Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 4 hónapja
Értékeld a videót:
9 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 4/6: Felhasználás" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? (6)

 • Nyomtatás

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 4/6: Felhasználás

  2008. április 8. 18:51:29 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Ha már létrehoztuk a partíciónkat vagy fájlunkat, nézzük meg, ez miképp működik a gyakorlatban, hogyan tudjuk használni.

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 4/6: Felhasználás részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  TrueCrypt program
 • A mountolás

  A TrueCrypt program fő listájában láthatjuk azokat a meghajtó betűjeleket, amelyek jelenleg szabadok a gépünkön. Így nem fordulhat elő, hogy a C, D vagy a DVD meghajtó helyére szeretnénk tenni bármit. Jelen esetben válasszuk az M-et. Ezután nyomjunk a lent található Select File gombra, majd tallózzuk ki a korábban létrehozott fájlunkat, ami maga a partíció. Látszólag semmi sem történt, viszont a balra lent található Mount gombra kattintva feljön egy újabb ablak, ahol meg kell adnunk azt a jelszót, amit az általunk létrehozott partíciónak vagy fájlnak megadtunk. Ha ezt beírtuk a lenti pipák közül a Display passwordre rányomva megnézhetjük, hogy jól írtuk-e be a jelszót. A felső Cache passwords and keyfiles in memoryt kipipálva nem kell minden egyes mountolásnál kódot megadni vagy a kulcsfájl helyét újra és újra előkeresni, bár ez nem a legbiztonságosabb dolog. Az alsó, Use keyfiles-t kipipálva kitallózhatjuk azt a kulcsfájlt, amit korábban létrehoztunk. Ha ez nincs meg, akkor igazából be sem tudunk lépni az adott fájlba vagy partícióba.
 • Hogyan használjuk a létrehozott fájlt/partíciót

  Az OK gombra kattintva megjelennek különböző adatok a kiválasztott betűjelnél: milyen típusú a TrueCrypt fájl, milyen kódolási algoritmust használ és mekkora a mérete. Ha elindítunk egy Total Commandert vagy bármilyen más fájlmenedzser programot, akkor látni fogjuk, hogy fent megjelent egy új betűjel, amit megadtunk a programban, jelen esetben az M. Ha erre rákattintunk, értelemszerűen nem látunk még semmit, még nincs benne semmi. De ha ide bármilyen fájlt belemásolok, az eltárolódik. Gyakorlatilag jelen esetben ez a 100 megás fájl, illetve partíció, az a fájl, amit létrehoztunk a korábbiakban.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 5664 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 5664 Kedvencek között: 9
- Más oldalon: 0 Értékelések: 9
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Ha már létrehoztuk a partíciónkat vagy fájlunkat, nézzük meg, ez miképp működik a gyakorlatban, hogyan tudjuk használni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)