Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
4 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 3. rész" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Közismert diétás módszerek mindenkinek (3)

 • Nyomtatás

  Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 3. rész

  2008. június 10. 17:59:01 |

  Készítette: svarga

  Különböző változatok vannak a nyers-koszt táplálkozásra, amelyek alkalmazásával sok betegségből ki lehet gyógyulni, de sokan nem bírják azonnal a nyers kosztot.

  Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 3. rész részlet

 • A nyers-koszt diéta

  Ez a diéta felfújódást, gyomorproblémákat okozhat, illetve az ízeket is nehéz tolerálni. Inkább átmeneti vagy bevezető diétának ajánlott. Mindig a szezonnak megfelelő nyers ételeket kell fogyasztani, és abból a táplálkozási körből, ahol a diétázó él, mert ha valaki télen déligyümölcsöket eszik, ami közismerten hűtő-hatású, akkor az illető vélhetően fázni fog.
 • A Burger-féle ösztönterápia

  Az alapja az, hogy rábízzuk az emberre, amit az ösztöne diktál. Ez igazolt volt száz évvel ezelőttig, ma teljes mértékben hamis, mert a kémikusok által feltalált ízesítő anyagok teljesen tönkretették az ember eredeti ízlelését, tehát ma képesek vagyunk olyasmit megenni, amit száz évvel ezelőtt az ösztönünk elutasított volna.
 • Makrobiotika

  Széles körben elterjedt, a Japánból és Kínából elindult táplálkozási mód, amely a Jin és a Jang kiegyensúlyozása a lényege. Ez kifejezetten jó, különösen rákbetegek diétájában alkalmazzák jó eredménnyel. Azonban itt is mindig a középutat kell megtalálni, és erre viszonylag nagy figyelmet kell fordítani.
 • Montignac-diéta

  Nagy előnye, hogy elsősorban teljes őrlésű gabonaféléket kell fogyasztani, amellyel az inzulinlöketet letompítjuk. Ha valaki könnyű szénhidrátokat eszik, akkor az emésztés során hirtelen nagy mennyiségű cukor kerül ki, és ehhez nagy mennyiségű inzulinra van szükség. Ez a hasnyálmirigyeknek erős löketet ad, és túlsúlyba kerül az inzulin a vérbe. Hátulütője az, hogy amikor megtörtént a cukor bekötése a sejtekhez, a maradék inzulin farkaséhséget okoz. Ez a diéta állandó mennyiségű inzulinképződésre serkenti a hasnyálmirigyet, és ezáltal kiegyensúlyozottá válik az étvágya az embernek.
  Ezek a legfontosabb módszerek, azonban a leglényegesebb, az, hogy térjünk vissza az évszaknak és a helynek megfelelő, természetes, minél kevésbé kikészített ételek fogyasztásához.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 5108 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 5108 Kedvencek között: 2
- Más oldalon: 0 Értékelések: 4
svarga kicsi avatar svarga

svarga további videótippjei »

Különböző változatok vannak a nyers-koszt táplálkozásra, amelyek alkalmazásával sok betegségből ki lehet gyógyulni, de sokan nem bírják azonnal a nyers kosztot. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)