Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 14 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
9 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 5/6: Rejtett partíció" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? (6)

 • Nyomtatás

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 5/6: Rejtett partíció

  2008. április 12. 17:06:02 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  A következőkben azt fogjuk megnézni, miképp lehet a Truecrypt programban rejtett partíciót létrehozni.

  Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 5/6: Rejtett partíció részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  TrueCrypt program
 • Hozzuk létre a rejtett partíciót

  Először is töröljünk ki minden korábban feltett TrueCrypt fájlrendszert, csupán azért, hogy tiszta lappal induljunk. Nyomjuk meg a Create Volume gombot, válasszuk a Create a file container pontot, majd a Hidden TrueCrpyt volume-ot. A következő oldalon két mód közül választhatunk. A Normal mode-ot kiválasztva segít abban a program (ha nincs még kész az alap partíciónk), hogy először csinálhatunk egy normál partíciót, és utána ebbe tehetjük bele a hiddent. Ha korábban már csináltunk egy sztenderd partíciót, váltsunk a Direct mode-ra, ahol a már létrehozott sztenderd partíciónkhoz csatolhatjuk a rejtett partíciónkat. A Next gombra kattintva ki kell tallóznunk a már korábban létrehozott sztenderd partíciónkat, majd a következő ablakban meg kell adnunk ennek a jelszavát, illetve ha kapcsolódik hozzá kulcsfájl, akkor ki kell tallóznunk hozzá azt is. Ha ez megvan, eljutottunk a rejtett rész létrehozásához. A következő ablak semmiben nem különbözik a sztenderd partíció létrehozásától, tehát ki kell választanunk egy titkosítási és egy Hash algoritmust.
 • Adjuk meg a rejtett partíció méretét

  Ha ez megvan, a következő oldalon megadhatjuk a rejtett partíció méretét. Ez már különbözik attól, ami a sztenderdnél volt, itt ugyanis a korábbi partíció mérete meghatározza a rejtett partíció maximális méretét. Mivel a korábban létrehozott partíció jelen esetben 100 MB volt, ezért a program jelzi, hogy a maximálisan létrehozható rejtett partíció mérete 97 MB lehet. Azért nem száz, mert korábban belemásoltunk egy 2-3 MB-os fájlt, amit nem törölt ki. Adjunk egy 50 MB-os értéket, majd a Nextre kattintva újra eljutunk egy jelszó megadáshoz. Az egyszerűség kedvéért jelen esetben legyen ez test2. Ha szeretnénk, adjunk meg neki egy keyfile-t. Ha nem hoztunk létre második keyfilet, akkor a megjelent ablakon nyomjuk meg a Generate Random Keyfile gombot.
 • További beállítások, valamint hogyan használjuk a rejtett partíciót

  A következő ablakon megadhatjuk, hogy a rejtet partíció milyen fájlrendszerre épüljön, majd a Formatra kattintva létre is jön az esetünkben 50 MB-os partíció. Az Exitre kattintva látszólag semmi nem történt, de válasszuk ismét lent a Select File-lal a partíciónkat, majd nyomjuk meg a Mountot. Ha a normál partíciónk jelszavát adjuk meg ekkor, és a hozzá tartozó keyfile-t társítjuk, akkor, akkor a jelenleg M betűre kiválasztott partíción megjelenik a tartalom. Dismounttal leszedhetjük ezt a partíciót, válasszunk ki ismét egy meghajtót, ami lehet ugyanaz, tehát M. Ha most a Mount gomb után a rejtett partíció jelszavát adjuk meg, akkor a fájlmenedzserben megnézve láthatjuk, hogy az M ezúttal egy 50 MB-os rejtett partíció lett. Ez akkor lehet jó, ha más-más tartalmat szeretnénk másolni a két partícióba, és nem fog feltűnni másnak, ha elrejtettünk ide olyan fájlokat, amelyeket nem szeretnénk mások számára megmutatni.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 7237 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 7237 Kedvencek között: 10
- Más oldalon: 0 Értékelések: 9
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

A következőkben azt fogjuk megnézni, miképp lehet a Truecrypt programban rejtett partíciót létrehozni. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)