Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve
Megtekintve: 27158
Értékeld a videót:
54 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret?

  2008. június 28. 20:51:24 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Mivel a mai napon hivatalos bejelentették a Diablo 3-at, gondoltam előveszem a jó öreg Photoshopot, hogy a már meglévő anyagokból újszerű hátteret tudjunk előállítani magunknak!

  Hogyan készítsünk egyedi Diablo 3-as hátteret? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Keressünk képeket a háttérhez

  A képkészítéshez szükséges anyagokat a hivatalos oldalon találhatjuk meg (http://www.blizzard.com/diablo3), ahol a Media menüpontnál találhatunk rengeteg képet. Firefoxból egyszerűen a megnyitott képre kattintsunk rá egyszer és húzzuk át a Photoshopba és engedjük el az egérgombot. Ezt mindegyik kiválasztott képpel csináljuk meg, és kezdődhet a szerkesztés.
 • Készítsünk új hátteret

  Legyen a kiindulópontunk a Diablo logó. A másik képet vigyük át a logóra a következőképpen: vagy megnyomjuk a V betűt, rákattintunk a képre és áthúzzuk vagy CTRL+A-val kijelöljük az egész képet, CTRL+C-vel vágólapra helyezzük és CTRL+V-vel rámásoljuk, bár ebben az esetben ne középre rendezett lesz a kép, az eredeti képet be is csukhatjuk.
  Ha megnézzük a rétegeket, hármat láthatunk, az alap fehérre nincs is szükségünk. Az eltüntetéséhez álljunk a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+E-t.
  Álljunk rá a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+J-t, ezzel duplikáltuk és tegyük legfelülre ezt a réteget és a réteg módoknál állítsuk át Hard light-ra, és ezzel láthatóvá vált az alatta lévő réteg is, és máris kaptunk egy szép montázst. A hátsó réteg erősségén tompíthatunk is.
 • Finomítsunk a logón

  A kép alján a Blizzard logó kicsit erős, ezen finomítsunk egy kicsit a honlapon található másik artworkkel. Az oldal alján találhatunk egy másik logót, ami kevésbé erős. Lopjunk képet az ALTR+PRINT SCREEN megnyomásával, menjünk vissza a Photoshopba, ott a CTRL+N-t nyomjuk meg, majd Enter, és másoljuk rá az előbb kilopott képet. Nyomjuk meg az M-et, jelöljük ki a kép alját, majd nyomjunk egy CTRL+C-t, és zárjuk be a képet. A kimásolt képecskét dobjuk rá a másik képünkre, igazítsuk úgy, hogy az eredeti logóval egy helyen legyen. Láthatóan nem szépek az elválasztások, ezen úgy tudunk segíteni, hogy a réteg menü legalján található egy Maszk gomb, kattintsunk rá, és nyomjuk meg a B betűt és egy nagyobb méretű Brush Toollal a fekete színt kiválasztva kezdjük el lefesteni a szélét. Ha átváltunk inverzbe, láthatjuk, hol kell még javítani rajta.
 • Csináljunk keretet

  Hogy még egyedibb legyen a kép, csinálhatunk egy elegáns keretet. Ehhez menjünk a www.blizzard.com honlapra, ahol láthatunk egy keretes reklámot. Lopjuk le ismét a képet az előző módszerrel, de kétszer kell megismételni, a keret tetejét és alját külön tudjuk kilopni. Az alját az ALT+I+S megnyomásával növeljük meg, a fehér kockát meg tegyük felülre. Ahhoz, hogy össze tudjuk illeszteni a két részt, vegyük le a láthatóságát az új rétegnek és illesszünk össze két olyan elemet, amivel tudjuk, hogy ugyanaz mind a két képen. Ha nem mosódik el, akkor jól csináltuk. Ha visszatesszük a láthatóságot 100%-ra, akkor kiegészítettük a felső keretrészt az aljával, de a felső réteget kitakarja a böngésző látható része. Jelöljük ki a felső részt és nyomjunk egy Delete gombot és máris megvan a teljes alakos keretünk. Nyomjuk meg a C (Crop) billentyűt, jelöljük ki a keretes területet és máris csak az fog látszani az Enter megnyomása után. Jelöljük ki a kép középső részét, ehhez nagyítsunk a képre, keressük meg az egyik sarkát, és onnantól kezdve kezdjük a kijelölést az M billentyű segítségével. A keret lenti benyúló részére szükség van, módosítsuk a kijelölést, aminek mikéntjét egy másik tippben mutattuk be. Ezután töröljük ki a közepét. Fogjuk meg ezt a keretet és emeljük át a másik képünkre, de méretileg még nem illik rá.
 • Illesszük a keretet a képünkre pontosan

