Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 11 éve, 12 hónapja
Értékeld a videót:
11 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Adobe Photoshop - Speciális kijelölés mód" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Adobe Photoshop - Speciális kijelölés mód

  2009. június 19. 15:50:37 |

  Készítette: mr.ser

  Ha már meguntuk az alapvető kijelölési módokat Photoshopban, akkor az alábbi tippből megtanulható egy egyszerű, de annál jobb módszer a saját kijelölésre.

  Adobe Photoshop - Speciális kijelölés mód részlet

 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Saját kijelölés létrehozása Photoshopban

  Nyissunk meg bármilyen képet, vagy hozzunk létre egy újat. Menjünk a Channels-re, hozzunk létre egy új csatornát, aminek Alpha1 lesz a neve automatikusan. Ezután az ecset eszközzel, kb. 56-ös mérettel fehérrel rajzoljunk tetszőleges ábrát a képre. Ami a képen fehér, az lesz a kijelölésünk. Váltsunk vissza RGB-re a Chanels-nél, majd a layereken a háttér legyen aktív. A Select/Load selection menüpontnál töltsük be az Alpha 1-et. Ha leokézzuk, máris láthatjuk az új kijelölésünket. Másoljuk ki CTRL+C-vel, majd CTRL+N-nel hozzunk létre egy új dokumentumot, majd illesszük be CTRL+V-vel.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 Következő oldal
xkoti (10 éve, 3 hónapja)
2011. február 16., 19:57:17 , kommentjeim száma: 247 db

0  +1  -1 

15

Ezzel nem értek egyet Én nem mondom magam kezdőnek de se profinak nos néztem a videód és aztán el olvastam a k3l3m3n hozászólását é s az övé tényleg egyszerbűbb és miért lenne felesleges az ő kommentje
és mmiért lenne tudatlan tisztába vagy te egyátalán ennek a szónak a jelentésével na de mind1
mr.ser (11 éve, 6 hónapja)
2009. november 22., 13:39:21 , kommentjeim száma: 141 db

0  +1  -1 

14

...válasz k3l3m3n_BAN 13. kommentjére:
A photoshop nem egy "alapprogram" a kezeléséhez kell egy alap tudomány az informatika terén pl.: angol nyelvtudás (persze csak a legalapabb) és úgy gondolom, hogy ez is egy egyszerű módja a dolognak, hogyha valaki már ért hozzá. A tudatlan alatt nem azt értettem, hogy én többet tudok mint te, hiszen fogalmam sincs, hogy te mennyit tudsz. Valószínűleg többet. De az, hogy fölösleges kommentet írsz az tudatlanság.
k3l3m3n_BAN (11 éve, 6 hónapja)
2009. november 22., 03:56:06 , kommentjeim száma: 43 db

+1  +1  -1 

13

...válasz mr.ser 12. kommentjére:
Miért is vagyok tudatlan? Mert ugyanannak az eredménynek az eléréséhez egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok? Lehet, hogy neked nem jött át a mondanivalóm, akkor elmagyarázom!

Tehát nyitunk egy új réteget. Erre ráfestünk mondjuk ecsettel egy tetszőleges színű és formájú alakzatot. Ezután nyomva tartjuk a Ctrl-billentyűt, majd a Layer palettán rákattintunk az alakzat bélyegképére. Ezáltal megjelenik a kijelölés olyan formában, ahogyan az megfestettük.

Ennyire 1×ű. A te megoldásodtól egy kezdő alsó hangon befalcol, mert nem fogja tudni megjegyezni; sok lépésből áll; a rétegeken kívül még mindenféle alfacsatornákkal is foglalkoznia kell szegénynek, akinek lövése sincs róla, hogy mi az a színcsatorna, pláne az alfa; és különben sem találja meg a sok paletta között a Channels nevezetűt, mert eltűnt, estébé.

Elég sok PS fórumot monitorozok, és hidd el, hogy még a legegyszerűbb dolgok is kimondhatatlan nehézséget okoznak sokaknak, nemhogy a bonyolultabbak. És abban egyetértünk, hogy a tutorialok elsősorban azoknak szólnak, akik még nem ismerik a programot, és most tanulják, nem pedig a profiknak. Mert ha profiknak csinálsz tutorialt, az felér egy szellemi önkielégítéssel. "Ez vagyok én, nézzétek mennyire tudok!" Ha pedig tényleg a tanulni vágyóknak szánod, akkor mindig a lehető leg1×űbb módot kell megmutatni. A többire a haladó rendszerint rájön magától kellő gyakorlás után.

Szóval el lehet gondolkodni, hogy ki is a tudatlan valójában.
mr.ser (11 éve, 7 hónapja)
2009. november 13., 18:13:28 , kommentjeim száma: 141 db

0  +1  -1 

12

...válasz k3l3m3n_BAN 11. kommentjére:
Tudatlan vagy Mielőtt írsz valamit nézd meg a videót még párszor! köszicsá
k3l3m3n_BAN (11 éve, 7 hónapja)
2009. november 13., 06:54:30 , kommentjeim száma: 43 db

0  +1  -1 

11

Miért kell így túlbonyolítani? Simán lehet új réteg, nem muszáj csatornának lennie. Aztán Ctrl+Klikk a kijelöléshez, nem a menüben mászkálni...
1. oldal 2 3 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 8551 Hozzászólások: 15
- VideoSmart.hu-n: 8551 Kedvencek között: 5
- Más oldalon: 0 Értékelések: 11
mr.ser

mr.ser további videótippjei »

Ha már meguntuk az alapvető kijelölési módokat Photoshopban, akkor az alábbi tippből megtanulható egy egyszerű, de annál jobb módszer a saját kijelölésre. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)