Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 8 hónapja
Megtekintve: 11871
Értékeld a videót:
18 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan szedhetünk ki zenét bármilyen játékból?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan szedhetünk ki zenét bármilyen játékból?

  2007. november 6. 23:50:13 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Már nagyon sokan kérdezték, hogy miképpen lehet bizonyos játékokból, vagy bármilyen programból kiszedni bizonyos zenéket. Természetesen többféle megoldás létezik, mint lényegében mindenre a számítástechnika világában, most egyet szeretnék megmutatni, melyet három lépésben tudunk megoldani.

  Hogyan szedhetünk ki zenét bármilyen játékból? részlet

 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Internet
  Fraps
  VirtualDub
  CDex
 • Gyűjtsük be a szükséges programokat

  Előszöris szükségünk lesz a Fraps nevű, valós idejű videó digitalizáló szoftverre (www.fraps.com), mely képes bármilyen DirectX-es vagy más programból is felvenni a videót és az audiót. Ezt most nem fogom részletesen bemutatni, tegyük fel, hogy már ismered és kiloptad az adott videót, persze audióval - ha nem így lenne, tekintsd meg egy másik tippemet, ami kifejezetten a Frapsról szól. Második szoftver, amire szükségünk lesz a teljesen ingyenes VirtualDub nevezetű videószerkesztő. Ezt a virtualdub.sourceforge.net oldalról tudjuk letölteni. Végül, de nem utolsó sorban kell egy olyan szoftver, mely a hamarosan elmentésre kerülő WAV zenefájlt át tudja konvertálni MP3-ba. Én most a nagy kedvencemet, a CDex-et fogom használni (cdexos.sourceforge.net).
 • Vágjunk, szerkesszünk

  Mint már említettem, mi már annyira ügyesek vagyunk, hogy a Fraps-sal be is digiztük azt a zenét, amit ki szeretnénk nyerni a videóból. Indítsuk el a VirtualDub-ot, és a File / Open video file... menüre kattintva szépen tallózzuk ki, majd nyissuk meg az AVI kiterjesztésű videónkat. Meg is jelenik a felvett képanyag, amellyel dolgoznunk kell. Tegyük fel, hogy nem sikerült pontosan elkapni a zeneszám első és utolsó másodperceit, ezért le szeretnénk előbb faragni a felvételből. A nyilakkal, vagy az egérrel tekerjünk oda, ahol hallásunk szerint kezdődik a zene, nyomjuk meg a kezelőgombok szélén található balra mutató fél nyilra. Innen fog kezdődni az a tartalom, amivel munkálkodunk. Tekerjünk el a végére, lőjük be a szám végét, majd a másik, ezúttal jobbra mutató fél nyilra klikkeljünk. Ezután az idősávon megjelenik egy kék vonal, vagyis kijelöltük ezt a bizonyos hasznos részt.
 • Mentsük el a zenénket

  A VirtualDub-ban már csak annyi dolgunk van, hogy a File / Save WAV pontra kattintunk, megadjuk, hogy milyen néven, és a merevlemezen hova szeretnénk menteni a zenét. A Mentés feliratra kattintva a program őrült módon elkezd számolni, és néhány pillanat múlva - persze ez gyengébb gépeken tovább is eltarthat - elkészül a WAV formátumó muzsikánk.
 • Már csak konvertálnunk kell

  Ha szükséges, utolsó lépésként a CDex-szel MP3 formátummá varázsolhatjuk a WAV-ot, mely minőségéből már nem feltétlenül fog veszíteni, mérete viszont jóval kedvezőbb lesz. Tbe a programot, és az Options / Settings menü előhívásával megjelennek a beállítások. Két fontosabb fület kell megtekintenünk. Az Encoder fül alatt fellelhető Encoder legördülő menü alatt adhatjuk meg, hogy milyen tömörítési módba szeretnénk megkapni az eredményt - ha van feltelepítve Lame MP3 Encoder akkor az tökéletes lesz. Kicsit lejjebb, a Bitrate Min szabályozza, hogy milyen tömörítést kérünk az adott zenéhez. Nem annyira profi zenészeknek tökéletes lesz a 192 kbps is, de persze mindenki döntsön saját izlése szerint. A másik fontos fül a Filenames, melynek WAV -> MP3 sorában tudjuk megadni, hogy melyik könyvtárba kerüljön a kész zene. Nyomjuk meg az OK gombot, és a korábban elkészített WAV állományt egyszerűen a fájlkezelőből bal klikkel rákattintva és nyomva tartva szimplán húzzuk rá a CDex-re. A felugró ablakon már csak az Encode feliratú gombot kell megnyomnunk, és már meg is vagyunk.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
windowsXD (13 éve, 5 hónapja)
2011. január 29., 22:43:30 , kommentjeim száma: 37 db

10

@pisztoly Biztos tanár ! XD
pisztoly (13 éve, 9 hónapja)
2010. október 7., 21:17:54 , kommentjeim száma: 8 db

9

Mindig meg lehet érteni. Kiváló az tanitás képeséged
InfoVideos (14 éve, 5 hónapja)
2010. február 20., 13:15:21 , kommentjeim száma: 22 db

8

Ez így is jó megoldás. De kukuta. A Virtual Dub ,mint a videóban is láttad,az csak akkor kell,ha ki akarsz vágni valami a videóból. Az csak arra kell. Egyébként igazad van. Ha nem akarunk semmit sem kivágni,vagy formázni,akkor valóban elég csak felvenni,és átkonvertálni.
sonysystem2 (14 éve, 10 hónapja)
2009. szeptember 23., 20:01:59 , kommentjeim száma: 36 db

7

Ha Format Factory-t használsz akkor kicsit gyorsabb Akkor a videó Filet convertálhatod mp3-ba...
kukuta (15 éve)
2009. július 17., 16:36:06 , kommentjeim száma: 4 db

6

Bocs, h kritizálok, de ezt egyszerűbben is meglehetne csinálni szerintem...:
Letöltessz vmi olyan programot, amivel videót lehet felvcenni a gépen, és azzal felveszed mondjuk a játéknak a menüjét.
azt át konvertálod úgy ahogy akarod, és kész.
mondjuk az Xfire, és a Sony Vegas erre tökéletes.
Az Xfire-vel felfeszed a videót, a Sony Vegassal pedig átkonvertálod...

1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 11871 Hozzászólások: 10
- VideoSmart.hu-n: 10109 Kedvencek között: 23
- Más oldalon: 1762 Értékelések: 18
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Már nagyon sokan kérdezték, hogy miképpen lehet bizonyos játékokból, vagy bármilyen programból kiszedni bizonyos zenéket. Természetesen többféle megoldás létezik, mint lényegében mindenre a számítástechnika világában, most egyet szeretnék megmutatni, melyet három lépésben tudunk megoldani. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)