Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 10 hónapja
Értékeld a videót:
7 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Mire figyeljünk ha nem akarunk elhízni, vagy ha fogyókúra előtt állunk? - 2. rész" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Mire figyeljünk ha nem akarunk elhízni, vagy ha fogyókúra előtt állunk? - 2. rész

  2008. május 11. 22:17:33 |

  Készítette: svarga

  Az embernek van egy biológiai órája és ennek a vezérlése, ott van fent a Nap kezében, és ezek harmonizálják a különböző élettani folyamatainkat.

  Mire figyeljünk ha nem akarunk elhízni, vagy ha fogyókúra előtt állunk? - 2. rész részlet

 • Mik ezek az élettani folyamatok?

  Minden szervünknek van egy olyan időszaka, amikor maximális kozmikus energiát kap, és van egy olyan időszakasza, amikor ennek pont az ellenkezője történik. Ezek 12 órás váltásban vannak, aki a kínai öt elem tanban járatos, ismeri ezeket, ez a biológiai óra működteti a szervezetünket. Van ennek egy sajátossága: a hajnali órákban a tüdőnek és a vastagbélnek van maximális energiája, tehát ilyenkor szoktunk felébredni arra, hogy az első székelési ingert elvégezzük. Utána még naponta háromszor kellene székelnünk ha három főétkezést tartanánk, a mai kor embere azonban székrekedéses. Ennek az az oka, hogy nagyon rostszegény a táplálkozásunk, és az elmúlt harminc év pedig egyértelműen állati fehérje-centrikussá vált. Nagyon sok ember nem tudja elképzelni a napi három táplálkozását állati eredetű fehérje (hús, tojás, tej, tejtermék) nélkül.
 • Mi történik mindezzel a táplálékkal?

  Lelassítja a bélperisztaltikát, nincs önkéntelen bélmozgásunk, hosszabb ideig tartózkodik a szervezetünkben a salak- és méreganyag, mint amire szükségünk lenne. Valamint a vastagbélből, ahol a széklet besűrűsödik a víz visszaszívódásával, közvetlenül a véráramba visszakerülnek méreganyagok a máj megkerülésével. Ebből kifolyólag önmérgeződés (öntoxikáció) lép fel és ezek a méreganyagok azok, amelyeket becsomagolunk és elraktározunk. Gyakorlatilag a civilizált ember megszüntette a rostban dús táplálkozást, a teljes kiőrlésű kenyér, gyümölcsök, zöldségek nyersen való fogyasztását. Ezek helyett fehér lisztből készült, az értékes anyagaitól teljesen megfosztott gabonaféléket fogyaszt, melyek erősen felnyomják a vércukorszintet, tehát az inzulin befecskendezése a vérbe azonnal megtörténik, ahogy az emésztőrendszerünk érzékeli ezeket a könnyű szénhidrátokat. Ennek a következménye az lesz, hogy két-három óránként állandó éhségérzetet érzünk.
 • Melyek a legkritikusabb időszakok?

  A délutáni és az esti időszak, mert a délutáni időszakban az egyébként velünk évezredek szimbiózisban élő Candida gombatörzsek aktívak, és ilyenkor olyan információt közvetítenek az agyalapi mirigy felé, hogy minél több szénhidrátot vegyünk magunkhoz. Ez a munkahelyeken jólismert nassolási időszak.
  Az esti időszak azért káros az elhízás miatt, mert az tesszük meg főétkezésünk és fő örömszerzésünk forrásává.. Amikor munkaidő után hazaérünk, megjutalmazzuk magunkat egy nagy vacsorával, általában 19-21 óra között. Vannak szélsőséges esetek, amikor éjszaka is esznek, de ezek viszonylag ritkák.
 • Mi történik ilyenkor?

  A szénhidrát-emésztésünk ilyenkor lelassul, az anyagcsere-folyamatnak más folyamatai támogatottak. Ezért van az ún. farkas-effektus, amikor az ember lefekszik és követ érez a gyomra helyén. Ezek az okok vezetnek elsősorban az elhízáshoz.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 2969 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 2969 Kedvencek között: 1
- Más oldalon: 0 Értékelések: 7
svarga kicsi avatar svarga

svarga további videótippjei »

Az embernek van egy biológiai órája és ennek a vezérlése, ott van fent a Nap kezében, és ezek harmonizálják a különböző élettani folyamatainkat. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)