3

Na akkor viszont csak leírom amit akartam Minek ezt a marhaságot beírni?????? Ezt te sem így csinálod Frappáns csak hülyeség!! Ctrl+H Bal oldanol megnyitja a history fület ... egér jobb klikk törlés. Ezt mindenki így csinálja!
(Biztos vagyok benne, hogy te is.)

Üdv.
>>LACA
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 17067 Hozzászólások: 7
- VideoSmart.hu-n: 17067 Kedvencek között: 11
- Más oldalon: 0 Értékelések: 10
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

A Firefoxban, bármilyen weboldalt is írunk be a, ez a bizonyos link eltárolódik benne. Ezt, a linksor jobb oldalán található lefele mutató nyílra kattintva tekinthetjük meg, ahol egy szép nagy lista van. Ez persze idővel kellően lassítani is tudja a gépünket, és ezzel együtt a Firefoxot, illetve az internetezést is. Van egy trükk, amivel elő lehet csalni a teljes előzmények listát, így akár könnyedén törölhetünk is belőle. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)