Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 27158
Értékeld a videót:
54 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret?

  2008. június 28. 20:51:24 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Mivel a mai napon hivatalos bejelentették a Diablo 3-at, gondoltam előveszem a jó öreg Photoshopot, hogy a már meglévő anyagokból újszerű hátteret tudjunk előállítani magunknak!

  Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Keressünk képeket a háttérhez

  A képkészítéshez szükséges anyagokat a hivatalos oldalon találhatjuk meg (http://www.blizzard.com/diablo3), ahol a Media menüpontnál találhatunk rengeteg képet. Firefoxból egyszerűen a megnyitott képre kattintsunk rá egyszer és húzzuk át a Photoshopba és engedjük el az egérgombot. Ezt mindegyik kiválasztott képpel csináljuk meg, és kezdődhet a szerkesztés.
 • Készítsünk új hátteret

  Legyen a kiindulópontunk a Diablo logó. A másik képet vigyük át a logóra a következőképpen: vagy megnyomjuk a V betűt, rákattintunk a képre és áthúzzuk vagy CTRL+A-val kijelöljük az egész képet, CTRL+C-vel vágólapra helyezzük és CTRL+V-vel rámásoljuk, bár ebben az esetben ne középre rendezett lesz a kép, az eredeti képet be is csukhatjuk.
  Ha megnézzük a rétegeket, hármat láthatunk, az alap fehérre nincs is szükségünk. Az eltüntetéséhez álljunk a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+E-t.
  Álljunk rá a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+J-t, ezzel duplikáltuk és tegyük legfelülre ezt a réteget és a réteg módoknál állítsuk át Hard light-ra, és ezzel láthatóvá vált az alatta lévő réteg is, és máris kaptunk egy szép montázst. A hátsó réteg erősségén tompíthatunk is.
 • Finomítsunk a logón

  A kép alján a Blizzard logó kicsit erős, ezen finomítsunk egy kicsit a honlapon található másik artworkkel. Az oldal alján találhatunk egy másik logót, ami kevésbé erős. Lopjunk képet az ALTR+PRINT SCREEN megnyomásával, menjünk vissza a Photoshopba, ott a CTRL+N-t nyomjuk meg, majd Enter, és másoljuk rá az előbb kilopott képet. Nyomjuk meg az M-et, jelöljük ki a kép alját, majd nyomjunk egy CTRL+C-t, és zárjuk be a képet. A kimásolt képecskét dobjuk rá a másik képünkre, igazítsuk úgy, hogy az eredeti logóval egy helyen legyen. Láthatóan nem szépek az elválasztások, ezen úgy tudunk segíteni, hogy a réteg menü legalján található egy Maszk gomb, kattintsunk rá, és nyomjuk meg a B betűt és egy nagyobb méretű Brush Toollal a fekete színt kiválasztva kezdjük el lefesteni a szélét. Ha átváltunk inverzbe, láthatjuk, hol kell még javítani rajta.
 • Csináljunk keretet

  Hogy még egyedibb legyen a kép, csinálhatunk egy elegáns keretet. Ehhez menjünk a www.blizzard.com honlapra, ahol láthatunk egy keretes reklámot. Lopjuk le ismét a képet az előző módszerrel, de kétszer kell megismételni, a keret tetejét és alját külön tudjuk kilopni. Az alját az ALT+I+S megnyomásával növeljük meg, a fehér kockát meg tegyük felülre. Ahhoz, hogy össze tudjuk illeszteni a két részt, vegyük le a láthatóságát az új rétegnek és illesszünk össze két olyan elemet, amivel tudjuk, hogy ugyanaz mind a két képen. Ha nem mosódik el, akkor jól csináltuk. Ha visszatesszük a láthatóságot 100%-ra, akkor kiegészítettük a felső keretrészt az aljával, de a felső réteget kitakarja a böngésző látható része. Jelöljük ki a felső részt és nyomjunk egy Delete gombot és máris megvan a teljes alakos keretünk. Nyomjuk meg a C (Crop) billentyűt, jelöljük ki a keretes területet és máris csak az fog látszani az Enter megnyomása után. Jelöljük ki a kép középső részét, ehhez nagyítsunk a képre, keressük meg az egyik sarkát, és onnantól kezdve kezdjük a kijelölést az M billentyű segítségével. A keret lenti benyúló részére szükség van, módosítsuk a kijelölést, aminek mikéntjét egy másik tippben mutattuk be. Ezután töröljük ki a közepét. Fogjuk meg ezt a keretet és emeljük át a másik képünkre, de méretileg még nem illik rá.
 • Illesszük a keretet a képünkre pontosan