  A Diablo logó közepén van a kép közepe is, ehhez helyezzük a fejet, majd tegyük a kép tetejére, de ne teljesen, fekete háttér még maradjon. Fogjuk meg a keretet, jelöljük ki a bal oldalát, majd SHIFT+ kattintással jelöljük ki az alját is. Nyomjuk meg a V-t, majd a CTRL+SHIFT-et nyomva tartva húzzuk el balra a keretet. Ugyanezt csináljuk meg a jobb oldalon is. A két keretnek össze kell érnie, ehhez nagyítsuk ki a bal oldali elemet, jelöljünk ki egy egy pixel széles részt, nyomjuk meg a CTRL+ T billentyűt és húzzuk el jobbra. Ezzel össze is ért a keret két széle. Ezt csináljuk meg mind a négy oldalon és máris megvan a keretünk szélességében. Ugyanezt a magasságnál is ismételjük meg és teljesen elkészült a megújult hátterünk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
Logesz91 (13 éve, 6 hónapja)
2011. január 5., 14:14:38 , kommentjeim száma: 1 db

88

Mért van az hogy ha már a Második layer maszkkal akarom ezt a durva átfedést eltüntető effectet, akkor nem működök. ? hogy lehetne ilyenkor okoskodni?
thefour (13 éve, 11 hónapja)
2010. augusztus 2., 11:56:30 , kommentjeim száma: 79 db

87

Értem értem én. csak régen angol volt nekem. Ott mindent megtalálltam. De itt megnéztem mit csináll, mi hol, magyarba pedig tök máshol volt sajnos.
dragking (13 éve, 11 hónapja)
2010. augusztus 1., 23:09:09 , kommentjeim száma: 1 db

86

...válasz thefour 85. kommentjére:
Nekem is ez volt h magyar volt és én hülye lecseréltem angolra most meg bánom! xD
Szal sztem ne cseréld le ted ki nagyba és nézd meg h meik hol van!
thefour (14 éve)
2010. július 1., 10:12:40 , kommentjeim száma: 79 db

85

am nekem az adobe photoshop cs3 extended van meg. De magyarul:S Látom mindenkinek angol van, és nem nagyon tudok sokszor eligazodni. Nem találllok benne dolgokat a magyarba ott, ahol az angolba. Végülis nekem jólenne angol is mert angolul tanulok szval az nem probléma ha angol a photoshop. De nem lehet ezt a photoshoppomat leangolosítani ? Mer jólenne:S

Amúgy a videóhoz grat. Nagyon jó lett. Télleg sok mindent megtanulltam ebbeől a videóból.
attesz007 (14 éve, 6 hónapja)
2010. január 10., 15:46:08 , kommentjeim száma: 19 db

84

igen CS3
Grat a videohoz...szerintem ez a legtutibb és leghasznosabb Oktató videó az összes közül
mert ebben nem csak egy dolgot mutat be

1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 27158 Hozzászólások: 88
- VideoSmart.hu-n: 24593 Kedvencek között: 48
- Más oldalon: 2565 Értékelések: 54
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Mivel a mai napon hivatalos bejelentették a Diablo 3-at, gondoltam előveszem a jó öreg Photoshopot, hogy a már meglévő anyagokból újszerű hátteret tudjunk előállítani magunknak! (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)