Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 77000
Értékeld a videót:
93 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát? 3. rész, alsó kereszt kirakása" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Bűvös kocka kirakása (6)

 • Nyomtatás

  Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát? 3. rész, alsó kereszt kirakása

  2008. február 4. 15:36:33 |

  Készítette: rubikkocka

  A bűvös kocka két felső sor végeztével után kicsit most bonyolódik a helyzet, hiszen most már vigyáznunk kell a kirakott részekre is.

  Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát? 3. rész, alsó kereszt kirakása részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  1 db rubik kocka
  kézügyesség
 • Semmi rontás!

  Most úgy kell kiraknunk az utolsó sort, hogy közben nem rontjuk el a felső kettőt. Először megint egy plusz jelet fogunk kirakni, mint először a fehér oldalon is. Ilyenkor négyféle helyzetben lehetnek az élkockák a színt tekintve: a négy elemből a sárga szín mind oldalt van, vagy kettő van oldalt (egymás mellett vagy egymással szemben), illetve szerencsés helyzetben kirakott, felső állapotban is lehetnek. Most egy olyan helyzetbe állítom a kockát, amiben a két egymás mellett lévő van rossz helyzet, mert ebből minden helyzet megoldható. (Hiszen ha mind a négy rossz, akkor két egymás mellettit megfordítva az összeset fel tudjuk hozni.)
 • Felfordul

  A két lefelé álló sárga színt úgy tudjuk felfordítani, hogy azt az oldalt, ahol a sárga élkockát látjuk, az elfordítjuk, a szélét le, az elejét vissza, szélét fel - ekkor a felső él blokk kijön (a fehér-bordó sarok- és élkocka). Ilyenkor azonban a már ismert módszerrel átfordítjuk a kockát, és a sarkot berakjuk a helyére. Ha két átellenes kocka van lefordulva, akkor megfordítunk két egymás mellett lévőt az előbbi módszerrel, ezzel két egymás mellett kocka lesz jó, kettő pedig rossz helyen. Megismételjük a műveletet a rossz kockáknál, és kész, megint csak összeállt a plusz jel. Most még nem számít, hogy a színek stimmelnek-e a hozzájuk tartozó oldalakhoz, azokat később fogjuk megoldani.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
hegyilevi70 (7 éve)
2017. május 10., 17:43:21 , kommentjeim száma: 1 db

29

Hogyan hívják ezt a metódust? Muszáj 30 karakter
NemaBob (11 éve, 5 hónapja)
2012. december 28., 10:58:29 , kommentjeim száma: 3 db

28

És ha mindegyik jól van,de amikor 0:30-tól magyarázza a lehetséges állásokat,de nekem nem úgy van ahogy mondja?Mert azt mondja,hogy egymás mellet van,vagy egymással ellentétesen.De nekem nincs így mert a színek ahol a sárga keresztnek kéne lennie : közép sárga,felette narancssárga,alatta zöld,mellette bordó és kék.Ennél mi a lépés,hogy meglegyen a sárga kereszt?
csakiakos (12 éve, 5 hónapja)
2011. december 4., 12:26:55 , kommentjeim száma: 3 db

27

...válasz mrfire 26. kommentjére:
ezt hívjuk peritinek ez segíthet http://videosmart.hu/video/hogyan-rakjuk-ki-a-4x4-es-rubik-kockat-2-resz-az-elek-parositasa
mrfire (13 éve, 3 hónapja)
2011. február 18., 15:51:06 , kommentjeim száma: 1 db

26

4x4x4-es kockámon nekem olyan helyzet állt elő, hogy egy jó és 3 rossz, abból csináltam én is 3 jó 1 rosszat. Egy másik videón azt írták hogy ezt a részt úgy kell megcsinálni mint a 3x3x3-ason, de ezek szerint van olyan helyzet ami a 3x3x3-ason nem fordulhat elő.
Fantos (13 éve, 5 hónapja)
2010. december 24., 20:16:35 , kommentjeim száma: 2 db

25

frissen vett 4x4x4-es kockámon a 3 jó 1 rossz helyzet állt elő második kirakáskor, lehetséges hogy eleve rosszul rakták össze ha eredetileg nem állhat elő ilyen helyzet?
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 77000 Hozzászólások: 29
- VideoSmart.hu-n: 77000 Kedvencek között: 110
- Más oldalon: 0 Értékelések: 93
rubikkocka kicsi avatar rubikkocka

rubikkocka további videótippjei »

A bűvös kocka két felső sor végeztével után kicsit most bonyolódik a helyzet, hiszen most már vigyáznunk kell a kirakott részekre is. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)