  A Diablo logó közepén van a kép közepe is, ehhez helyezzük a fejet, majd tegyük a kép tetejére, de ne teljesen, fekete háttér még maradjon. Fogjuk meg a keretet, jelöljük ki a bal oldalát, majd SHIFT+ kattintással jelöljük ki az alját is. Nyomjuk meg a V-t, majd a CTRL+SHIFT-et nyomva tartva húzzuk el balra a keretet. Ugyanezt csináljuk meg a jobb oldalon is. A két keretnek össze kell érnie, ehhez nagyítsuk ki a bal oldali elemet, jelöljünk ki egy egy pixel széles részt, nyomjuk meg a CTRL+ T billentyűt és húzzuk el jobbra. Ezzel össze is ért a keret két széle. Ezt csináljuk meg mind a négy oldalon és máris megvan a keretünk szélességében. Ugyanezt a magasságnál is ismételjük meg és teljesen elkészült a megújult hátterünk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
Logesz91 (12 éve, 9 hónapja)
2011. január 5., 14:14:38 , kommentjeim száma: 1 db

88

Mért van az hogy ha már a Második layer maszkkal akarom ezt a durva átfedést eltüntető effectet, akkor nem működök. ? hogy lehetne ilyenkor okoskodni?
thefour (13 éve, 2 hónapja)
2010. augusztus 2., 11:56:30 , kommentjeim száma: 79 db

87

Értem értem én. csak régen angol volt nekem. Ott mindent megtalálltam. De itt megnéztem mit csináll, mi hol, magyarba pedig tök máshol volt sajnos.
dragking (13 éve, 2 hónapja)
2010. augusztus 1., 23:09:09 , kommentjeim száma: 1 db

86

...válasz thefour 85. kommentjére:
Nekem is ez volt h magyar volt és én hülye lecseréltem angolra most meg bánom! xD
Szal sztem ne cseréld le ted ki nagyba és nézd meg h meik hol van!
thefour (13 éve, 3 hónapja)
2010. július 1., 10:12:40 , kommentjeim száma: 79 db

85

am nekem az adobe photoshop cs3 extended van meg. De magyarul:S Látom mindenkinek angol van, és nem nagyon tudok sokszor eligazodni. Nem találllok benne dolgokat a magyarba ott, ahol az angolba. Végülis nekem jólenne angol is mert angolul tanulok szval az nem probléma ha angol a photoshop. De nem lehet ezt a photoshoppomat leangolosítani ? Mer jólenne:S

Amúgy a videóhoz grat. Nagyon jó lett. Télleg sok mindent megtanulltam ebbeől a videóból.
attesz007 (13 éve, 9 hónapja)
2010. január 10., 15:46:08 , kommentjeim száma: 19 db

84

igen CS3
Grat a videohoz...szerintem ez a legtutibb és leghasznosabb Oktató videó az összes közül
mert ebben nem csak egy dolgot mutat be

1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 27158 Hozzászólások: 88
- VideoSmart.hu-n: 24593 Kedvencek között: 48
- Más oldalon: 2565 Értékelések: 54
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Mivel a mai napon hivatalos bejelentették a Diablo 3-at, gondoltam előveszem a jó öreg Photoshopot, hogy a már meglévő anyagokból újszerű hátteret tudjunk előállítani magunknak! (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)