Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 10 hónapja
Megtekintve: 13904
Értékeld a videót:
32 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan változtassunk képméretet Photoshopban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan változtassunk képméretet Photoshopban?

  2008. május 27. 08:20:56 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Ezúttal áttekintjük, hogy Photoshopban milyen módszerekkel lehet egy adott kép méretét megváltoztatni.

  Hogyan változtassunk képméretet Photoshopban? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • A kép méretének megváltoztatása

  Nyissunk meg egy képet, és ellenőrizzük le, mekkora is pontosan az adott kép mérete, amit az Image menüpont, Image Size pontjánál lehet megtenni, illetve az ALT+CTLR+I billentyűkkel. A felbukkanó ablakon felül láthatjuk, hogy pixelben mekkora a kép, de átállíthatjuk százalékra is az értéket. Ha megváltoztatjuk a szélességet, láthatjuk, hogy a magasság mérete is arányosan változik. Ha lejjebb, a Constrain Proportions melletti kis kockára ráklikkelünk és eltüntetjük a pipát, akkor külön-külön is bármekkora értéket írhatunk be szélességre és hosszúságra. Mindig vigyázzunk, hogy a kép arányainak megfelelően változtassuk meg ezeket az értékeket.
 • Hogyan rakjunk keretet a kép köré?

  Ezt meg lehet úgy is csinálni, hogy a rétegeknél létrehozunk egy új réteget, azt fehérre kifestjük, az eredeti képet pedig lecsökkentjük és máris lett egy fehér keretünk. De a legjobb módszer az, ha az Image, Canvas Size menüpontra ráklikkelünk, ami felhoz egy újabb kis átméretezési ablakot. Itt beállíthatjuk azt a pontot, ahonnan számolja a méretnövekedést a program. Az egyszerűség kedvéért hagyjuk most középen a kis négyzetet. Ha beírunk valami nagyobb értéket, máris látható, hogy megnövekedett a kép nagysága, az eredeti kép méretének növelése nélkül.
  Ha pl. azt szeretnénk, hogy a kép jobb oldalára kerüljön egy 100 pixel széles csík, akkor a szélességet növeljük meg százzal, a kis fehér négyzetet pedig rakjuk át balra. Innentől már csak mentésre van szükség a CTRL+S billentyűkkel.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
funnyshark (14 éve)
2010. március 21., 14:09:54 , kommentjeim száma: 30 db

2

Régen én úgy nagyobbíttottam, hogy crop tool-lal kicsit továbbhúztam a képet a kívánt írányba és az alsó réteget kitöltöttem fehérrel, de így soha nem tudtam hogy hány pixellel lesz nagyobb a kép
berc (15 éve, 9 hónapja)
2008. július 6., 16:25:33 , kommentjeim száma: 4 db

1

na ez nagy segítség volt, köszi! régen sosem tudtam hogy tegyek oldalra üres részeket, egy csomót szerencsétlenkedtem hogy megnagyobbítsam a képet...

Statisztika

Megtekintések száma: 13904 Hozzászólások: 2
- VideoSmart.hu-n: 13904 Kedvencek között: 35
- Más oldalon: 0 Értékelések: 32
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Ezúttal áttekintjük, hogy Photoshopban milyen módszerekkel lehet egy adott kép méretét megváltoztatni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)