Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
3 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Érdemes-e táplálékkiegészítőket használni, és ha igen, milyeneket? 1. rész" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Érdemes-e táplálékkiegészítőket használni, és ha igen, milyeneket? 1. rész

  2008. június 26. 08:51:17 |

  Készítette: svarga

  Sokan felteszik a kérdést, a válasz erre pedig, az, hogy igen, azonban nem mindegy mit veszünk magunkhoz. Hogy miért szükséges táplálékkiegészítőket fogyasztanunk, arra az alábbiakban kapunk választ.

  Érdemes-e táplálékkiegészítőket használni, és ha igen, milyeneket? 1. rész részlet

 • Hogyan pusztult ki a talaj ásványianyag-tartalma?

  A második világháború befejezése után rengeteg vegyifegyver halmozódott fel a világon, amelynek a semlegesítését nem tudták megoldani, illetve azok a vegyi gyárak, amelyek egymás elpusztításához alkalmas dolgokat gyártották, ontották továbbra is ezeket a vegyi anyagokat. Az akkori tudósok úgy gondolták, hogy ami az embert elpusztítja, az elpusztítja a rovarokat és egyéb élőlényeket is, ami így is van. A rovar- és gyomirtó szereket állítottak elő a harci vegyszerekből, illetve kitalálták a műtrágyázást. Ez akkor forradalminak és eredményesnek tűnt. Ötven évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy ez is egy hatalmas zsákutca volt, amiért nagy árat kellett fizetnünk, méghozzá azt, hogy a földjeink elszegényedtek bizonyos ásványi anyagokban és nyomelemekben, illetve elszennyeződtek ezekkel a vegyszerekkel. Ráadásul az ún. mikroflóra teljesen elpusztult, illetve húsz centivel lejjebb húzódott.
 • Mi történt a növényekkel, vizeinkkel az elmúlt ötven évben?

  Gyakorlatilag a haszonnövényeink gyökere alá ment vissza a hasznosítható tápanyag, és az a réteg, amelyből a mai étkezésünket folytatjuk, teljes mértékben feldúsult vegyszerekkel. 1966-93 között pl. a búza beltartalmi értéke 50%-ot csökkent, a tej beltartalma 95%-ot esett vissza. De a zöldségek, növények beltartalmi értéke is 30-50%-kal csökkent. Viszont rengeteg gomba és élősködő szaporodott el, olyanok, amelyek ellen nem volt hatékony növényvédő szer. Sikerült azt is elérnünk, hogy a folyóvizeinket, állóvizeinket megmérgeztük, a tápanyagaink elszegényedtek nyomelemekben, és gyakorlatilag vegyszer-leveseket eszünk.
 • Miért van szükségünk táplálékkiegészítőkre?

  Táplálékkiegészítőre szüksége van a mai kor emberének. Annyira egyoldalúan eszünk, és olyan mértékben veszünk magunkhoz szennyezett anyagokat, hogy teljesen kiüresedik a szervezetünk azokban, amelyek nélkülözhetetlenek számunkra. Mikrotápanyagokban pl. teljes mértékben hiányt szenved a civilizált ember. Lemondtunk és leszoktunk a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztásáról, tiszta vizet szinte egyáltalán nem iszunk, helyette üdítőket iszunk, amelyek cukrozottak és foszforsavval stabilizáltak, amivel sikerült elérnünk, hogy már tizenéves gyerekeknél csontritkulást lehet diagnosztizálni.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
hufist (13 éve, 6 hónapja)
2010. július 29., 17:59:08 , kommentjeim száma: 1 db

1

Gyakorlatilag valamennyi, a táplálékkiegészítők szedésének indoklásául az előadó által közreadott, "tény", "érv" túlságosan sommás, túlzó, esetenként és összességében is megkérdőjelezhető. Arról ráadásul egy szót sem ejt, hogy éppen a közelmúltban látott napvilágot egy eredmény, melyet egyetemi kutatók publikáltak a táplálékkiegészítőkről saját méréseik alapján, és amelyekből kiderül, hogy több ilyen, "természetesnek" beállított készítmény jelentős mennyiségben tartalmazott szintetikus anyagokat esetenként gyógyszerhatóanyagokat is, melyeket senki sem tesztelt, ellenőrzött semmilyen módon. Ha valakit érdekel, a reklámozás elkerülése miatt, e-mailben szívesen elküldöm a konkrétumokat is.

Statisztika

Megtekintések száma: 4145 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 4145 Kedvencek között: 1
- Más oldalon: 0 Értékelések: 3
svarga kicsi avatar svarga

svarga további videótippjei »

Sokan felteszik a kérdést, a válasz erre pedig, az, hogy igen, azonban nem mindegy mit veszünk magunkhoz. Hogy miért szükséges táplálékkiegészítőket fogyasztanunk, arra az alábbiakban kapunk választ. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)