Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 16224
Értékeld a videót:
40 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan írhatunk egyedi formára Photoshopban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Photoshop trükkök (50)

 • Nyomtatás

  Hogyan írhatunk egyedi formára Photoshopban?

  2008. április 2. 18:46:01 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Tekintsük át, miképp tudunk a Photoshopban speciális alakzatban írni normál karaktereket, szavakat, néhány egyszerű trükk segítségével.

  Hogyan írhatunk egyedi formára Photoshopban? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • Jelöljük ki a helyet, ahova szeretnénk írni

  Ha megnyomjuk a T gombot, és elkezdünk gépelni, akkor láthatóan folyamatosan haladunk az írással. Az ENTER-t megnyomva új sort kezdhetünk, így írhatunk különböző formákat ugyan, de ez még nem az igazi. Válasszuk ki a T billentyűvel a Text funkciót, majd bal egérgombbal kattintsunk, és látjuk, hogy egy szaggatott vonal jelzi, hogy milyen négyszögben írhatunk szöveget. Ha túlmentünk a négyzeten, lent elrejti, oldalra viszont nem futnak ki a betűk.
 • Vágjunk ívet az előző kijelölésünkbe

  Ha körívben vagy speciális ívben szeretnénk a karaktereinket írni, akkor nyomjuk meg az U betűt és válasszuk ki bármelyik Shape toolt. Válasszuk ki a Rectangle toolt, húzzunk egy téglalapot úgy, hogy rámenjen a kép azon oldalára is, ahol később nem szeretnénk betűket látni. Válasszuk ki ugyanitt az Ellipse toolt (a SHIFT+U megnyomásával válogathatunk itt), majd a felül megjelent sávban válasszuk ki a harmadik ikont (Subtract from shape area, melyet a mínusz billentyűvel is előcsalhatunk), ami egy kivonást fog eredményezni. Rajzoljunk egy oválist az előző négyzeten belülre, de még csak a köríven belül lévő részt vontuk ki, tehát addig rajzoljunk oválisokat, amíg el nem tüntetjük azokat a részeket, amire nem akarunk írni. Persze ez nem a legszebb megoldás, kis gyakorlással egyszerűbben is meg lehet csinálni.
 • Írjuk be a kívánt szöveget a formába

  Ha most a layereknél megnézzük az alakzatunkat, láthatjuk, hogy milyen ív mentén írhatunk majd szöveget. Ha most nyomjuk meg a T billentyűt és normális felületen nézzük az ikont, akkor egyenes a széle, ha viszont belevisszük a formánkba, átváltozik a kis ikonunk ívesre, a program máris érzékelte, hogy más alakzatba fogunk írni. Ha egy bal klikkel belekattintunk, akkor csak a megmaradt formát fogjuk látni, ahova írhatjuk a szöveget. Ha ebbe elkezdünk írni bármilyen szöveget, az már ebből az ívből nem fog kimenni.
 • Változtassuk meg még jobban a szövegbokszot

  Maradjon még mindig kiválasztva a most létrehozott szöveg, nyomjuk meg a CTRL-t, így egy kis nyilacskává alakul az egér ikonunk. Bal klikkel kattintsunk az ívre és a CTRL-t nyomva tartva ha a megjelent pontokat mozgatni kezdjük, akkor gyakorlatilag áfdefinálhatjuk az eddigi formánkat, a lényeg, hogy folyamatosan tartsuk nyomva a CTRL billentyűt. Ha megnyomjuk az ENTER-t, el is készült a művünk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
ciaomaria (14 éve, 1 hónapja)
2010. április 24., 00:17:21 , kommentjeim száma: 1 db

8

...válasz Lukacsmacska 7. kommentjére:
1.Jelöld ki a szürke(vagy fekete) részeket.[url=http://img24imageshack.us/i/45420731.png/]kép01[/url] kép2 kép3
2.A kijelölést alakítsd görbévé (path).( görbék panelen)kép4 [url=http://img8imageshack.us/i/73224664.png/]kép5[/url]
( ha valami nem tetszik benne: toll eszközzel alakítsd át)
3.A görbét mentsd el Egyedi alakzatként. [url=http://img683.imageshack.us/i/7711590png/]kép6[/url]
4.Új dokumentum - A4, 600dpi. kép7
5.Egyedi alakzat eszköz. Válaszd ki a lovadat.kép8
6.A bal felső saroktól kezdve SHIFT gomb lenyomása mellett "töltsd ki" a ló alakzattal az egész képet. kép9
7. Írd bele a szöveget.( én 24 pt-t használtam)
Ha kell, módosítsd a képméretet.
kész:kész kép
// Minél nagyobb felbontású az eredeti lovas képed ill. a készítendő kép, annál jobban fog kirajzolódni a ló alak. Habár érdemes kis betűvel írni a bele a szöveget, mivel nagy betűknél tördelés miatt szinte elveszik az alak. (+ 1-2 dolgot magadnak kell megigazítani: pl. az én képemen az egyik mellső lábánál tördelni kellene a szöveget, hogy oda is "jusson" szó.) Ez a trükk legjobban az egyszerűbb formákon néz ki jól,pl. a ló sörénye nem teljesen jön ki a szavak tördelése miatt.
// Hoppá... most vettem észre, hogy az egyik lába lemaradt. ^^' A PS automatikusan nem veszi figyelembe a "különálló" kisebb részeket ilyen szövegformázásnál, úgyhogy még az alakzat elmentése előtt a Toll eszközzel csatoljuk hozzá a testhez a lábakat. Ne essünk ugyanabba a hibába, mint én.^^'
Lukacsmacska (15 éve)
2009. május 27., 15:11:56 , kommentjeim száma: 4 db

7

...válasz ZeroCool.hu 6. kommentjére:
Ennek a lónak az alakjára akarok írni, úgy próbáltam, hogy a szabadkézi toll eszközzel vágtam körbe a vektormaszkot, de így bonyolult, és nem is lett tökéletes. Azt szeretném, hogy az alap képet ismerje fel, és "igazítsa hozzá" a maszkot.
ZeroCool.hu (15 éve)
2009. május 26., 14:52:45 , kommentjeim száma: 1385 db

6

...válasz Lukacsmacska 5. kommentjére:
Tudsz mutatni egy példát, hogy mire gondolsz?
Lukacsmacska (15 éve)
2009. május 22., 16:18:43 , kommentjeim száma: 4 db

5

Egy kis segítségre lenne szükségem:
A videóban mutatott szöveghez hasonlót szeretnék csinálni, csak olyat, ahol a betűkből egy kép áll össze. A vektormaszkot kellene alakítanom, csak kézzel elég nehéz, nem lehetne valahogy elérni, hogy egy meglévő kép alakját vegye fel a vektormaszk?
Előre is kösz a választ
antonioo (15 éve, 4 hónapja)
2009. február 2., 23:14:50 , kommentjeim száma: 5 db

4

nagyon jo !!!!!
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 16224 Hozzászólások: 8
- VideoSmart.hu-n: 16224 Kedvencek között: 80
- Más oldalon: 0 Értékelések: 40
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Tekintsük át, miképp tudunk a Photoshopban speciális alakzatban írni normál karaktereket, szavakat, néhány egyszerű trükk segítségével. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)