Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
14 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 1/6: Telepítés " című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? (6)

 • Nyomtatás

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 1/6: Telepítés

  2008. március 28. 21:18:37 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Az adatvédelem kérdése igen fontos a számítástechnikában, amire rengeteg módszer létezik. Ezúttal egy teljesen ingyenes programmal ismerkedünk meg, ami ingyenessége ellenére az egyik legjobb létező megoldás az adatvédelemre.

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 1/6: Telepítés részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  böngésző
 • Töltsük le a programot

  Nyissunk meg egy böngészőt, majd írjuk be a www.truecrypt.org címet. A láthatóan egyszerű weboldalon keressük meg a Downloads menüpontot, és válasszuk ki az általunk használt operációs rendszert, jelen esetben Windows alá települ a szoftver, de megtalálható a Mac OS X és a Linux változat is. Egyetlenegy Windowsos verziót láthatunk, de ez jó a Vista, XP és 2000-res rendszerre egyaránt. A Download gomb megnyomása után mentsük el a fájlt a merevlemezünkön, majd indítsuk el a programot.
 • A program telepítése

  Fogadjuk el a licensz szerződést, majd kétféle opciót láthatunk, az Install, illetve az Extract, ahol meg tudjuk nézni a fájlokat, hogy mi tartozik ebbe a csomagba. Ez utóbbi egy átlag felhasználónak semmit nem jelent, ezért maradjunk az Install-nál. A következő oldalon meg kell adnunk azt a helyet, ahova a programot telepítjük. Láthatunk néhány kipipált sort, mindegyiket úgy is hagyhatjuk, kivéve az utolsót, a Create System Restore point-ot, itt szüntessük meg a pipát. Ez egyébként akkor lehet hasznos, ha egy megadott állapotot szeretnénk visszamenteni a gépünkre. Ha kipipálva hagyjuk, akkor sokkal tovább tart a telepítés, jelen esetben erre nincs szükségünk. Az Install gombra kattintva gyorsan megtörténik a telepítés, a végén csak le kell okéznunk. Miután ez megvan, feljön egy ablak, amin látható, hogy ha először használjuk a TrueCryptet, akkor lehetőségünk van megtekinteni egy tutorialt azzal kapcsolatban, hogy mi tud a program és hogy kell mindent beállítani. Nyomjunk a Nem-re, majd a Finish-re, ezzel be is fejeződik a telepítés, csukjuk be a letöltési ablakot. Menjünk vissza a tálcára, ahol már láthatunk egy kék kulcsos ikont, mely a TrueCrypt névre hallgat.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
lacmachine (11 éve, 1 hónapja)
2011. október 23., 17:51:10 , kommentjeim száma: 40 db

0  +1  -1 

3

Milyen OP rendszer alatt vetted fel?
ZeroCool.hu (14 éve, 2 hónapja)
2008. szeptember 30., 09:15:21 , kommentjeim száma: 1385 db

+5  +1  -1 

2

...válasz veteri 1. kommentjére:
Ja, elég jó kis program, továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek!
veteri (14 éve, 2 hónapja)
2008. szeptember 28., 20:18:10 , kommentjeim száma: 1 db

+3  +1  -1 

1

Remek!Linuxon telepíthető,a következő operációs rendszerekre csomagtelepítővel is/synaptikkal a Truecrypt weboldalról:Suse Linux,Ubuntu,tárolóból szintén synaptik csomagkezelővel PCLinixuOS-re is egyszerűen,néhány kattintással.
Szuper!!!!

Statisztika

Megtekintések száma: 7333 Hozzászólások: 3
- VideoSmart.hu-n: 7333 Kedvencek között: 14
- Más oldalon: 0 Értékelések: 14
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Az adatvédelem kérdése igen fontos a számítástechnikában, amire rengeteg módszer létezik. Ezúttal egy teljesen ingyenes programmal ismerkedünk meg, ami ingyenessége ellenére az egyik legjobb létező megoldás az adatvédelemre. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)